Кадрові зміни у "Карпатах" – Мирон Маркевич визначився з футболістами, які покидають команду

20 червня 2023 р.
Лев
Львівський клуб припинив співпрацю з 15 футболістами. "Карпати" не продовжили орендні угоди з Горбуновим, Бобком, Хобленком, Книшем та Тлумаком. Крім того, команду покинули ще десять гравців: Дуць, Приймак, Тарануха, Льопка, Болденков, Махнєв, Лень, Климець та брати Когути.
IMG_116711

Тренерський штаб ухвалив рішення відмовитися від послуг орендованих Юрія Тлумака (9 матчів, 1 гол у минулому сезоні), Олексія Хобленка (7 матчів, 1 гол), Івана Бобка (6 матчів, 2 голи), Данила Книша (5 матчів) та Сергія Горбунова (2 матчі). Усі гравці повернулися у клуби, з якими у них діють контракти.

"Дякую усім за минулий сезон і принагідно прошу пробачення у вболівальників за те, що не виправдали надій і не вийшли в УПЛ. Я відчував підтримку наших фанатів – тих, хто завжди був поруч, хто підтримував нас навіть в інших містах та за будь-яких обставин. Водночас не можу назвати вболівальниками тих людей, які бездумно критикували команду", – сказав Юрій Тлумак.

IMG_0714

"Залишаю "Карпати з відчуттям недосказаності – завдання ми не виконали. Однак ми всі працювали задля спільної мети і є чесними перед собою, адже робили усе можливе. Минулий сезон подарував чимало класних емоцій. Чого тільки вартий матч з "Оболонню" на виїзді. Я завжди залишатимуся відданим вболівальником "Карпат" і щиро радітиму успіхам команди", – резюмував Юрій.

У новому сезоні за "Карпати" не гратиме Ігор Дуць, один із двох футболістів усієї VBET UA Першої, який відіграв без замін у всіх 22 поєдинках сезону. За цей час захисник відзначився трьома голами.

"Мій контракт з клубом завершився, а нову угоду вирішили не укладати. Таке футбольне життя, треба рухатися далі. Мені дуже прикро, що ми не зуміли виконати завдання і не вийшли у Прем’єр-лігу. Через це найбільше шкодую. Однак сам період у "Карпатах" завжди згадуватиму з позитивом. Я радий, що грав у цій футболці і носив карпатівську емблему на грудях. За цей час відбулося багато хороших моментів. Я вдячний вболівальникам, я отримував задоволення від тренувального процесу та матчів, почувався щасливим у колективі. Прикро тільки те, що ми не здобули путівку в УПЛ", – каже Ігор Дуць.

ROM_5560

Вже ексоборонець "зелено-білих" не виключає свого повернення до клубу у майбутньому. "Ніхто не знає, що на нас чекає попереду. Але зараз можу сказати лише одне – найважливіше, щоб завершилася війна. А з усім іншим ми наведемо лад і все буде добре", – заявив Дуць.

Покидає "Карпати" і Владислав Приймак, який перебував у клубі з моменту дебюту "левів" на професійному рівні. За цей час опорник, який також діяв на позиції центрального захисника, провів 38 матчів і відзначився п’ятьма голами.

"У пам’яті залишається тільки найкраще, – каже Владислав. – У "Карпатах" я познайомився з багатьма чудовими людьми, це неймовірний клуб. Ми були разом із самого початку, спільно долали усі труднощі. Я пригадую час ще до повномасштабного вторгнення, коли вболівальники створювали на трибунах круту атмосферу. Осад залишився лише від того, що ми не вийшли в УПЛ".

IMG_8183

Найяскравішим моментом карпатівської кар’єри Приймак вважає осінь 2021-го, коли після трьох поразок поспіль команда видала 13-матчеву переможну серію у Другій лізі. "То було особливе відчуття, коли ти не зважаєш на ім’я суперника, перемагаєш у кожному матчі та отримуєш задоволення від гри", – додає Владислав.

Також попрощався з "Карпатами" Ростислав Тарануха, найкращий бомбардир "левів" у минулому сезоні. У 19 поєдинках Тарануха відзначився шість разів і додав до свого активу три гольові передачі. Ростислав ухвалив рішення покинути команду за сімейними обставинами.

"Завершується один із найкращих періодів у моєму житті. "Карпати" назавжди залишаться у моєму серці. Півтора роки спільної роботи з Андрієм Тлумаком, із цим колективом, з усією карпатівською сім’єю – це щось особливе. Можу занести собі до активу минулий сезон. Кожен гол, кожна результативна дія – це результат зусиль команди", – вважає Тарануха.

IMG_1955

Ростислав каже, що найбільше йому не вистачатиме атмосфери Львова та вболівальників: "Життя у Львові асоціюватиметься з позитивом та комфортом. Тут чудові люди. Я дуже сумуватиму за тим часом. А ще за фанатами, які не могли підтримувати нас із трибун "України". Проте навіть на відстані ми відчували їхню любов".

У зв’язку зі зміною ігрової схеми новий тренерський штаб на чолі з Мироном Маркевичем у подальшому також не розраховуватиме на ряд футболістів. Більше не є гравцями "левів" воротар Роман Льопка (13 зіграних матчів, 11 пропущених голів), захисники Валерій Болденков (30 матчів, 2 голи), Дмитро Махнєв (16 матчів, 1 гол), Олег Лень (15 матчів, 1 гол), хавбеки Іван Когут (21 матч, 1 гол) та Олександр Климець (16 матчів), а також нападник Микола Когут (17 матчів).

Футбольний клуб "Карпати" дякує усім футболістам за виступи у команді, та бажає успіхів у подальшій кар’єрі.