Перша ліга. "Агробізнес" (Волочиськ) – "Карпати" (Львів). Прев’ю

08 вересня 2023 р.
Лев
У суботу, 9 вересня, "зелено-білі" зустрінуться з "Агробізнесом". Матч у Волочиську розпочнеться о 16:00.
демченкопревю

Суперник

Після вимушеної паузи у минулому сезоні "Агробізнес" повернувся у гру. Тому Олександру Чижевському довелося формувати практично нову команду. Єдиним футболістом, який грав за волочиський колектив у першому колі сезону 2021/2022 і виступає за "Агробізнес" нині, є Вадим Гудзінський.

Для багатьох новачків команди із Хмельниччини поточний сезон є дебютним на професійному рівні. Зокрема, і для 23-річного Віталія Равлика, який розпочав чемпіонат у складі "Агробізнесу". Однак минулого тижня Равлик підписав контракт із "Карпатами" і вдало дебютував за "левів" проти "Епіцентру". За зворотнім маршрутом вирушив карпатівець Денис Галенков, який виступатиме в оренді у Волочиську до кінця року.

Влітку "Агробізнес" поповнився Даниїлом Волковим та Назаром Грицаком. Обидва виступали за "Карпати" на аматорському рівні. Ще один колишній гравець "зелено-білих" у таборі суботнього суперника – захисник Олег Лень, котрий грав за "Карпати" у минулому чемпіонаті.

Чижевський також має у розпорядженні кількох досвідчених виконавців, які раніше грали на рівні Прем’єр-ліги: Андрій Попович ("Минай"), Семен Даценко ("Таврія", "Маріуполь"), Микола Квасний (зокрема, "Верес"), Сергій Заєць (СК "Дніпро-1"), Роман Толочко (КПФ "Карпати"), Владислав Тишинінов ("Верес") та вже згаданий Денис Галенков ("Олімпік").

Поточна форма

В останніх трьох поєдинках "Агробізнес" не пропускає, а "суха" серія їхнього кіпера Андрія Поповича становить 275 хвилин. Водночас два останні матчі підопічні Олександра Чижевського звели внічию. У поточному сезоні волочиська команда поступилася лише одного разу – у першому турі "Ниві" з Бузової (1:3). "Агробізнес" утримує четверту сходинку з 9 очками в активі.

"Карпати" лідирують у групі "А" і мають 16 пунктів. Львів’яни втратили очки лише у матчі з "Нивою" із Бузової (1:1). В інших п’яти турах команда Мирона Маркевича перемагала.

Кадрова ситуація

Для тренерського штабу "Агробізнесу" знову доступний Іван Гаврушко. Захисник відбув дискваліфікацію після вилучення у матчі з "Поділлям". У попередньому турі велике повернення відбулося і у складі "Карпат". Відновився від травми хавбек Владислав Клименко. Зате у суботу через ушкодження не зіграють Євген Підлепенець, Максим Чех і Тарас Саків.

Дата та місце

9 вересня, 16:00. Волочиськ, стадіон "Юність".

Арбітри

Головний рефері – Ігор Сташук (Чернігів), асистенти: Микола Близнюк (Харків) та Володимир Журибіда (Луцьк). Четвертий арбітр – Олег Когут (Тернопіль). Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

Трансляція

Пряму трансляцію поєдинку дивіться на YouTube-каналі ПФЛ.