“Хочемо вдало завершити футбольний рік”: Сергій Атласюк про заміну Клименку, професіоналізм Векляка та стандарти “Ниви”

23 листопада 2023 р.
Лев
Тренер львівських “Карпат” Сергій Атласюк поділився своїми очікуваннями від поєдинку проти тернопільської “Ниви”, розповів про новини з лазарету команди, а також оцінив гру Богдана Векляка у минулому турі проти “Поділля”.
TYS_5330podillya_karpaty_18_11_2023

“Козир “Ниви” – це стандарти”

“Ми аналізували попередні матчі тернопільської “Ниви” та готуємось до будь-якого розвитку подій: це стосується тактичних моментів та вибору гравців. Вивчаємо суперника так, щоб на полі не було жодних сюрпризів. Цей тиждень ми присвятили відновленню після попереднього поєдинку – важке поле у Хмельницькому далося взнаки”.

“У порівнянні з першим колом “Нива” змінилася. Насамперед тернопільська команда омолодилася. Але в контексті налаштування це буде така ж команда, ми знаємо про їхній бійцівський дух. Вони ще зберігають шанси на потрапляння у першу п’ятірку, тож робитимуть все для цього. Наше завдання – підготуватися до матчу та бути готовим до гри суперника”.

“Козир “Ниви” – це стандарти. Їхня специфіка полягає в тому, що вони залучають велику кількість гравців на кутові та штрафні. Постійно намагаються далеко кидати аути біля штрафного майданчика своїх суперників. Кожен стандарт вони використовують максимально. Цьому ми теж надаємо значення і розбираємо ці нюанси”.

“Гол Векляка “Поділлю” – це винагорода за працю і терпіння”

“У нас дуже хороша конкуренція серед центральних захисників. Ми радіємо за Богдана Векляка, бо він є прикладом професіоналізму. На початку сезону Богдан вважався основним гравцем, згодом це місце в старті втратив. Однак він терпів і на кожному тренуванні ми бачили, як Богдан старався і хотів грати. Він не опускав руки, постійно працював і чекав на свій шанс. Векляк дуже якісно замінив Владислава Бабогло. Його гол у ворота “Поділля” – це винагорода за ту працю і терпіння, які він проявив. Богдан приніс нам перемогу, добре зігравши в обороні та при стандартах”.

“У центрі поля через перебір жовтих карток буде відсутній Владислав Клименко. У нас ще є час, щоб остаточно визначити, хто замість нього зіграє. Поки однозначної відповіді не маємо. Я думаю, що тренерський штаб вже у день гри визначиться, хто саме гратиме замість Клименка. У лазареті перебуває лише Крістіан Ноту, решта гравців у бойовій готовності”.

“Хлопці розуміють, що це заключна гра в цьому році і те, що до нас приїде серйозний суперник. Ми дуже сильно готувалися до майбутнього поєдинку і хочемо вдало завершити цей футбольний рік”.