Перша ліга. Група "А". Результати 10-го туру

31 жовтня 2022 р.
soccer_Karpaty_vs_Bukovyna_4-0_(KRAWS-X)_7340
У неділю, 30-го жовтня, завершився десятий ігровий день в Першій лізі України сезону 22/23.
soccer_Karpaty_vs_Bukovyna_4-0_(KRAWS-X)_7340

"Епіцентр" (Кам’янець-Подільський) – "Діназ" (Вишгород) – 3:2

Голи: Гірний, 45+1, 87, Буряк, 82 – Богунов, 5, Мораренко, 52.

"Нива" (Тернопіль) – "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – 4:0

Голи: Демчук, 26, Зінь, 28, Бей, 71, Сухоручко, 84 (пен.).

ФСК "Маріуполь" – "Полісся" (Житомир) – 0:2

Голи: Кушніренко, 45, Гітченко, 62.

"Буковина" (Чернівці) – "Карпати" (Львів) – 1:2

Голи: Палагнюк, 52 (пен.) – Дуць, 81, Шах, 85.

Десятий тур у групі "А" розпочався ще в п’ятницю, 28-го жовтня. Кам’янець-подільський "Епіцентр" зустрічався з вишгородським "Діназом". У матчі з п’ятьма голами перемогу здобула команда Сергія Нагорняка. Рахунок відкрили вишгородці ще в дебюті гри завдяки зусиллям Ярослава Богунова, але "Епіцентр" ще до перерви відновив паритет. Гол до свого активу записав Максим Гірний. У другій половині зустрічі "Діназ" знову вийшов вперед. Станіслав Мораренко відзначився влучним ударом. Кінцівка поєдинку була за кам’янець-подільською командою. Спочатку Руслан Буряк зробив рахунок 2:2. А через п’ять хвилин Гірний оформив дубль і приніс перемогу своїй команді.

29-го жовтня відбулося два матчі. Тернопільська "Нива" вдома приймала івано-франківське "Прикарпаття". Господарі поля не залишили жодних шансів гостям, розгромивши їх з рахунком 4:0. Тернополяни забили по два м’ячі в кожному з таймів. У першій половині зустрічі відзначилися Максим Демчук та Андрій Зінь. Вже по перерві Андрій Бей забив третій м’яч у ворота івано-франківців. Фінальний рахунок поєдинку встановив Даниїл Сухоручко, реалізувавши пенальті. У другому матчі між собою зустрічалися "Маріуполь" і житомирське "Полісся". Підопічні Юрія Калитвинцева здобули перемогу з рахунком 2:0 завдяки голам Богдана Кушніренка і Андрія Гітченка.

Заключна гра 10-го туру відбувалася в Чернівцях, де місцева "Буковина" приймала львівські "Карпати". Перший тайм завершився без голів – 0:0. Однак вже на старті другої половини зустрічі буковинці вийшли вперед. Василь Палагнюк реалізував пенальті. "Леви" з усіх сил намагалися відігратися і їм це вдалося. Спочатку Ігор Дуць відновив паритет у матчі. А згодом Артур Шах скористався виходом віч-на-віч і приніс вольову перемогу "зелено-білим".

"Полісся" продовжує очолювати турнірну таблицю в групі "А" з 28-ма очками. На другому місці перебувають "Карпати", відстаючи від житомирської команди на шість балів. Третім йде "Епіцентр" з 17-ма пунктами в активі. Четвірку найсильніших замикає "Нива" – 15 очок. "Прикарпаття", яке розташувалося на п’ятій сходинці, поступається тернополянам чотирма балами. Шосте місце займає "Діназ", у якого дев’ять очок. На передостанній сходинці знаходиться "Буковина", маючи шість залікових пунктів. Замикає турнірну таблицю "Маріуполь" з трьома набраними балами.

В 11-му турі "Буковина" поїде в гості до "Прикарпаття", житомирське "Полісся" вдома прийматиме "Ниву", ФСК "Маріуполь" поміряється силами з "Епіцентром". А заключний матч відбудеться у Львові, де "Карпати" зіграють проти "Діназу".