"Карпати" орендували Едуарда Козіка

14 лютого 2024 р.
Лев
"Леви" та донецький "Шахтар" домовилися про те, що 20-річний захисник виступатиме за львівську команду до кінця сезону.
козік

"Для мене це хороший шанс проявити себе, – вважає Едуард. – Я знав, куди йду. У львів'ян серйозні завдання, це чудовий досвід. Достатньо поглянути на тренерський штаб і усе стає зрозуміло – це амбітний клуб. Цікаво буде попрацювати з Мироном Маркевичем та спробувати сили у "Карпатах".

У 19-річному віці Козік дебютував у Прем'єр-лізі за "Шахтар" і загалом провів у елітному дивізіоні 8 матчів. Футболіст зізнається, що вирішив піти в оренду за ігровою практикою. "Усвідомлюю, що мені ніхто не гарантує місця на полі. Треба боротися та доводити, що я заслуговую на потрапляння у склад. Попереду у нас десять матчів, тож треба провести цей відрізок максимально продуктивно та віддати усі сили. Не вважаю, що це крок назад. Наша ціль – УПЛ", – каже Козік.

Новачок "левів" найкомфортніше почувається у центрі захисту, проте може зіграти і на правому фланзі оборони. "Я розпочинав у якості лівого нападника, – розповідає Едуард Козік. – Пригадую, у складі "BRW-BIK" їздив на міжнародний дитячий турнір. Так я там узагалі найкращим бомбардиром став. Пізніше тренери перевели мене в опорну зону. А з 13-ти років повноцінно граю у захисті".

ДОСЬЄ

Едуард Козік

Дата народження: 19.04.2003

Місце народження: село Грудки (Волинська область)

Вік: 20

Зріст: 185 см

Вага: 85 кг

Позиція: центральний захисник