Друга ліга. “Звягель" – “Карпати-2” – 2:0

21 квітня 2024 р.
Лев
У неділю, 21-го квітня, “Карпати-2” на виїзді протистояли “Звягелю”. Один із лідерів чемпіонату переміг “левів” з рахунком 2:0.
TYS_1586_160324

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 25 тур

“Звягель” – “Карпати-2” (Львів)

21 квітня. 12:30, м. Звягель, стадіон “Авангард”.

Арбітр: Віталій Соловйов (Одеса)

Асистенти: Антон Андрусяк (Суми) та Анастасія Резнік (Київська обл)

Четвертий арбітр: Олександр Лапицький (Житомир)

Спостерігач арбітражу: Іван Карпина (Київська обл)

“Звягель”: Яшков, Чередниченко, Гук, Гаврилюк, Морговський, Панчишин, Томандзото, Петрук (Волинець, 84), Фесенко (Блізніченко, 77), Мендеш Кравейру (Кисленко, 77), Ігаба-Ішімве (Березка, 65).

Запасні: Коваленко, Аніагбосо, Жаржу, Лучка, Никитюк, Оринчак, Майтак, Мартинов.

Головний тренер – Юрій Вірт

“Карпати-2”: Домчак, Копил, Киричок, Ломницький, Катрич, Гудзінський (Бойченюк, 71), Тлумак (Івасій, 71), Дебич (Резнік, 46), Іродовський (Абрамчук, 56), Шах, Сидун.

Запасні: Борис, Ілюхін, Савчин, Гайдучок, Буренко, Лехів, Коваленко, Рожко.

Старший тренер – Роман Гнатів.

Голи: Ігаба-Ішімве, 38, Морговський, 43.

Попередження: Блізніченко, 79 Дебич, 29, Гудзінський, 35, Киричок, 40.

Поперечка Сидуна і невдале закінчення тайму

Зі старту матчу “Звягель” заволодів ініціативою. Господарі намагалися контролювати мʼяч, багато позиційно атакували та створювали небезпеку біля воріт “Карпат-2”. Однак перший удар у площину завдали “леви”. Василь Дебич пробив з-за меж штрафного майданчика, але з його ударом впорався Антон Яшков.

На 17-й хвилині підопічні Романа Гнатіва вибігли у контратаку та могли відкривати рахунок. Артур Шах створив для Вадима Сидуна чудовий момент, однак нападник влучив у поперечину з близької відстані. На 33-й хвилині у Сидуна знову виникла хороша нагода, втім захисник господарів не дозволив нападнику витиснути максимум з епізоду.

Наприкінці першого тайму “Звягель” додав у активності і зробив те, чого не вдалося львів'янам – конвертував моменти у голи. На 38-й хвилині зустрічі Микита Петрук запустив у прорив Льюіса Ігаба-Ішімве, той увірвався у штрафний майданчик та ударом з гострого кута відправив мʼяч у сітку воріт Назара Домчака – 1:0. А через кілька миттєвостей Ян Морговський подвоїв перевагу господарів.

Момент Шаха і спроби врятувати матч

На другу половину зустрічі “Карпати-2” вийшли з наміром змінити хід поєдинку. Підопічні Романа Гнатіва забрали мʼяч під свій контроль. На 70-й хвилині Артур Шах міг скоротити відставання у рахунку. Сидун та Копил створили нагоду для Шаха, однак той схибив з вигідної позиції. На 80-й хвилині мʼяч знову опинився у воротах “Карпат-2”. Утім арбітр зафіксував положення поза грою після удару головою Сергія Кисленка.

Наприкінці зустрічі “зелено-білі” організували фінальний штурм, та бодай одного разу відзначитися у воротах Антона Яшкова не змогли. Здалеку стріляв Владислав Резнік, проте його удару забракло влучності. Як наслідок, перемога команди Юрія Вірта у дебютному поєдинку в статусі головного тренера “Звягеля”.

Турнірне становище/наступний тур

Після поразки на Житомирщині підопічні Романа Гнатіва залишаються на пʼятій сходинці у турнірній таблиці Другої ліги. В активі “левів” 32 залікових бали. Наступний тур “Карпати-2” зіграють 4-го травня. Львів’яни на виїзді протистоятимуть “Дружбі” з Мирівки.