Контрольний матч. "Карпати" – "Скала 1911" – 4:1

08 лютого 2023 р.
RCH09887
RCH09887

Арбітр – Олександр Шандор.

Асистенти: Назар Цмоканич, Юрій Суряк.

"Карпати": Фастов (Ільющенков), Махнєв (Кожанов), Дуць, Лень (Саків), Чачуа, Приймак, Шах (Бобко), Галенков (І. Когут), Книш (Рябов), М. Когут (Тарануха), Хобленко.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Скала 1911": Солобчук, Николишин, Василинець, Яната, Цень, Теплий, Гравець на перегляді, Волков, Грицак, Іванченко, Дитко.
Запасні: Завгородній, Петрик, Фомін, Черепущак, Скурчанський та два гравці на перегляді.

Головний тренер – Микола Василишин.

Голи: М. Когут, 8, Дуць, 18, Тарануха, 70, Кожанов, 86 – Фомін, 68.

Команда Андрія Тлумака провела черговий зимовий спаринг. Суперником "зелено-білих" стала стрийська "Скала 1911". У підсумку, "Карпати" перемогли з рахунком 4:1.

Вже на 8-й хвилині господарі вийшли вперед. Олексій Хобленко завдав дальнього удару, Костянтин Солобчук відбив м'яч перед собою, а першим на добиванні виявився Микола Когут. Через 10 хвилин "Карпати" збільшили перевагу. Кутовий з правого флангу завершився взяттям воріт. Дмитро Махнєв виграв верхову боротьбу у штрафному майданчику і головою скинув на Ігоря Дуця, який і спрямував м'яч у сітку.

У перерві тренерський штаб львів'ян провів серію замін. На полі з'явилися одразу семеро нових футболістів. Один із джокерів, Іван Когут, дуже активно діяв на правому фланзі і організував кілька небезпечних атак. Одна з них увінчалася передачею Івана у центр штрафного майданчика на Хобленка, який пробив у поперечку. А невдовзі вже сам Когут влучив у каркас воріт.

"Скала 1911" запам'яталася хорошим ударом Богдана Іванченка та класним сейвом Олександра Ільющенкова. Однак на 68-й хвилині і кіпер "левів" виявився безсилим проти удару Микити Фоміна. Утім інтрига зберігалася недовго.

Менше ніж через дві хвилини "Карпати" відновили різницю у два голи. Артур Рябов, який закривав незвичну позицію лівого латераля, виконав класну передачу на дальню штангу, де Іван Когут головою скинув на Ростислава Тарануху. Найкращий бомбардир "зелено-білих" в осінній частині сезону грудьми переправив м'яч у фактично порожні ворота. А довершив розгром Денис Кожанов. На 86-й хвилині слалом Рябова лівим флангом завершився прострілом на капітана, який вразив ціль.