Перша ліга. Група "А". Результати 12-го туру

13 листопада 2022 р.
RCH08096
Завершився 12-й тур Першої ліги України сезону 22/23.
RCH08096

"Епіцентр" (Кам‘янець-Подільський) – "Карпати" (Львів) – 1:0

Гол – Шевченко, 38.

"Нива" (Тернопіль) – ФСК "Маріуполь" – 1:1

Голи: Зінь, 27 – Доброхотов, 89 (пен.).

"Діназ" (Вишгород) – "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – 2:2

Голи: Корешков, 51, Клименко, 61 – Оринчак, 24, Барчук, 63.

"Буковина" (Чернівці) – "Полісся" (Житомир) – 1:2

Голи: Будківський, 37 (автогол) – Вакула, 47, Будківський,68.

Сенсація в Тернополі

12-й тур в групі "А" подарував глядачам відразу кілька несподіваних результатів. Наприклад, тернопільська "Нива" втратила очки в домашньому поєдинку проти аутсайдера групи ФСК "Маріуполь". Команди обмінялися голами в кожному з таймів і матч завершився внічию 1:1. До речі, тернополяни втратили перемогу на останніх хвилинах – гості реалізували пенальті і врятувалися від поразки.

"Полісся" – переможець групи "А"

Тепер офіційно. Житомирянам достатньо було зіграти внічию з чернівецькою "Буковиною", щоб гарантувати собі перше місце у групі. Однак події в матчі розгортались не за сценарієм "Полісся". Рахунок у грі відкрили буковинці завдяки автоголу Пилипа Будківського. Проте по перерві підопічні Калитвинцева зуміли спочатку відігратися, а згодом вийти вперед.

"Епіцентр" гарантував місце в топ-4

Кам‘янець-подільський "Епіцентр" здобув мінімальну перемогу над львівськими "Карпатами" з рахунком 1:0. Завдяки цьому підопічні Сергія Нагорняка забезпечили собі місце у четвірці найсильніших команд групи "А" та навесні боротимуться за УПЛ.

Нічия у Вишгороді на користь "Ниви"

"Діназ" зустрічався з "Прикарпаттям". У матчі з чотирма забитими м‘ячами, команди сильнішого виявити не змогли – 2:2. Таким чином, прикарпатці втратили можливість обійти "Ниву" в турнірній таблиці та вийти на четверту сходинку. А ось "Діназ" вже точно не боротиметься за топ-4, адже втрата очок у домашній зустрічі позбавила їх такої можливості.

Турнірне становище

Після 12-го туру "Полісся" гарантувало собі перше місце в групі "А", набравши 34 очки. "Карпати" перебувають на другому місці – у "левів" 25 очок. У спину "зелено-білим" дихає "Епіцентр" та відстає від львів‘ян лише на два бали. Четвірку найсильніших замикає "Нива", яка випереджає "Прикарпаття" на один пункт. Як бачимо, боротьба за топ-4 триватиме до останнього туру. На шостому місці знаходиться "Діназ" – дев’ять очок. Сьому сходинку посідає "Буковина" з шістьма пунктами. Замикає турнірну таблицю ФСК "Маріуполь", маючи у своєму активі чотири бали.

Наступний тур

У передостанньому турі першої частини сезону нас чекають цікаві протистояння. "Полісся" проведе домашній поєдинок проти "Діназу". Чернівецька "Буковина" та "Маріуполь" в очній зустрічі вирішать долю останнього місця в групі. "Нива" намагатиметься здолати "Епіцентр", щоб не втратити шанси на топ-4, а "Карпати" зіграють проти "Прикарпаття".