Контрольний матч. "Карпати" U-19 – Збірна України U-17 – 3:1

10 вересня 2024 р.
Лев
У вівторок, 10 вересня, команда Олега Голодюка зіграла контрольний поєдинок зі збірною України U-17, яка проводила у Львові навчально-тренувальний збір. "Зелено-білі" перемогли збірників з рахунком 3:1.
КарпатиU19-Збірна-U-17 звіт

10 вересня, 11:00, м. Львів, стадіон СКІФ.

"Карпати" U-19 – Збірна України U-17 – 3:1

Арбітри: Олег Кузик, Роман Фредина та Павло Кравчук (усі – Львів).

Склад "Карпат" U-19 на перший тайм: Шість гравців на перегляді, Орошкевич, Долюк, Івасій, Абрамчук, Форсюк.

У ході першого тайму на заміну вийшли Малиш, Черненко, Домчак.

Склад "Карпат" U-19 на другий тайм: Домчак, Черненко, Орошкевич, Долюк, Гушинець, Малиш, Смаглій, Форсюк, три гравці на перегляді.

У ході другого тайму на заміну вийшли Копил, Киричок, Чеберинчак, Резнік, Кокодиняк, Лехів, Буренко.

Збірна України U-17: Крапівін, Соломон, Милокост, Костюк, Залипка, Вергун, Джурабаєв, Люсін, Мустафаєв, Меньшиков, Андрейко.

У ході першого тайму на заміну вийшли Роєнко та Слива.

У ході другого тайму на заміну вийшли Король, Бойко, Зудін, Зубрій, Хадасевич. Калюжний, Коновалов, Хлівнюк, Тлумак, Хруник.

Голи: гравець на перегляді, 38, Малиш, 65, Смаглій, 72 – Тлумак, 90.

Попередження: Орошкевич, 42 – Вергун, 30.

Експериментальний склад та асист Домчака

На старті поєдинку "синьо-жовті" заволоділи ініціативою і виконали серію корнерів. Однак жоден із п'яти навісів від прапорця результату не приніс. Натомість підопічні Олега Голодюка зробили ставку на контратаки. Одна з них – на 18-й хвилині – завершилася прострілом Олександра Абрамчука у штрафний майданчик збірників, проте Єгор Костюк встиг вибити м'яч на кутовий.

Ще небезпечніше було після слалому Андрія Івасія на 22-й хвилині. Карпатівець на швидкості прорвався правим флангом, змістився у центр і потужно пробив – поруч із воротами. Минуло чотири хвилини і у схожому стилі воротам збірників загрожував Абрамчук, котрий змістився зліва і вистрілив з-за меж штрафного майданчика. Цього разу в гру довелося вступити голкіперу – Єгор Крапівін витягнув м'яч з нижнього кута.

На 38-й хвилині рахунок у спарингу було відкрито. Назар Домчак виконав сильну передачу через усе поле, а гравець, який перебуває у "Карпатах" на перегляді, скористався непорозумінням воротаря Максима Роєнка та захисника Єгора Костюка та вразив ціль – 1:0.

Результативний другий тайм

На початку другої половини тренерський штаб "зелено-білих" суттєво оновив склад команди і випустив на поле практично усіх основних виконавців. Натомість Юрій Мороз дав можливість зіграти сімом новим футболістам у середині другого тайму.

А за мить до цього "Карпати" забили вдруге. Максим Смаглій навісив з лівого флангу в центр штрафного майданчика, де наодинці перебував Денис Малиш, який без спротиву головою відправив м'яч у сітку – 2:0.

Після цього збірники взяли м'яч під свій контроль, однак високий пресинг "левів" робив це володіння некомфортним. На 70-й хвилині тиск львів'ян ледь не приніс результат. Артем Копил перехопив м'яч на фланзі та зважився на дальній удар – повз ворота. Утім через дві хвилини карпатівці таки відзначилися. Максим Лехів вивів на ударну позицію Смаглія, котрий покотив м'яч повз голкіпера.

На 80-й хвилині "синьо-жовті" могли скорочувати відставання у рахунку. Артем Зубрій асистував Дмитру Зудіну, проте той пробив несильно – Домчак без проблем заволодів м'ячем. Та на останній хвилині матчу збірна України таки відзначилася забитим м'ячем. Представник "Карпат" у збірній Максим Тлумак вдало зіграв на підбиранні та вразив ворота своїх партнерів у клубі – 3:1.