Перша ліга. Група "А". Результати 13-го туру

21 листопада 2022 р.
KEWL8516.max-1920x1080_oCys13S
20-го листопада завершився 13-ий тур у Першій лізі України сезону 22/23.
KEWL8516.max-1920x1080_oCys13S

"Нива" (Тернопіль) – "Епіцентр" (Кам’янець-Подільський) – 0:0

"Полісся" (Житомир) – "Діназ" (Вишгород) – 3:0

Голи: Янаков, 24, Літвінов, 32 (автогол), Кисленко, 88.

ФСК "Маріуполь" – "Буковина" (Чернівці) – 0:1

Гол – Палагнюк, 86.

"Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – "Карпати" (Львів) – 0:2

Голи: Дуць, 31, Галенков, 41.

Друге місце "Карпат" і безпрограшна серія "Полісся"

Львівські "Карпати" завдяки виїзній перемозі над івано-франківським "Прикарпаттям" гарантували собі друге місце за підсумками першої частини чемпіонату. "Леви" відзначилися двома забитими м’ячами ще до перерви. Спочатку Денис Галенков асистував Ігорю Дуцю, а згодом вже сам Галенков своїм влучним ударом встановив фінальний рахунок зустрічі 2:0 на користь "зелено-білих". Житомирське "Полісся" продовжило свою безпрограшну серію, здобувши домашню перемогу над вишгородським "Діназом" – 3:0. Голи до свого активу записали Денис Янаков та Сергій Кисленко. Ще одним м’ячем у власні ворота відзначився захисник "Діназу" Олександр Літвінов.

"Нива" загострила боротьбу за топ-4, а "Буковина" здолала "Маріуполь"

У випадку перемоги тернопільської "Ниви" над "Епіцентром", команда Сергія Задорожного гарантувала б собі місце у топ-4 і навесні вже точно боролася б за УПЛ. Проте тернополяни зіграли внічию 0:0 з кам’янець-подільською командою та залишили інтригу на останній тур. "Маріуполь" з "Буковиною" вирішували долю останнього місця в групі "А". Завдяки голу Василя Палагнюка чернівецька команда здобула мінімальну перемогу з рахунком 1:0. І таким чином, відірвалася від маріупольців на п’ять пунктів, залишивши підопічних Олега Краснопьорова на останній сходинці в групі.

Турнірне становище

Перша трійка в групі "А" виглядає таким чином: "Полісся" – 37 очок, "Карпати" – 28 та "Епіцентр" – 24. Перед заключним туром на четвертому місці перебуває "Нива" з 17-ма балами в активі, але лише на два пункти відстає "Прикарпаття", яке йде п’ятим. "Діназ" розташувався на шостій сходинці з десятьма очками. На один бал менше в "Буковини" – чернівецька команда на сьомому місці. Замикає турнірну таблицю "Маріуполь" з чотирма балами в активі.

Наступний тур

Центральний матч заключного туру в групі "А" відбудеться у Львові. На стадіоні "Україна" зіграють два лідери: "Карпати" та "Полісся". Вишгородський "Діназ" зустрінеться з "Маріуполем". Чернівецька "Буковина" вдома прийматиме "Ниву", а "Епіцентр" протистоятиме "Прикарпаттю".