“Хочемо грати в атакувальний футбол”: Мирон Маркевич про команду, трансфери і плани на збори

27 грудня 2023 р.
Лев
Головний тренер львівських “Карпат” Мирон Маркевич розповів про підготовку до весняної частини сезону. Новачки, контрольні матчі, повернення глядачів на трибуни – детально про все у коментарі наставника.
IMG_4304

Про плани на зимову паузу

“Я вже скучив за футболом, але відпустка – річ необхідна. Футболісти та тренерський штаб мають перепочити і з новими силами підійти до другої частини сезону. Та навіть під час відпочинку ми перебуваємо на зв’язку з тренерами, працюємо над початковим етапом підготовки, який пройде у Львові”.

“Перший етап зборів розпочнеться 22 січня. Орієнтовно 6 лютого зіграємо стартовий контрольний поєдинок. Плануємо поїздку в Іспанію, для  участі у тамтешньому турнірі. Поки рано вести мову про реальність виїзду, але плани такі є”. 

IMG_4305

Про тактичну схему

“Ми хочемо, щоб “Карпати” грали в атакувальний футбол. Я не розумію такого стилю, коли воротарі та захисники більше часу проводять з м’ячем, ніж півзахисники та нападники. Хочемо розвиватися у цьому аспекті. Ще один важливий компонент – пресинг на чужій половині поля. Періодично нам вдавалося це робити восени, але поки це не те, чого ми прагнемо”.

“Вибір схеми залежить від того, які футболісти є у твоєму розпорядженні. Ми граємо у схемі з чотирма захисниками, але все може змінюватися. По ходу гри можна і 3-5-2 зіграти, ми над цим теж працюємо. Поки що ігрові схеми 4-4-2 та 4-3-3 є для нас пріоритетними”.

“Тренерський штаб ретельно аналізує наших весняних суперників. Вивчатимемо їхні зміни. Перший матч проти “Полтави”, тому маємо досконало вивчити цю команду. У нас були хороші суперники в осінній частині, з ними було непросто грати. Навесні теж буде цікаво”.

IMG_4307

Про трансфери та повернення вболівальників на трибуни

“Днями я відвідав тренувальну базу “Карпат” у Бартатові. Поля там у доброму стані. Якщо так буде і у січні, то це дуже добре. На стадіоні “Україна” поле теж хорошої якості”.

“Нам би дуже хотілося підписати хоча б трьох футболістів, щоб закрити проблемні місця. Зараз ведуться перемовини з потенційними новачками. Один гравець має невдовзі приїхати, він вже придбав квитки. Це лівий захисник з Колумбії. “Карпати” виступають у Першій лізі, тож це породжує сумніви у процесі переговорів – чи варто їхати до нас. Основна робота проводитиметься вже по ходу другого кола, оскільки влітку ми хочемо ще трьох-чотирьох новачків підписати”.

“Повернення вболівальників на трибуни – дуже непросте питання. Нам усім дуже б хотілося грати з підтримкою трибун. Однак слід уважно все оцінити із врахуванням підступності нашого ворога”. 

IMG_4306

Про зустріч з Яремчуком

“Мені вдалося відвідати матч між “Валенсією” та “Барселоною”. Обидва клуби переживають не найкращі часи, але сам поєдинок видався доволі цікавим. Також я зустрівся з Роман Яремчуком. Ми тепло поспілкувалися. Взагалі я дуже радий, що українські футболісти так проявляють себе у провідних європейських чемпіонатах. Миколенко, Довбик, Циганков, Зінченко є провідними футболістами у своїх командах. Сподіваюся, український футбол у майбутньому ще більше розвиватиметься”.