Перша ліга. "Інгулець" – “Карпати” – 2:1

24 травня 2024 р.
Лев
Гол у компенсований час дозволив "Інгульцю” обіграти “Карпати” і здобути перемогу в поєдинку та загалом у Першій лізі.
IMG_6853

Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 23/24. 10 тур

"Інгулець" (Петрове) – “Карпати” (Львів)

24 травня, 13:00. смт. Петрове, стадіон "Інгулець".

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль)

Асистенти: Сергій Соботюк (Житомир) та Володимир Шланчак (Черкаська область)

Четвертий арбітр – Іван Сухенко (Кременчук)

Спостерігач арбітражу – Геннадій Бич (Полтава)

“Інгулець”: Паламарчук, Мельничук, Малиш, Шершень, Козиренко, Кольцов, Сад (Гаджук, 19), П'ятов (Панасенко, 71), Козак (Резепов, 73), Білоцерковець, Сітало.

Запасні: Восконян, Романенко, Квасов, Боровський, Лісняк, Ченбай, Сидоренко, Альваро, Могильний.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

“Карпати”: Кожухар, Саків, Векляк, Бабогло, Козік, Чех, Клименко (Рябов, 64), Костенко (Джаред, 64), Полегенько (Підлепенець, 59), Чачуа, Іґор Невес (Демченко, 78).

Запасні: Ільющенков, Сухар, Мизюк, Фетько, Тлумак, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Сітало, 9, Панасенко, 90+1 – Чех, 20.

Попередження: Шершень, 45+1, Гаджук, 62, Сітало, 82 – Клименко, 52, Рябов, 81.

Насичений початок, перерваний тривогою

На старті зустрічі господарі провели дві схожі атаки різними флангами. Спочатку в штрафний майданчик справа навішував Олександр Козак. Його партнер Володимир Білоцерковець встиг на цю подачу, змістився у центр, але пробити як слід не зумів. Та вже за три хвилини в аналогічному епізоді “Інгульцю” вдалося відкрити рахунок. Білоцерковець тепер виступив у ролі асистента і навісив з лівого флангу. Валерій Сад виграв позиційну боротьбу у володіннях Андрія Кожухаря і скинув на Артема Сітала – нападник розстрілював уже порожні ворота.

Зрештою, “Карпати” з відповіддю не забарилися. Через десять хвилин львів'яни активно комбінували на правому фланзі, де діяв трикутник Козік-Полегенько-Чачуа. Як наслідок, гості заробили кутовий. І якщо з першою спробою “Інгулець” впорався (Паламарчук потягнув з-під поперечки удар головою Іґора Невеса), то повторна подача виявилася фатальною. Тарас Саків знову виконав кутовий, але цього разу на дальню стійку. Там найспритнішим був Максим Чех, який головою відправив м'яч у кут. Дебютний гол опорника за “Карпати”!

А вже на 25-й хвилині поєдинок було призупинено через повітряну тривогу.

Затяжна половина тайму

Після відбою матч тривав трохи більше десяти хвилин. А тоді знову виникла пауза у зв'язку з тривогою. Згаданий фрагмент поєдинку в Петровому вмістив у собі велику кількість фолів. “Інгулець” більше володів м'ячем, будував позиційні атаки, а “зелено-білі” зробили ставку на контрвипади. Утім жодна з команд конвертувати свої моменти у голи не змогла.

Третя і заключна частина тайму запам'яталася шансом Сітала, котрий отримав м'яч від Олександра П'ятова і з вигідної позиції бив по воротах. Проте удар нападника парирував Кожухар. На 43-й хвилині швидку атаку організували “Карпати”. У її кінцівці Іґор Невес виводив на ударну позицію Яна Костенка, однак капатівець програв силову боротьбу Білоцерковцю і нагоду було втрачено.

У компенсований до першого тайму час захисник господарів Михайло Шершень грубо зіграв проти Владислава Клименка. Рефері розцінив такий фол лише жовтою карткою.

Переможний гол Панасенка

Малюнок гри у другому таймі суттєво не змінився. На полі було багато боротьби, що зумовлювало систематичні зупинки через порушення правил. Команда Владислава Лупашка контролювала мʼяч, проте “Карпати” не підпускали суперника до своїх воріт. Завдяки цьому гра переважно відбувалася у центрі поля.

На 76-й хвилині “Інгулець” чи не вперше по перерві був близьким до забитого мʼяча. Максим Мельничук навісив з лівого флангу на голову Сіталу, однак той пробив над поперечкою. Вже у наступній атаці Мельничук помилився і подарував мʼяч Чачуа. Капітан відпасував на Джареда Хасу, удар якого заблокував Мельничук.

Активність “левів” у пресингу та відборі мʼяча породжувала втрати у футболістів з Петрового. Та у компенсований час “Інгулець” домігся свого. Станіслав-Нурі Малиш скинув під удар Сергію Панасенку, який пробив з-за меж штрафного майданчика – мʼяч влучив у кут воріт. Часу на порятунок у “Карпат” майже не було. У підсумку, перемога “Інгульця” з рахунком 2:1.