Фінал чотирьох ДЮФЛУ: АФ "Карпати" перемагають "УФК-Кривбас”

21 червня 2024 р.
Лев
21-го червня відбувся перший матч фіналу чотирьох Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команда Академії футболу “Карпати” U-17 зустрічалася з "УФК-Кривбасом”.
T5S_8239_dush_kryvbas_karp_210624

"УФК-Кривбас" (Дніпро) – АФ "Карпати" (Львів) — 2:0

Голи: Малиш, 4, Шопронку, 30.

Склад АФ "Карпати": Домчак, Черненко, Грабовенський, Комарениць, Малиш, Орошкевич, Тлумак, Грибеник, Смаглій (Шопронку, 20), Пилипчук (Бондарук, 76), Максимчук (Гудзь, 87).

Запасні: Фандист, Жулінський, Фостяк, Гудзь, Дмитришин.

Тренери: Тарас Павліш та Олег Родін

T5S_7968_dush_kryvbas_karp_210624

Суперники почали демонструвати непоступливу гру вже на початку матчу. Якісний тиск дав результат на 4-й хвилині. Ігор Грибеник виконав подачу зі штрафного, а Денис Малиш виграв позиційну боротьбу та проштовхнув мʼяч у бік воріт. Максим Столенко не врятував свою команду, відтак, "зелено-білі" на старті гри повели в рахунку – 1:0.

Саме Грибеник був найгострішим гравцем "левів" у першій половині зустрічі, проте його ударам бракувало точності. Спочатку хавбек мав замикати прострільну передачу на дальній стійці, але з близької відстані не зміг перевести мʼяч у порожні ворота. А згодом Ігор завершував сольний прохід потужним ударом — вище воріт.

T5S_8178_dush_kryvbas_karp_210624

У середині тайму тренерський штаб вимушено провів заміну, адже Максим Смаглій отримав травму. На полі зʼявився Олександр Шопронку, який невдовзі подвоїв рахунок. На 30-й хвилині Артур Комарениць пройшов лівим шлангом та виконав простріл на Шопронку, а той не схибив.

Довести рахунок до розгромного ще до перерви мав можливість Максим Тлумак. Півзахисник бив зі штрафного, а мʼяч летів під поперечку. Столенко дотягнувся та парирував цей удар. Після перерви вже Богдан Орошкевич ледь не закинув мʼяч за комірець голкіперу, проте Столенко і тут зіграв уважно.

T5S_8307_dush_kryvbas_karp_210624

На 52-й хвилині криворіжці створили найбільш небезпечний момент у поєдинку. Артем Логвин сильно приклався до мʼяча з меж карного, проте від забитого голу нападника відділили лічені сантиметри. Незабаром Грибеник змарнував ще одну нагоду, пробивши головою вище воріт після навісу Богдана Орошкевича.

Карпатівці спокійно дограли кінцівку матчу і контролювали ситуацію. У підсумку команда АФ "Карпати" U-17 перемагає однолітків з "УФК-Кривбас" та здобуває три очки. Наступний поєдинок підопічні Тараса Павліша та Олега Родіна проведуть 22 червня проти ДЮСШ ФА "Кривбас" (Кривий Ріг). Матч відбуватиметься на стадіоні "Скіф". Стартовий свисток прозвучить о 18:00