Контрольний матч. “Карпати” – “Шахтар” – 2:2

15 березня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 15-го березня, львівські “Карпати” провели заключний контрольний поєдинок перед відновленням сезону. Суперником “зелено-білих” був донецький “Шахтар”. Матч на стадіоні “Україна” завершився внічию 2:2.
на сайт

“Карпати” – “Шахтар” – 2:2

Голи: Костенко, 1, Аріельсон, 76 (пен.) – Траоре, 14, 34.

Склад “Карпат” у першому таймі: Кожухар, Саків, Бабогло, Векляк, Полегенько, Костенко, Чех, Чачуа, Хаса, Хромей, Іґор Невес.

Склад “Карпат” у другому таймі: Ільющенков, Булеза, Мизюк, Козік, Романюк, Фетько (Тлумак, 69), Клименко, Рябов, Підлепенець, Демченко, Аріельсон.

Запасні: Картушов, Шах, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

“Шахтар”: Рудько, Траоре, Криськів, Гочолейшвілі, Келсі, Бондаренко, Педріньйо, Цуканов, Міроші, Назарина, Невертон.

Запасні: Барченко, Твардовський, Азаров, Дрозд, Удод, Лосенко, Ющенко, Бундаш, Кевін.

Головний тренер – Маріно Пушич.

Попередження: Полегенько, 8, Тлумак, 85 – Невертон, 17, Криськів, 63, Назарина, 78.

Карпатівці відкрили рахунок вже на першій хвилині матчу. Джаред Хаса на фланзі виграв боротьбу за м’яч у Педріньйо та віддав передачу на Іґора Невеса. Бразилець асистував Яну Костенку, який переправив м’яч у сітку воріт “гірників” – 1:0. На сьомій хвилині львів’яни мали можливість забивати вдруге. Іґор Невес вийшов на ударну позицію та пробив, але Артур Рудько парирував постріл.

Донеччани активно тиснули на ворота “Карпат” і незабаром зуміли відновити паритет. Лассіна Траоре отримав м’яч у штрафному майданчику “зелено-білих” після передачі Віктора Цуканова та влучно пробив – 1:1. Через кілька хвилин Амбросій Чачуа бив з-за меж штрафного майданчика – Рудько здійснив сейв і перевів м’яч на кутовий. Після подачі з “корнера” гості зуміли відбитися.

На 34-й хвилині “Шахтар” вийшов вперед. Невертон віддав передачу на Траоре, який завдав удару вже по порожніх воротах “Карпат” – 1:2. Львів’яни через кілька хвилин могли зрівняти рахунок. Костенко отримав м’яч у штрафному майданчику гостей, та у ворота не влучив.

Друга половина зустрічі розпочалась доволі спокійно. Команди обмінювались моментами, але до небезпечних епізодів справа не доходила. На 64-й хвилині карпатівці могли зрівняти рахунок. Єгор Демченко виконував штрафний удар з перспективної позиції, але м’яч після пострілу карпатівця пролетів над поперечкою.

На 75-й хвилині карпатівці заробили право на пенальті. Педріньйо порушив правила у своєму штрафному майданчику проти Андрія Булези. До виконання 11-метрового удару підійшов новачок “Карпат” Аріельсон і переправив м’яч у сітку воріт “Шахтаря” – 2:2.

До фінального свистка команди більше не забивали. Отож, в заключному контрольному поєдинку перед відновленням сезону “Карпати” грають внічию 2:2 з чинним чемпіоном України донецьким “Шахтарем”.