Перша ліга. Група "А". Результати 11-го туру

07 листопада 2022 р.
_D3S5697
У неділю, 6-го листопада, завершився 11-ий тур в Першій лізі України сезону 22/23.
_D3S5697

"Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – "Буковина" (Чернівці) – 2:1

Голи: Тітаєвський, 64, Цюцюра, 88 – Пець, 71.

ФСК "Маріуполь" – "Епіцентр" (Кам’янець-Подільський) – 0:1

Гол – Харжевський, 62 (автогол).

"Полісся" (Житомир) – "Нива" (Тернопіль) – 2:1

Голи: Грицук, 39 (пен.), Шастал, 45+1 – Соколов, 68.

"Карпати" (Львів) – "Діназ" (Вишгород) – 3:2

Голи: І. Когут, 38, Кожанов, 64 (пен.), Репета, 90 – Богунов, 8, Мораренко, 77.

11-ий ігровий день відкривався поєдинком між івано-франківським "Прикарпаттям" та чернівецькою "Буковиною". У першому таймі команди не забивали, однак по перерві все змінилося. Спочатку півзахисник прикарпатців Микита Тітаєвський відкрив рахунок у грі. Згодом буковинці відновили паритет зусиллями Івана Пеця. Проте на 88-ій хвилині івано-франківська команда вирвала перемогу. Вирішальним ударом відзначився Василь Цюцюра. У наступному матчі між "Маріуполем" і "Епіцентром" долю протистояння вирішив єдиний гол. У власні ворота м’яч відправив захисник маріупольців Петро Харжевський. У Житомирі відбувся центральний матч 11-го туру, де місцеве "Полісся" приймало тернопільську "Ниву". Господарі поля наприкінці першого тайму двічі засмутили голкіпера гостей Максима Механіва. На 39-ій хвилині Василь Грицук реалізував пенальті. А вже у компенсований арбітром час Дмитро Шастал подвоїв перевагу житомирян. Тернополяни зуміли відіграти один гол вже у другій половині зустрічі. Його автором став Олег Соколов. У заключному поєдинку туру між собою зіграли львівські "Карпати" і вишгородський "Діназ". У першому таймі команди обмінялися голами. На забитий м’яч Ярослава Богунова, красивим і влучним пострілом відповів Іван Когут. Вже по перерві карпатівці вийшли вперед. Денис Кожанов реалізував пенальті. Однак вишгородці зрівняли рахунок завдяки голу Станіслава Мораренка. А на 90-ій хвилині "леви" забили ще раз і здобули вольову перемогу. Дебютним м’ячем за "зелено-білих" відзначився Юрій Репета.

За три тури до кінця першої частини чемпіонату турнірну таблицю групи "А" очолює "Полісся", у якого 31 заліковий бал. На другій сходинці розташувалися "Карпати", які поступаються житомирській команді шістьма пунктами. Третє місце займає "Епіцентр" – 20 очок. Четвірку найсильніших замикає "Нива" з 15-ма балами в активі. "Прикарпаття" перебуває на п’ятій сходинці, поступаючись тернополянам одним пунктом. Шостим йде "Діназ" – дев’ять очок. Сьоме місце надалі посідає "Буковина", у якої шість балів. Замикає турнірну таблицю "Маріуполь" з трьома очками.

Наступний тур відкриє протистояння між кам’янець-подільським "Епіцентром" і львівськими "Карпатами". У суботу між собою зіграють "Нива" та "Маріуполь". А в неділю житомирське "Полісся" поїде в гості до "Буковини", а "Діназ" прийме "Прикарпаття".