“Наше завдання – не просто вийти в УПЛ, а фінішувати на першому місці”: Мирон Маркевич про осінню частину сезону та плани на майбутнє

28 листопада 2023 р.
Лев
Головний тренер львівських “Карпат” Мирон Маркевич на пресконференції, що підсумувала календарний рік, розповів про першу частину чемпіонату, поділився планами клубу і відповів на запитання ЗМІ та вболівальників.
TYS_8702karpaty_pres_27_11_2023

Про побудову нової команди

“Ви самі розумієте, що команда у нас абсолютно нова. З попереднього складу залишилися тільки капітан Амбросій Чачуа, а також Олександр Ільющенков, Артур Рябов і Тарас Саків. Звичайно, що на створення команди потрібен час. Ми ризикували, адже не так просто за кілька тижнів підготовки сформувати боєздатну команду. Ми починали сезон важкувато, але пізніше розігралися і показували досить непоганий футбол”.

TYS_7314_karp_nyva_241123.jpg

Про результати

“Цілісної гри ще немає і я це прекрасно розумію. Можливо, лише у грі з “Агробізнесом” команда від початку і до кінця виконувала тренерські настанови та провела дійсно хороший матч. Загалом траплялося так, що перший тайм проводили добре, а другий – не дуже. Це наша головна проблема. Потрібно привчити футболістів до того, що треба з першої до останньої хвилини відпрацьовувати на максимум. Звичайно, що ми маємо виконати головне завдання – вийти в УПЛ. Зробимо все можливе від себе, щоб так відбулося”.

TYS_7540_karp_nyva_241123.jpg

Про “Карпати-2” і дитячий футбол

“Ми стежимо за нашою другою командою – вони показали доволі непоганий результат. Хлопці грають проти дорослих футболістів і те, що вони перебувають на такому місці, це дає надію. Звичайно, на першому плані у нас основний склад, але ми прекрасно розуміємо, що потрібна серйозна дитяча школа. Я б дуже хотів, щоб у дітей була не гірша база, ніж в основної команди. Є розуміння керівництва клубу. “Карпати” прагнуть якомога швидше побудувати штучні поля для дітей і забезпечити їх якісними тренувальними умовами”.

TYS_6357karpaty2_skala1911_19_11_2023.jpg

Про весняну частину сезону

“Плани зрозумілі – нам треба провести ще десять матчів проти команд з іншої географічної групи. Поки що ми не вивчали майбутніх суперників, адже у всіх командах будуть зміни. Очевидно, що вся боротьба ще попереду. У нас є певний гандикап, але повірте мені – ми налаштовуватимемо усіх футболістів і самі себе на те, що все тільки попереду. Ми будемо дуже серйозно готуватися до заключних матчів. Наше завдання – не просто вийти в УПЛ, а фінішувати на першому місці”.

TYS_6467_221123.jpg

Про тренувальні збори

“Про чіткі плани наразі говорити рано. Самі розумієте, у який час ми живемо. Футбольне поле на ДЮСШ за нами вже заброньоване, а там – побачимо. Якщо вдасться виїхати на збори, то ми поїдемо і постараємось зіграти з сильними командами. 22-го січня команда виходить з відпустки і починає перший етап підготовки у Львові, а далі час покаже”.

Повну пресконференцію дивіться на YouTube-каналі львівських “Карпат”.