"Ми на правильному шляху": Юрчишин про вплив війни, фінансову ситуацію у "Карпатах" та оновлення інфраструктури

03 травня 2023 р.
RCH03410 (1)
Розвиток клубу, будівництво бази, оновлення стадіону та жіночий футбол – про ці та інші найважливіші події у житті львівських "Карпат" розповів клубний директор Степан Юрчишин.
RCH03410 (1)

Старт футбольного року

Вважаю, що ми підійшли відновлення чемпіонату у повній готовності. Ми непогано підсилилися, збалансували склад і поповнилися сильними виконавцями. Наявним у команді футболістам до снаги виконати поставлені завдання. Як відомо, клуб націлений на Прем'єр-лігу. Перші матчі чемпіонської групи це підтвердили. Ми на правильному шляху, та водночас розуміємо, що завдання дійсно складне. Проте ми всі віримо, що зможемо здобути місце в УПЛ.

ROM_5499.jpg

Фінансова ситуація

Гравці "Карпат" забезпечені усім необхідним. Дуже важливо, коли футболіст може повністю сконцентруватися на футболі. Усі виплати здійснюються вчасно, без затримок та відтермінування. Якщо брати до уваги важкі воєнні реалії, то нам гріх скаржитися. Наша політика є прозорою, а "Карпати" позиціонують себе у якості справного платника податків. Нами виконуються усі зобов'язання і ми свідомі того, що маємо бути прикладом. За 2022 рік товариство з обмеженою відповідальністю "Футбольний клуб "Карпати" сплатило до бюджетів різних рівнів 7 627 131 гривню, з яких 3 362 830 гривень податку на доходи фізичних осіб, 280 236 гривень військового збору та 3 984 065 гривень єдиного соціального внеску.

Розвиток клубу

Усі ми хочемо все й одразу. Коли я прийшов у клуб, то він виступав ще на аматорському рівні. Фактично нас було тільки троє: Андрій Тлумак, Андрій Сапуга і я. "Карпати" поступово розвивалися, робили кроки вперед і впритул наблизилися до Прем'єр-ліги. Я вважаю, що зараз клуб перебуває на хорошому рівні. Чи задоволений я всім? Безперечно, нам є куди рости. Попереду дуже багато копіткої роботи.

IMG_1834

Вплив війни

Я добре пам'ятаю той момент на турецьких зборах, коли ми дізналися про повномасштабне російське вторгнення. Це змінило життя кожного українця. Від глобальних речей і до футболу. Війна вплинула на фінансову ситуацію, на психологічний стан та навіть на присутність глядачів на трибунах під час матчів. Раніше вболівальники на стадіоні були нашою опорою, а через заборону ми її позбулися. Зрештою, усі футбольні клуби нині перебувають в однакових умовах. Проте точно можна сказати, що війна завадила розвитку клубу. Ми точно би завершили будівництво бази та інвестували б кошти в інші напрями. Вірю, що все це буде. Зараз важливішою є перемога над ворогом на фронті, а з футболом наведемо лад згодом.

База

Громадськість вже бачила наше будівництво. На даний момент 75% усіх робіт виконано. Це сучасний комплекс, який перебуватиме у розпорядженні основної та юнацької команд. Зараз ми маємо лише стадіон "Україна" та верхнє поле – це дуже мало. Коли усі роботи завершаться, а об'єкт буде введено в експлуатацію, ми обов'язково запросимо журналістів та усе продемонструємо. Там дійсно буде дуже красиво. Пригадую свою футбольну кар'єру і порівнюю з теперішніми умовами. Якби у молодості я потрапив на таку базу, то залишився б там жити (сміється). До речі, відзначу логістичну перевагу нової бази. Її розташування на відстані десяти кілометрів від Львова є доволі зручним.

11BE8806-8236-496D-AE78-8DE506.max-1024x745.format-webp

Стадіон

"Україна" – це культова локація для львівського та українського футболу. Для "Карпат" – це місце сили. Ми розуміємо, що стадіон потребує значного оновлення. Особливо це стосується створення базових умов для вболівальників та гарантування їхнього комфорту. Як тільки завершиться війна, клуб готовий розпочати відповідні роботи на стадіоні. Це одне із наших першочергових завдань.

Lviv_Ukraina_Stadium12

Дитяча школа

Клуб має у розпорядженні дитячу школу на Погулянці. "Карпати" інвестуватимуть у її розвиток. Як ви знаєте, на стадіоні "Школяр" функціонує штучне поле. Ми плануємо оновити трав'яне покриття на сусідньому полі, а також навести лад на прилеглій території. Керівництво клубу усвідомлює, що це наше майбутнє і готове створювати належні умови для дітей. Те саме стосується КЗ ЛОР "Львівський фаховий коледж спорту", з яким ми маємо чинну угоду про співпрацю. Тамтешня інфраструктура потребує оновлення. Сподіваюся, з часом спільними зусиллями зможемо все виправити. Окремо відзначу результати, які демонструє Академія – незабаром ці хлопці зможуть підсилити карпатівську команду U-19.

Жіночий футбол

Виконком УАФ у 2020 році затвердив План стратегічного розвитку жіночого футболу. Він передбачає обов'язок підписання угоди про співробітництво з жіночою командою або ж наявність у структурі клубу жіночої команди. Ми виконуємо ці вимоги, маємо налагоджену співпрацю з жіночим клубом та чинну угоду до лютого 2024 року. Водночас робота у цьому напрямі продовжується. Мріємо про жіночу команду у Львові. Думаю, незабаром відбудуться певні зміни, утім про них поки рано вести мову.

Благодійний фонд

Ми розуміємо, у який час живемо, тому концентруємося не лише на футболі. "Карпати" – це не просто футбольний клуб, це те, що об'єднує багатьох людей спільною ідеєю. Величезна частина наших зусиль спрямована на допомогу нашим воїнам. Однак говорити про це публічно не бачимо сенсу. Добрі справи робляться тихо. Скажу тільки те, що у клубі всі знають, завдяки кому ми можемо грати у футбол і хто береже наш спокій. Також додам, що у благодійний фонд, який створено "Карпатами", надходять пожертви від вболівальників. Ми дуже цінуємо це і у такі миті вкотре переконуємося, що спільними зусиллями ми переможемо агресора.