“Насамперед розраховуємо на наших вихованців”: Сергій Лавриненко про Львів, комплектацію команди та роботу з Лупашком

04 липня 2024 р.
Лев
Асистент старшого тренера “Карпат” U-19 Сергій Лавриненко розповів про адаптацію у Львові, старт роботи з юнацької командою “зелено-білих” і співпрацю з Владиславом Лупашком.
на сайт Інтерв'ю

“Львів – красиве місто з класними традиціями”

“Адаптація у новій команді минула доволі швидко, адже тут хороший колектив. До Львова адаптовуватися не потрібно, тому що це дуже красиве місто з класними традиціями. Я не так давно у цьому місті, але вже можу відзначити, що тут хороші умови, все на топовому рівні”.

“Насамперед ми розраховуємо на наших вихованців”

"Зараз триває процес перегляду потенційних новачків. Звичайно, що ми насамперед розраховуємо на наших вихованців, а саме хлопців 2007-го року народження, які нещодавно стали чемпіонами України у ДЮФЛ. Це дійсно хороший результат і наша команда будуватиметься саме з цих гравців. Думаю, що вже наприкінці наших зборів в Ужгороді, ми знатимемо, хто залишиться і на кого ми можемо розраховувати. На жаль, у нас майже немає футболістів 2006-го року народження, на основі якого й мала би базуватися наша команда. Тому ми вже звертаємо увагу на молодших хлопців. Тренерський штаб матиме вдосталь часу на те, щоб вони зміцніли і стали сильнішими”.

“Показники Максима Тлумака на рівні з лідерами команди”

“Тлумаку та Шопронку точно не легко зараз на зборах, адже вони молодші за інших. Однак хлопці роблять все від себе залежне, щоб наздогнати старших партнерів. І я розумію, що в їхньому віці різниця у місяць чи півроку – це суттєво. Максим Тлумак демонструє хороші показники на тренуваннях. Вони на рівні з лідерами команди, це показує те, що він дійсно прогресує. Максим підходить до тренерського штабу після кожного тренування, запитує, у чому йому слід додати, які його помилки… Це приємно. Тлумак має велике бажання розвиватися та бути гравцем першої команди”.

“Я запропонував Лупашку стати тренером”

“Життя так склалося, що я почав працювати з Владиславом Лупашком ще з 2014-го року, коли він був футболістом, а я – тренером. Ми досягали хороших результатів, здобували золоті медалі Першої ліги із кропивницькою “Зіркою”, а також виходили у фінал Кубку України з “Інгульцем” і в УПЛ теж. Я запропонував Владиславу стати тренером, коли він ще був чинним гравцем. Я бачив, що у нього хороші задатки як наставника і я хотів з ним працювати. Проте життя склалося так, що зараз він – старший тренер, а я – його помічник. Ми працюємо разом, у нас хороший тренерський штаб і є взаєморозуміння. Лупашко вирізнявся тим, що він умів аналізувати матчі, помилки, дії суперника. Владислав ще раніше фактично був тренером, який виходить на поле, він дуже добре розумів гру. Наче провідник моїх ідей на футбольному полі. У нас з ним схоже бачення футболу, тому ми товаришуємо і працюємо разом вже багато років. Головне завдання нашого тренерського штабу – розвивати молодих хлопців для основної команди "зелено-білих". І я впевнений на сто відсотків, що ми виконаємо це завдання".