Друга ліга. “Рух-2” – “Карпати-2” – 0:5

07 серпня 2023 р.
Лев
У стартовому турі Другої ліги України львівські “Карпати-2” на виїзді протистояли “Руху-2”. Матч завершився впевненою перемогою “зелено-білих” з рахунком 5:0 завдяки дублям Дениса Кожанова і Вадима Сидуна, а також результативному удару Олександра Фетька.
TYS_8492_070823.jpg

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 1 тур

"Рух-2" – "Карпати-2" 

7 серпня. 12:00. Винники. Стадіон ім. Б. Маркевича

Арбітр – Іван Мандзюк (Тернопільська область).

Асистенти: Валерій Волошин і Андрій Касаткін (Ужгород).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область).

Спостерігач арбітражу – Віктор Кравченко (Львів).

"Рух-2": Герета, Гришкевич, Білий, Дуць, Добрянський (Цюрпалевич, 46), Довгий (Хмельовський, 61) Рогачов (Король, 61), Русяк (Коваль, 77), Михайлів (Панченко, 46), Карабін, Непейпієв.

Запасні: Бакус, Товарницький, Турко, Кусий, Мікляш, Музичук.

Головний тренер – Володимир Безубʼяк.

"Карпати-2":  Ільющенков, Катрич, Савчин, Гайдучок, Ілюхін (Рожко, 82), Скороход (Копил, 74), Резнік (Кулик, 82), Фетько, Галенков, Кожанов (Дебич, 59), Сидун (Абрамчук, 74).

Запасні: Домчак, Борис, Пилипчук.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Голи: Кожанов, 19, 53 (пен.), Сидун, 66, 70, Фетько, 81.

Попередження: Довгий, 31, Панченко, 51, Цюрпалевич, 51, Герета, 53, Білий, 65 – Ілюхін, 55.

TYS_8332_070823.jpg

Гол Кожанова та обмін моментами

На початку матчу команди обмінялись взаємними випадами. Відкривати рахунок міг Денис Галенков, але після його удару мʼяч влучив у партнера Дениса Кожанова і покинув межі поля. Рухівці відповіли серією штрафних ударів, однак вони також бажаного результату не принесли. Зате невдовзі забили “Карпати-2”. Вадим Сидун поборовся за мʼяч у штрафному майданчику суперника і віддав комфортну передачу під удар Кожанову. Капітан “левів” потужно пробив і не залишив шансів кіперу – 0:1!

На цьому львівʼяни не зупинилися і могли збільшити перевагу. Зі штрафного стріляв Віталій Гайдучок – мʼяч пролетів поруч зі стійкою. “Жовто-чорні” відповіли своїм “стандартом”. Ярослав Карабін пробив низом, але Олександр Ільющенков без проблем відбив м'яч. На 29-й хвилині хороший шанс був у Назара Русяка. Утім його першу спробу заблокував Галенков, а другий удар виявився неточним. 

Наприкінці першої половини зустрічі ще двічі у центрі уваги опинився Кожанов. Спочатку він влучив у стійку після передачі Галенкова, а згодом вже сам прострілював на партнерів. Однак ні Сидун, ні Фетько цю передачу не встигли замкнути. А у компенсований час Фетько вивів Сидуна на ударну позицію – голкіпер вчасно вийшов з воріт і виграв ближній бій. 

TYS_8510_070823.jpg

Розгром у другому таймі

На старті другої половини зустрічі карпатівці заробили право на пенальті – Герета сфолив проти Сидуна у штрафному майданчику. До виконання 11-метрового удару підійшов Кожанов і впевнено його реалізував. На 66-й хвилині “леви” забили втретє. Максим Скороход виконав штрафний удар з правого флангу, а Сидун головою підправив м'яч у сітку – 0:3. Через чотири хвилини нападник оформив дубль. Вадим найкраще зорієнтувався у володіннях Герети після подачі з кутового – 0:4! 

Наприкінці зустрічі “Карпати-2” встановили фінальний рахунок. 16-річний Олександр Абрамчук вивів віч-на-віч з воротарем Фетька, який сповна скористався нагодою. Практично в наступній атаці Олександр міг оформити дубль. Галенков вирізав ідеальну передачу через пів поля на Фетька, однак цього разу карпатівець не зумів перехитрити Герету. 

TYS_8640_070823

Статистичні дані

– “Карпати-2” дебютують на професійному рівні. 

– Окрім того, свої премʼєрні матчі у чемпіонаті Другої ліги проводять Володимир Савчин, Віталій Гайдучок, Артур Ілюхін, Максим Скороход, Владислав Резнік, Олександр Фетько, Дмитро Рожко, Василь Дебич, Артем Копил, Олександр Абрамчук та Максим Кулик.

– Вадим Сидун оформив свій перший дубль у Другій лізі. Натомість Денис Кожанов втретє відзначився двома голами в одній грі у рамках цього турніру (раніше карпатівець забивав двічі в матчах з “Чайкою” та “Рубіконом”).

TYS_8456_070823

Наступний матч

У другому турі “зелено-білі” прийматимуть “Чайку”. Базова дата поєдинку – 12 серпня.