Контрольний матч. "Карпати" – "Прикарпаття" – 3:0

19 лютого 2023 р.
RCH09914
RCH09914

Головний арбітр – Михайло Райда.

Асистенти: Ростислав Якимик та Дмитро Башкіров.

"Карпати": Ільющенков, Дуць (Болденков, 67), Приймак (Махнєв, 67), Саків (Ломницький, 67), І. Когут (Галенков, 67), Книш (Катрич, 67), Рябов (Лень, 67), Бобко (Тлумак, 67), Чачуа (Шах, 67), Кожанов (М. Когут, 67), Хобленко (Тарануха, 67).

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Прикарпаття": Піцан, Писко, Француз, Швець, Матушевський, Рудюк, Геник, Попчук, Соловйов, Хома, Стаднік.

Запасні: Герич, Сондей, Барчук, Демків, Радульський, Сердюк, три гравці на перегляді.

Головний тренер – Олег Рипан.

Голи: Хобленко, 39, Кожанов, 55, М. Когут, 90+1.

RCH00006

Прем'єрний спаринг на закарпатських зборах завершився розгромною перемогою "Карпат". Дубль з асистів Івана Когута та гол Миколи Когута забезпечили "левам" звитягу з рахунком 3:0.

"Прикарпаття" активніше розпочало поєдинок. Івано-франківці виконали кілька кутових, більше володіли м'ячем і завдали першого удару у ствір. Андрій Хома зважився на дальній постріл – Олександр Ільющенков не без проблем перевів мяч на кутовий. Через кілька хвилин львів'яни відповіли схожим чином. Слалом Артура Рябова лівим флангом завершився передачею у центр на Дениса Кожанова. Капітан потужно пробив – Іван Піцан парирував удар.

Невдовзі на ударній позиції опинився Володимир Рудюк – поруч зі штангою. Одна з наступних атак "зелено-білих" завершилася фолом проти Олексія Хобленка на лінії штрафного майданчика. Стандарт взявся виконувати Кожанов, однак у ворота не влучив.

На 39-й хвилині "Карпати" відкрили рахунок. Іван Когут прорвався правим флангом і виконав подачу у штрафний майданчик від лицьової лінії. Хобленко виграв позиційну боротьбу в оборонців і відправив м'яч у сітку. Минуло дві хвилини і нападник "левів" пробивав вже після навісу з протилежного флангу від Івана Бобка. З рикошетом від захисника м'яч вилетів на кутовий. Незабаром по воротах стріляв Владислав Приймак, утім Піцан вчасно зреагував.

RCH00218

На старті другого тайму "Карпати" збільшили перевагу. Амбросій Чачуа класно перевів на правий фланг, а Іван Когут у дотик прострілив у центр воротарського, куди набігав Кожанов. Капітан зіграв філігранно і також одним дотиком переправив м'яч у ціль – 2:0. Через дві хвилини львів'яни могли робити рахунок розгромним. Бобко навісив зі штрафного, а Рябов залишився наодинці у володіннях Романа Герича і головою поцілив у поперечку.

На 67-й хвилині тренерський штаб "Карпат" змінив усіх десятьох польових гравців. Натомість "Прикарпаття" не покидало спроб відіграти бодай один гол. Проте Ільющенков разом з оборонцями кілька разів відводили загрозу від воріт. "Зелено-білі" діяли на контратаках, активніше використовуючи правий фланг, за який відповідав реактивний Денис Галенков.

Чи не останню нагоду відігратися команда з Івано-Франківська втратила на 86-й хвилині. Роман Барчук потужно пробив зі штрафного – сейв Ільющенкова врятував "Карпати". А вже у компенсований час підопічні Андрія Тлумака забили втретє. Валерій Болденков вдало зіграв у відборі і відпасував на Артура Шаха. Той знайшов передачею Юрія Тлумака, який віддав м'яч направо. На завершальній стадії атаки Ростислав Тарануха прострілив з флангу в центр штрафного майданчика, де Микола Когут спрямував м'яч у ціль, встановивши фінальну крапку.

RCH00020

Головний тренер львівських "Карпат" Андрій Тлумак прокоментував поєдинок з "Прикарпаттям": "У нас є свої завдання і цілі та розуміння того, чого саме ми хочемо від цих зборів. Команда працює під великими навантаженнями і ми свідомо дали одній групі з десяти гравців провести у цьому матчі 70 хвилин, а інші десять футболістів зіграли 20 хвилин. Наступний поєдинок гратимемо навпаки. Хлопці, які завершували сьогоднішній спаринг, розпочнуть наступний у старті, а ті гравці, які починали сьогодні з перших хвилин, з‘являться на полі пізніше. Завдання, які перед нами стоять, вимагають, щоб ми постійно перемагали. Тому ми максимально сконцентровані і зберігаємо дух переможця. Ми завжди кажемо нашим хлопцям, що не важливо, який це матч, на зборах чи офіційний – ми повинні перемагати. Однозначно, ми звертаємо увагу на результат і якість гри. Ми забили три м’ячі сьогодні, тому я задоволений".

"Ми вдячні "Прикарпаттю" за те, що вони дали можливість попрацювати з двома тактичними схемами. У першому таймі івано-франківці діяли у п’ять захисників, а в другому перейшли на чотири. Тому це для нас був хороший спаринг у тактичному плані. У них завжди була бойова та хороша команда. Вважаю, що лише випадок завадив їм потрапити у першу четвірку".