Перша ліга. "Епіцентр" (Кам’янець-Подільський) – "Карпати" (Львів). Прев’ю

10 листопада 2022 р.
KEWL4302
У п’ятницю, 11 листопада, львівські "Карпати" проведуть поєдинок 12-го туру Першої ліги проти "Епіцентру" з Кам’янця-Подільського. Розпочнеться матч о 14:00.
KEWL4302

Суперник

"Епіцентр" – перша команда, якій вдалося обіграти "Карпати" в чемпіонаті за останні два сезони та єдина команда, яка зробила це на стадіоні "Україна". Дубль вихованця "Карпат" Максима Гірного приніс гостям три пункти та перемогу з рахунком 2:0 у матчі першого кола.

Власне, Гірний і є найкращим бомбардиром команди з Кам’янця-Подільського. Шість голів дозволяють форварду ділити другу сходинку у загальному реєстрі бомбардирів Першої ліги.

Очолює "Епіцентр" 51-річний Сергій Нагорняк, ексгравець національної збірної України. Найстаршим футболістом команди є 31-річний Андрій Беженар, який виконує функції капітана. У заявці команди з Хмельниччини, окрім Гірного, є ще троє гравців, які свого часу перебували у структурі "Карпат": Тарас Пучковський, Сергій Стень та Степан Григоращук (оборонець є лідером за кількістю проведених на полі хвилин у цьому сезоні).

Влітку "Епіцентр" змінив прописку і відтепер представляє Кам’янець-Подільський. Свої домашні матчі команда, як і раніше, проводить у Дунаївцях на стадіоні "Колос".

Поточна форма

Після успіху у протистоянні з "Карпатами" у 5-му турі хлопці Нагорняка не могли перемогти у чотирьох поєдинках поспіль, двічі при цьому поступившись. Минулої суботи "Епіцентр" здолав ФСК "Маріуполь" у непростому матчі з рахунком 1:0.

Нелегко далася перемога і "зелено-білим". Цього разу "леви" дотиснули на "Україні" вишгородський "Діназ". Рятівний гол на 90-й хвилині записав до активу Юрій Репета – 3:2. Таким чином, підопічні Андрія Тлумака оформили четверту вольову перемогу у сезоні.

Турнірне становище

"Карпати" та "Епіцентр" є сусідами у турнірній таблиці. Львів’яни розташувалися на другій сходинці з 25 очками та випереджають команду із Кам’янця-Подільського, яка йде третьою, на 5 пунктів.

У минулому турі "леви" забезпечили собі місце у топ-4 групи "А". У випадку перемоги у п’ятницю "Епіцентр" також гарантує офіційний вихід у квартет найсильніших.

Кадрова ситуація

Хороша новина напередодні вояжу "зелено-білих" у Дунаївці – повернення після дискваліфікації Артура Рябова. Поєдинок попереднього туру проти "Діназу" став першим пропущеним у поточному сезоні для карпатівського опорника.

Місяць тому у матчі з "Прикарпаттям" травмувався правий захисник "Епіцентру" Олександр Жмуйда, який не грав у попередніх поєдинках. Також кілька матчів через ушкодження пропустив Клоудіней Барбоза. Їхня участь у грі з "Карпатами" – під питанням.

Дата та місце

11 листопада, 14:00. Дунаївці, стадіон "Колос".

Арбітри

Головний рефері – Михайло Райда (Закарпатська область), асистенти: Кирило Хіміченко (Київська область) та Юрій Зоренко (Київ), четвертий арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький), спостерігач арбітражу – Володимир Александренко (Вінниця).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі Професіональної футбольної ліги України.