Футболка "Карпат" для Папи Римського і похід на "Лаціо": як юні карпатівці в Італію їздили

17 квітня 2024 р.
Лев
Минулого тижня футболісти КЗ ДЮСШ "Карпати" 2014 року народження гостювали в Італії. Аудієнція у Папи Римського, відвідини Колізею та похід на "Стадіо Олімпіко" – додому маленькі футболісти привезли багато яскравих вражень.
ФОТО 1

На запрошення італійської громадської організації AICS (Associazione Italiana Cultura Sport) та особистої організаційної підтримки президента угорського відділення цієї організації пана Джованні Колозімо хлопці з карпатівської команди U10 та дівчатка нашої партнерської школи ФК "Надбужжя" (Буськ) впродовж тижня перебували у Вічному Місті. Окрім традиційних футбольних заходів, діти мали насичену культурну програму.

"Для дітлахів то була чудова можливість отримати позитивні емоції, – каже наставник "левів" Олег Петрик. – Один день ми провели у словенській Любляні, після чого прибули до Риму. Пізнавальні екскурсії, цікаві тренування та знайомство з новою країною – гадаю, що діти надовго запам'ятають цю поїздку".

На початку італійських канікул карпатівці зустрілися з Папою Римським і передали понтифіку лист-звернення від вихованців системи "зелено-білих" з проханням допомогти зупинити військову агресію росії проти нашої Батьківщини, а також подарунки: український стяг та футболку "Карпат" із підписами дітей.

ФОТО2

"Папа дуже тепло прийняв нас і ми обмінялися подарунками, – розповідає 9-річний Матвій Городецький. – Мені навіть вдалося потиснути йому руку – це особливий момент. Папа Франциск поцілував український прапор, який ми тримали у руках, і подарував кожному із нас вервичку".

Наступного дня карпатівці відвідали резиденцію президента Італії Серджо Маттарелли. Крім того, делегація завітала до Італійської Федерації Футболу та зустрілася з її очільником Габріеле Гравіною.

ФОТО3

"Шанобливе ставлення відчувалося у кожній деталі. Нас вразив теплий прийом італійців. Дякуємо за це AICS та особисто пану Джованні Колозімо. Якщо ж згадувати про найбільш цінний експонат, який нам вдалося побачити у стінах італійської федерації, то це безсумнівно Кубок світу, який збірна Італії здобула на чемпіонаті світу-2006", – розповідає тренер Олег Петрик.

ФОТО4

Карпатівці провели кілька занять під керівництвом тренерів з системи клубу "Лаціо". Натомість наставник "зелено-білих" отримав нагоду потренувати місцевих юних футболістів. Також наші діти зіграли кілька поєдинків проти італійських однолітків.

ФОТО5

"Нас дуже добре зустріли, – ділиться емоціями юний карпатівець Артем Чижович. – Ми були приємно здивовані, коли італійські діти підготували спеціально для нас малюнки про Україну та вітали нас синьо-жовтою символікою. Взагалі цю подорож я запам'ятаю назавжди. У нас були цікаві екскурсії. Зокрема, ми відвідали Колізей, ласували смачною італійською піцою та щодня мали нові події та розваги".

ФОТО6

Чи не найбільше дітям сподобався похід на стадіон. 12 квітня на "Стадіо Олімпіко" римський "Лаціо" приймав "Салернітану" у рамках Серії А. Господарі перемогли 4:1, а карпатівці на власні очі побачили не лише цікавий поєдинок, а й фантастичну підтримку трибун. "Я вперше побував на такому великому стадіоні, – зізнається Артем Чижович. – Це було неймовірно і навіть нагадало мені похід на стадіон "Україна" на матчі "Карпат" до початку повномасштабного вторгнення".

ФОТО7

Наприкінці подорожі діти вирушили у Гардаленд, один з найвідоміших розважальних парків Європи. "Ми побували у зоопарку, плавали, каталися на гірках і багато сміялися. Кожен із нас отримав стільки емоцій, що ми дотепер згадуємо цю поїздку, яка додала нам безліч енергії", – каже Матвій Городецький.

Діти запевняють, що після такої насиченої мандрівки з радістю повернулися до навчання у школі та до футбольних тренувань. І дуже сподіваються, що невдовзі на них чекають нові подорожі.

ФОТО8