Друга ліга. “Скала 1911” – “Карпати-2”. Прев’ю

26 вересня 2023 р.
Лев
У середу, 27-го вересня, відбудеться перенесений поєдинок 3-го туру Другої ліги України сезону 23/24 між стрийською “Скалою 1911” та львівськими “Карпатами-2”. Матч на стадіоні “Сокіл” розпочнеться о 15:00.
TYS_9504 (1)

Суперник

Минулий сезон “Скала 1911” провела у чемпіонаті України серед аматорів. Однак вже чемпіонат 23/24 стрияни розпочали у Другій лізі. Крім того, команда зі Стрия брала участь у Кубку України, де дійшла до 1/16 фіналу, поступившись у цьому раунді “Руху” з рахунком 0:2. Головним тренером “Скали 1911” є 32-річний фахівець Микола Василишин. Капітан команди – Роман Николишин. Найкращим бомбардиром стриян є Максим Авер’янов. У 26-річного форварда чотири забиті м’ячі в шести матчах Другої ліги.

До речі, старший тренер “Карпат-2” Роман Гнатів свого часу виступав за стрийський клуб. Крім того, Гнатів раніше тренував юнацьку та основну команди “Скали”.

Поточна форма

У цьому сезоні “Скала 1911” провела шість поєдинків у Другій лізі, чотири з яких підопічні Василишина виграли. Також стрияни по одному разу програли і зіграли внічию. Різниця забитих і пропущених – 12:8. У підсумку – шосте місце та 13 залікових балів у активі. У минулому турі стрийська команда не без труднощів здолала “Кремінь-2” на виїзді з рахунком 1:0. Єдиний гол до свого активу записав вищезгаданий Авер’янов.

“Карпати-2” у минулому турі зазнали виїзної поразки від “Тростянця” з рахунком 0:2. Таким чином, “зелено-білі” розташувались на восьмому місці. У львів’ян 12 очок і від “Скали 1911” вони відстають лише на один пункт. Карпатівці здобули чотири перемоги та три матчі програли. Підопічні Гнатіва відзначилися 14-ма м’ячами, натомість пропустили 11 голів.

Матч між “Скалою 1911” та “Карпатами-2” повинен був відбутися ще у серпні, однак через участь стриян у Кубку України цей поєдинок було перенесено. Також в обидвох команд є матчі в запасі проти миколаївського “Васта”.

Кадрова ситуація

У минулому турі “Карпатам-2” не зміг допомогти Артур Ілюхін. Правий захисник львівської команди пропускав гру проти “Тростянця” через ушкодження, яке він зазнав у матчі проти “Металурга-2”. Тому його участь у поєдинку в Стрию під питанням. В обидвох команд немає дискваліфікованих гравців на майбутнє протистояння.

Дата та місце

27 вересня, 15:00, м. Стрий, стадіон “Сокіл”.

Арбітри

“Скалу 1911” та “Карпати-2” розсудить бригада арбітрів на чолі з Віталієм Соловйовим (Одеса). Йому допомагатимуть асистенти: Анастасія Резнік (Київська область) та Тарас Ніконенко (Харків). Четвертий арбітр – Василь Файда (Львів). Спостерігач арбітражу – Андрій Ющишин (Тернопіль).

Трансляція

Пряма трансляція поєдинку відбудеться на YouTube-каналі “Професіональна футбольна ліга України”.