Перша ліга. "Інгулець" – "Карпати". Прев’ю

23 травня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 24 травня, "зелено-білі" зіграють останній матч сезону. У Петровому на Кіровоградщині "Карпати" та "Інгулець" визначать найсильнішу команду Першої ліги.
047A4290

Суперник

Напередодні вирішального поєдинку опонентів у турнірній таблиці розділяє один пункт. В активі "Карпат" 65 очок, в "Інгульця" на один бал менше. У матчі першого кола чемпіонського раунду команда Владислава Лупашка перемогла на "Україні" з рахунком 2:1 і перервала переможну серію "зелено-білих", яка налічувала сім поєдинків.

За підсумками 27 турів "Інгулець" найбільше забив (58) та найменше пропустив (16) з-поміж усіх команд ліги. Майбутній суперник "Карпат" має одразу трьох представників серед переліку найкращих бомбардирів ліги. Нападник Артем Сітало відзначився 11 разів, на один результативний удар менше у Віталія Кольцова. 9 голів у активі вінгера Олександра Козака.

У рідних стінах "Інгулець" грає дуже переконливо і програв у поточному сезоні лише один матч (ФСК "Маріуполь" з рахунком 0:1). У 13 поєдинках в Петровому господарі перемогли 10 разів і ще двічі зіграли внічию. При цьому, підопічні Лупашка забили 36 голів і пропустили сім.

Поточна форма

У минулому турі "Інгулець" у Кам’янці-Подільському обіграв тамтешній "Епіцентр" з рахунком 3:1. Натомість "Карпати" розписали результативну домашню нічию з "Лівим берегом"(3:3).

Єдиної поразки у чемпіонському раунді команда з Петрового зазнала на початку квітня у Волочиську, де поступилася "Агробізнесу" (0:1). Після цього "Інгулець" виграв усі шість матчів із загальним рахунком 16-2.

Кадрова ситуація

Достроково сезон завершився для півзахисника "Інгульця" Ярослава Богунова, який забивав "Карпатам" у попередньому матчі. У поєдинку з "Епіцентром" він отримав четверту жовту картку і в п’ятницю не зіграє через дискваліфікацію.

Дата та місце

24 травня, 13:00. Петрове, стадіон "Інгулець".

Арбітри

Головний рефері – Олег Когут (Тернопіль), асистенти: Сергій Соботюк (Житомир) та Володимир Шланчак (Черкаська область). Четвертий арбітр – Іван Сухенко (Кременчук).Спостерігач арбітражу – Геннадій Бич (Полтава).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі ПФЛ.