"Карпати" орендували Андрія Булезу

14 лютого 2024 р.
Лев
"Зелено-білі" та донецький "Шахтар" досягнули згоди про оренду лівого захисника до кінця сезону.
TYS_9167_060224

"Це важливий крок у моїй кар’єрі, – каже Андрій. – Щасливий стати частиною такого амбітного клубу. Мені тут дуже подобається. "Карпати" мають чітке завдання і прагнуть вийти в УПЛ. Я стежив за матчами Першої ліги і можу сказати, що це теж доволі конкурентний турнір, тут зовсім не легко".

Минулий чемпіонат та першу частину поточного сезону Булеза провів у складі "Минаю". Загалом оборонець відіграв 25 поєдинків у Прем’єр-лізі. До цього він виступав за юнацьку команду "Шахтаря".

Андрій розповідає, що футболом розпочав займатися у рідному селі Заріччя, що на Закарпатті. Його дім розташований поруч із місцевим стадіоном. "Напевно, у мене не було вибору, – усміхається Булеза. – Мій батько дуже любить футбол. А ще п’ятеро моїх братів: чотири старших та один молодший. Вони змалечку брали мене на стадіон і я дивився, як вони грають у футбол, а потім й сам почав долучатися до гри. Футбол для нас – це більше ніж гра".

У дитинстві Булеза діяв у нападі, однак згодом змістився трохи нижче. Андрій має досвід виступів на позиції лівого вінгера, проте найкомфортніше він почувається зліва в обороні. "У "Карпатах" мене награють на позиції лівого захисника. Утім при потребі я можу закрити увесь фланг. Та в будь-якому разі проблем із вибором позиції немає – готовий грати там, де вважатиме за необхідне тренерський штаб", – додає Андрій Булеза.  

TYS_9165 (1)

ДОСЬЄ

Андрій Булеза

Дата народження: 25.01.2004

Місце народження: село Заріччя (Закарпатська область)

Вік: 20

Зріст: 174 см

Вага: 72 кг

Позиція: лівий захисник