Перша ліга. "Карпати" – "Діназ" – 3:2

06 листопада 2022 р.
_D3S5772
_D3S5772

Перша ліга. Група "А". Сезон 2022/2023. 11 тур

"Карпати" (Львів) – "Діназ" (Вишгород)

6 листопада. Початок – 14:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Вадим Запрутняк (Вінниця)

Асистенти арбітра: Сергій Удовенко (Кропивницький) та Олексій Гавеля (Кривий Ріг)

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ)

"Карпати": Фастов, Дуць, Болденков, Лень, Галенков, І. Когут (Климець, 68), Шах (Репета, 74), Приймак, Кожанов, Чачуа, Тарануха (М. Когут, 59) .

Запасні: Льопка, Махнєв, Ткачук.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Діназ": Коржук, Старенький, Літвінов, Волошин, Корешков, Білоус, Мораренко, Богунов, Куліш, Вакуленко (Духота, 65), Шевченко (Кос, 65).

Запасні: Солдатенко, Гарнага, Кіріченко, Клименко, Салабай, Чуквуемека.

Головний тренер – Олександр Головко.

Голи: І. Когут, 38, Кожанов, 64 (пен.), Репета, 90 – Богунов, 8, Мораренко, 77.

Попередження: Дуць, 75 – Мораренко, 82.

У рамках 11-го туру Першої ліги України сезону 22/23 львівські "Карпати" на стадіоні "Україна" приймали вишгородський "Діназ". Матч завершився вольовою перемогою "левів" з рахунком 3:2.

Коуч "левів" Андрій Тлумак провів п‘ять замін у стартовому складі порівняно з матчем проти чернівецької "Буковини". Замість Романа Льопки, Олександра Климця, Миколи Когута, Артура Рябова та Андрія Ткачука з перших хвилин у поєдинку з "Діназом" з’явились Дмитро Фастов, Валерій Болденков, Іван Когут, Денис Кожанов і Артур Шах.

Головний тренер вишгородської команди Олександр Головко після матчу з "Епіцентром" виконав на одну зміну менше, ніж Андрій Тлумак. Замість Вадима Солдатенка, Станіслава Пестрецова, Річмонда Чуквуемеки та Олега Коса проти "Карпат" вийшли Максим Коржук, Сергій Старенький, Сергій Білоус і В’ячеслав Шевченко.

Вже на першій хвилині поєдинку карпатівці мали змогу відкрити рахунок. У штрафному майданчику "Діназу" виникла невелика "пожежа", але захисники гостей зуміли вибити м‘яч від власних воріт подалі. Львів’яни продовжували грати агресивно і створювати гостроту попереду. Зокрема, підопічні Андрія Тлумака виконали кілька кутових, однак вишгородці ліквідували небезпеку.

Попри цілковиту перевагу "Карпат", рахунок у матчі відкрив "Діназ". Сергій Білоус наважився на дальній удар, м’яч зрикошетив від Ярослава Богунова та залетів у сітку воріт Дмитра Фастова – 0:1.

"Зелено-білі" продовжували тиснути на ворота Максима Коржука. Хороша нагода зрівняти рахунок була в Дениса Кожанова. Проте капітан "левів" не зміг її реалізувати завдяки сейву голкіпера гостей. Згодом Іван Когут завдавав красивого удару з-за меж штрафного майданчика. М’яч після пострілу 18-го номера "Карпат" пролетів у лічених сантиметрах від правої стійки воріт "Діназу".

Львів’яни постійно атакували та намагалися відігратися ще в першій половині зустрічі. Відновити паритет мав можливість Валерій Болденков. Кожанов виконав класну подачу з кутового, а центрбек "зелено-білих" завдав удару головою – м’яч пролетів над поперечкою.

На 38-ій хвилині матчу "леви" досягли свого. Карпатівці виконали черговий кутовий у цьому поєдинку, гості вибили м’яч за межі штрафного майданчика, де першим на підбиранні опинився Когут. Іван знову повторив свій технічний удар. Однак цього разу латераль "Карпат" пробив влучно і не залишив жодних шансів Коржуку – 1:1.

Карпатівці не зупинились і хотіли ще у першому таймі вийти вперед. Але львів’янам не щастило у реалізації власних моментів, тому на перерву команди пішли за рахунку 1:1.

У другій половині зустрічі "Карпати" продовжували володіти ініціативою та контролювати хід подій на футбольному полі. Підопічні Андрія Тлумака постійно створювали небезпечні моменти біля воріт гостей. Спочатку Кожанов прострілював на дальню стійку, але ніхто не зумів замкнути передачу Дениса. Згодом після подачі кутового гравець "Діназу" Валентин Корешков зіграв рукою у власному штрафному майданчику та рефері поєдинку Вадим Запрутняк вказав на позначку. До виконання пенальті підійшов Кожанов. Капітан "левів" розвів м’яч і Коржука по різних кутах – 2:1.

На 77-ій хвилині зустрічі "Діназ" зрівняв рахунок. Станіслав Мораренко отримав передачу від Богунова і завдав влучного удару з-за меж штрафного майданчика – 2:2. Карпатівці відразу намагалися відігратися. Денис Галенков класно прострілював у воротарський майданчик, але ніхто з гравців "зелено-білих" не зумів переправити м’яч у сітку воріт гостей. І все ж на 90-ій хвилині "леви" вирвали перемогу в суперника. Кожанов виконав шедевральну подачу з правого флангу. Юрій Репета виграв боротьбу в захисників "Діназу" та влучно пробив головою – 3:2. Дебютний гол Репети в "зелено-білій" футболці приносить перемогу "Карпатам" – 3:2.