Мирон Маркевич: “Маю серйозні претензії до захисників”

15 жовтня 2023 р.
Лев
Післяматчева пресконференція головного тренера львівських “Карпат” Мирона Маркевича.
на сайт маркевич прик

– Чи очікували ви на такий результат перед матчем?

– Чесно кажучи, вдома пропускати три м’ячі – трохи забагато. Але гра була веселою з обидвох сторін. Ми мали достатньо велику перевагу. Ми відзначилися трьома голами, і стільки ж пропустили. Наші захисники зіграли дуже слабко в плані оборони та підбору м’ячів. За 11 матчів ми пропустили чотири, а тут за одну гру – три. Це насторожує, але я думаю, що до наступного матчу ми це виправимо. Хоча сама наша гра була на хорошому рівні, тримали м’яч і створювали моменти. У футболі так є, що суперник завдає чотирьох ударів, три з яких опиняються у сітці воріт.

– Матч відбувався о 12:00. Чия це була ініціатива і як команда була готова у фізичному плані?

– Ми хотіли грати о 13:00, але нам поставили о 12:00. Це залежить від ПФЛ. Я не є прихильником таких ранніх матчів, однак ми живемо у такій ситуації, що нікуди від цього не дінешся. Найкраще – це грати ввечері, коли організм найбільш здатний до фізичних навантажень. З “Нивою” (Бузова) у наступному турі ми теж граємо у ранній час о 12:30.

– Що скажете про Максима Чеха?

– Він сьогодні вперше вийшов зі стартових хвилин і мені сподобалося. Була хороша гра у його виконанні. Я думаю, що це буде наш основний гравець, тому що Чех практично не губив м’ячі. Враховуючи те, що він багато пропустив і лікувався, то як для першого разу зіграв непогано.

– Чи здивувало вас чимось “Прикарпаття”?

– Це непоступлива команда, з ними не так просто грати. Вони діяли на контратаках, наситили оборону та не давали нам розбігатися. Ми самі винні, адже за такої переваги, пропускати вдома три м’ячі… У мене дуже серйозні претензії до захисників, особливо центральних. Маємо це виправити.