Перша ліга. “Карпати” – “Буковина” – 2:1

06 серпня 2023 р.
Лев
Львівські “Карпати” здобули перемогу над чернівецькою “Буковиною” з рахунком 2:1. За “левів” голами відзначились Артур Рябов та Іґор Невес Алвес. У складі гостей забив Василь Палагнюк.
на сайт ігрова

Перша ліга. Група “А”. Сезон 2023/2024. 2 тур

"Карпати" (Львів) – "Буковина" (Чернівці)

6 серпня. 17:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя).

Асистенти: Юрій Зоренко (Житомир) і Заур Курбанов (Херсон).

Четвертий арбітр – Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

"Карпати": Кожухар, Векляк, Порох, Сухар (Картушов, 58), Полегенько, Клименко, Рябов, Костенко (Саків, 46), Підлепенець, Чачуа, Іґор (Сидун, 78).

Запасні: Ільющенков, Мизюк, Романюк, Едуардо, Гайдучок, Галенков.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

"Буковина": Пономаренко, Рябий, Новотрясов, Пасічник, Данилюк, Пець, Цурупін, Глагола, Чайковський (Мануіла, 56), Паламарчук (Фарасєєнко, 78), Палагнюк.

Запасні: Степаненко, Червінський, Штифанович, Рябий, Бодня, Чебаненко, Прокопчук, Закорський.

Головний тренер – Андрій Мельничук.

Голи: Рябов, 18, Іґор, 68 – Палагнюк, 35.

Попередження: Саків, 70 – Чайковський, 29, А. Рябий, 49, Паламарчук, 51, Пасічник, 55, Пець, 75, Данилюк, 89.

TYS_7222_06_08_2023.jpg

Шедевр Рябова і відповідь Палагнюка

Перший тайм розпочався доволі спокійно, команди не форсували подій на футбольному полі. Фактично перший серйозний момент у матчі конвертувався у забитий м’яч. На 18-й хвилині поєдинку Амбросій Чачуа виконав штрафний удар. Капітан “Карпат” подав у штрафний майданчик, але захисники “Буковини” вибили м’яч. Першим на підбиранні опинився Артур Рябов, який завдав влучного удару прямо в дев’ятку – 1:0.

Гості відповіли на 35-й хвилині. Підопічні Андрія Мельничука застосували високий пресинг і змусили захист львів’ян помилитися. З м’ячем опинився форвард “Буковини” Василь Палагнюк і зумів відновити паритет у грі – 1:1.

TYS_7305_06_08_2023.jpg

Вирішальний гол Іґора

У другому таймі команди грали в обережний футбол з мінімумом моментів біля обидвох воріт. Однак на 68-й хвилині “леви” все-таки зуміли переламати хід поєдинку і відзначитись вдруге. Павло Полегенько навісив з правого флангу, Євген Підлепенець віддав передачу на Амбросія Чачуа, який завдав удару по воротах “Буковини”. Однак Іван Пономаренко відбив постріл капітана “зелено-білих” перед собою. На добиванні першим опинився Іґор Невес Алвес. Бразилець і відправив мʼяч у сітку – 2:1.

Згодом львівʼяни могли забивати втретє. Єгор Картушов, який вийшов на заміну в другому таймі, отримав передачу від Підлепенця на дальній стійці і пробив у дотик – невлучно. Зрештою, господарі довели матч до перемоги.

TYS_7270_06_08_2023.jpg

Наступний матч

У пʼятницю, 11 серпня, команда Мирона Маркевича зіграє в Івано-Франківську з “Прикарпаттям”. Натомість “Буковина” прийматиме вдома “Хуст”.