Перша ліга. “Агробізнес” – “Карпати” – 0:1

09 вересня 2023 р.
Лев
Львів'яни здобувають перемогу у Волочиську завдяки забитому м'ячу Павла Полегенька. Наприкінці першого тайму карпатівець реалізував пенальті.
на сайт ігрова агро

Перша ліга. Група “А”. Сезон 2023/2024. 7 тур

“Агробізнес” (Волочиськ) – “Карпати” (Львів)

9 вересня. 16:00. Волочиськ. Стадіон “Юність”

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти: Микола Близнюк (Харків) та Володимир Журибіда (Луцьк).

Четвертий арбітр – Олег Когут (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

“Агробізнес”: Попович, Бариляк, Білий, Заєць (Грицак, 66), Лень (Квасний, 88), Теплий, Толочко (Тишинінов, 75), Гаврушко (Тяпкін, 88), Галенков (Свистун, 66), Волков, Кузьмин.

Запасні: Хмеловський, Мінчев, Мячин, Даценко, Гудзінський, Зоренко.

Головний тренер Олександр Чижевський

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Порох, Сухар, Полегенько, Рябов (Демченко, 61), Клименко, Костенко (Романюк, 68), Равлик (Картушов, 89), Іґор Невес (Крістіан, 61).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Едуардо, Матвєєв, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Полегенько, 41 (пен.).

Попередження: Заєць, 38, Білий, 39, Толочко, 51, Лень,73 – Рябов, 13, Клименко, 59, Романюк, 72.

TYS_3534_09_09_2023.jpg

Два пенальті у кінцівці тайму

Тренери обидвох команд провели мінімальні перестановки у порівнянні з попереднім туром. Замість Владислава Бабогла, викликаного у національну збірну Молдови, у центрі захисту "Карпат" вийшов Олександр Мизюк. В основу також повернувся Владислав Клименко, відтак, Амбросій Чачуа змістився вище на позицію Єгора Демченка. А справа на фланзі вийшов Віталій Равлик, який номінально замінив Єгора Картушова. "Агробізнес" провів лише одну зміну – в основний склад повернувся дискваліфікований раніше Іван Гаврушко.

На стартових хвилинах "зелено-білі" більше контролювали м'яч, проте першими забити могли господарі. Олег Лень виконав навіс з лівого флангу м'яч влучив у поперечку. Львів'яни відповіли через кілька хвилин. Ян Костенко вивів на ударну позицію Клименка. Хавбек пробив з лінії штрафного майданчика – поруч зі стійкою. Невдовзі ще один момент виник в "Агробізнеса". Денис Галенков навісив з правого флангу точно на голову Роману Кузьмину. Гравець господарів пробив над поперечкою.

Кінцівку першого тайму "Карпати" провели в атаці. Спершу Павло Полегенько віддав довгу передачу на Амбросія Чачуа, який перекидав воротаря – м'яч пролетів поруч зі стійкою. Через кілька хвилин Руслан Бариляк порушив правила проти Костенка у штрафному майданчику – рефері призначив пенальті. До позначки підійшов Полегенько і влучно пробив у кут. А вже у наступній атаці арбітр вдруге зафіксував фол у володіннях Андрія Поповича. Цього разу Гаврушко збив Чачуа. Однак цього разу пенальті взявся виконувати Іґор Невес і Попович парирував удар.

TYS_3941_09_09_2023.jpg

Обмаль моментів і непоступлива боротьба

Підопічні Олександра Чижевського активно розпочали другий тайм. Господарі більше контролювали м'яч, утім воротам Андрія Кожухаря особливо не загрожували. У "Карпат" непогано головою бив Чачуа, який скористався навісом з правого флангу. Пізніше здалеку стріляв Єгор Демченко – м'ячем заволодів Попович. Після цього шанс був у Крістіана, але і цього разу бразилець пробив неточно.

Середина другого тайму запам'яталася величезною кількістю фолів і, відповідно, жовтими картками. "Карпатам" вдалося відтіснити суперника від власних володінь, тож гра точилася неподалік штрафного майданчика "Агробізнеса". "Зелено-білі" виконали кілька стандартів, але роботи у Поповича було небагато. До завершення поєдинку "Агробізнес" так і не зумів створити момент, який би врятував команду від поразки.

TYS_3875_09_09_2023.jpg

Наступний тур/турнірне становище

Перемога дозволила "Карпатам" закріпитися на вершині турнірної таблиці групи "А" із 19 очками. У волочиської команди залишилося 9 пунктів. У наступному турі "леви" прийматимуть вдома "Поділля". Поєдинок відбудеться 15 вересня о 16:30.