Гліб Корнієнко – новий шеф-скаут "Карпат"

26 лютого 2024 р.
Лев
Відомий фахівець відповідатиме за кілька векторів розвитку клубу. Зокрема, забезпечуватиме ефективну роботу на трансферному ринку для головної команди і займатиметься системою скаутингу та аналітики дитячо-юнацького сектору.
16х9-Гліб Корнієнко

"Карпати" зосереджують увагу на розвитку власної структури, враховуючи сучасні тенденції побудови європейських клубів. Після детального аналізу ринку та оцінки значної кількості кандидатів "зелено-білі" вирішили обрати Гліба з огляду на його успішний досвід у топклубах: "Шахтарі" та СК "Дніпро-1".

Під час роботи у донецькому клубі Корнієнко був безпосередньо залученим до ключових для "Шахтаря" трансферів гравців, котрі стали одними з найякісніших легіонерів в історії українського клубного футболу. Зокрема, Гліб долучився до переїзду в Україну Манора Соломона, Додо, Тете, Вінісіуса Тобіаса, Маркоса Антоніо та Фернандо.

Пріоритетними факторами при запрошенні Корнієнка були його розуміння функціонування українського і міжнародного трансферних ринків та широка база контактів на найвищому рівні у європейських і латиноамериканських клубах.

Головними завданнями нового шеф-скаута "Карпат" є ідентифікація рівня потенційних новачків шляхом поглибленого аналізу та активація всіх наявних ресурсів для здійснення якісних трансферів. Незважаючи на глибоке занурення Корнієнка у міжнародні ринки, серед сфер його відповідальності буде й ефективна робота клубу на внутрішньому трансферному ринку.

Корнієнко також є одним із співзасновників освітньої платформи PASS Education, на базі якої здобули фахові знання понад 100 скаутів та аналітиків, котрі працюють на найвищому рівні в Україні та закордоном. Один із них – Володимир Кравчук, аналітик львівських "Карпат".