Кожухар, Векляк і Саків – у символічній збірній 17-го туру

20 листопада 2023 р.
Лев
Спортивний ресурс SportArena.com назвав символічну збірну 17-го туру Першої ліги України сезону 23/24. Портал відзначив одразу трьох карпатівців: голкіпера Андрія Кожухаря, центрального захисника Богдана Векляка та лівого фулбека Тараса Саківа.
TYS_4633podillya_karpaty_18_11_2023.jpg

Воротар – Андрій Кожухар (“Карпати” Львів)

11-й “сухий” матч провів Кожухар – жоден інший голкіпер на всю Першу лігу не має такого показника. Причому, в Хмельницькому – знаковому для Мирона Маркевича місті – воротар львів’ян аж ніяк не скаржився на відсутність роботи. Загалом по його воротах було завдано шість ударів, трьома сейвами виручив “Карпати” Андрій. У першому таймі він виграв чисту дуель із Боженаром, а наприкінці матчу потягнув розкішний штрафний від Задої. Якби Кожухар помилився чи просто не виручив, мінімальної перемоги лідера не було б.

TYS_5079 (1)

Центральний захисник – Богдан Векляк (“Карпати” Львів)

Поки Бабогло забиває за національну збірну Молдови, захист “Карпат” експериментує. Так, у Хмельницькому свій шанс отримав Векляк, який після старту сезону був десь у тіні Мизюка та Пороха, не кажучи про статусного новачка з “Олександрії”. Проти “Поділля” Богдан відіграв сильно: виконав досить великий обсяг робіт у захисті та підключенням на кутовий від Саківа забив єдиний у матчі та переможний м’яч у ворота господарів.

TYS_5005 (1)

Лівий захисник – Тарас Саків (“Карпати” Львів)

Загалом відчувалося, що львів’яни стомилися після такого інтенсивного півріччя – і важко сказати, яких саме сил їм більше бракує (фізичних чи емоційних, так би мовити). По цій важкій грі “Поділля” мало шанси на очки. Дуже важливо, що відразу після перерви “Карпати” забили у ворота господарів. Саків разом із Чачуа виконав безліч стандартів – здається, обидва записали на рахунок десь по 5-6 кожен. Проте на 49-й хвилині Тарас вирізав шикарну подачу кутового, з якого забив Векляк.

TYS_5401podillya_karpaty_18_11_2023

Символічна збірна 17-го туру Першої ліги України сезону 23/24.

Воротар – Андрій Кожухар (“Карпати” Львів).

Правий захисник – Микола Бужин (СК “Полтава”).

Центральні захисники: Богдан Векляк (“Карпати” Львів) та Сергій Басов (“Металург” Запоріжжя).

Лівий захисник – Тарас Саків (“Карпати” Львів).

Центральний півзахисник – Дмитро Копитов (СК “Полтава”).

Правий півзахисник – Дмитро Бороденко (“Нива” Тернопіль).

Атакувальний півзахисник – Роман Кузьмин (“Агробізнес” Волочиськ).

Лівий півзахисник – Ярослав Богунов (“Інгулець” Петрове).

Нападники: Павло Федосов (ФК “Чернігів”) та Олексій Литовченко (“Лівий берег” Київ).

Тренер туру – Валерій Чорній (ФК “Чернігів”).

zbirna_17_files-01-1536x766

Джерело SportArena.com