"Карпати" продовжили співпрацю із ключовими футболістами

07 липня 2023 р.
Лев
Півзахисники "зелено-білих" Денис Кожанов, Амбросій Чачуа, Денис Галенков та Артур Рябов, захисник Тарас Саків і воротар Олександр Ільющенков продовжать виступи за клуб в новому сезоні. В обоймі "зелено-білих" – також Артур Шах, Андрій Ломницький (наразі травмовані) та Вадим Сидун, які минулого сезону виходили на поле у складі основної команди. На тренувальних зборах під керівництвом Мирона Маркевича працюють й інші вихованці Академії "Карпат": воротар Назар Домчак та захисник Володимир Савчин.
ROM_5423

Денис Кожанов, Амбросій Чачуа та Денис Галенков виступають у зелено-білій футболці з моменту дебюту "Карпат" на професійному рівні. Вони відіграли однакову кількість матчів за цей час – по 38, що є рекордним показником. За підсумками минулого чемпіонату Кожанов та Чачуа потрапили до збірної Першої ліги за версією порталу sportarena.com. Капітан "левів" Денис Кожанов забив чотири м’ячі та віддав шість асистів, що є другим найкращим результатом у Першій лізі. Загалом за останні два сезони Денис відзначився п’ятнадцятьма голами.

ROM_5590

"Денис – гравець високого рівня, професіонал, лідер і людина, яка виступає за команду від початків, – каже Мирон Маркевич. – У мене немає жодних сумнівів, що він нам допоможе. Я бачив Денисову гру в попередньому сезоні. Кожанов був і залишається тим футболістом, який може забезпечити результат. Це досвід і рівень. У роздягальні Денис небагатослівний, але в його очах можна прочитати небайдужість та жагу до перемог. Ці риси важливі для нашого колективу".

Амбросій Чачуа взяв участь у всіх матчах минулого сезону. Загалом за два сезони в "Карпатах" у його активі 8 забитих голів. "Я щасливий, що уклав новий контракт з "Карпатами" і дуже сподіваюся, що зможу бути корисним команді, – ділиться очікуваннями Чачуа. – Мені подобається те, як розвивається клуб. Інфраструктура відповідає топ-рівню. Працювати за таких умов – справжнє задоволення".

Перед стартом минулого чемпіонату у Першій лізі "Карпати" поповнилися Артуром Рябовим, який провів 20 поєдинків та оформив два голи. Однак ці цифри сповна не відображають важливість 22-річного універсала для команди. Рябов протягом сезону проявив себе на кількох позиціях, провів чемпіонат фактично без спадів та був системотворчим футболістом для "Карпат".

IMG_1849 (1)

Взимку контракти із "зелено-білими" підписали досвідчені Олександр Ільющенков та Тарас Саків. Обидва раніше виступали в Українській Прем’єр-лізі. Ільющенков відіграв усі 8 матчів чемпіонської групи. Аналогічний показник зіграних поєдинків у Саківа, який у всіх матчах виходив у стартовому складі. Тренерський штаб на чолі з Мироном Маркевичем також розраховує на цих виконавців у новому сезоні.