Друга ліга. “Реал Фарма” – “Карпати-2”. Прев’ю.

30 березня 2024 р.
Лев
У рамках 21-го туру Другої ліги України сезону 23/24 львівські “Карпати-2” на виїзді зіграють проти одеської “Реал Фарми”. Матч відбудеться у неділю, 31-го березня. Початок гри о 12:00.
TYS_3159_08_09_2023

Суперник

Футбольний клуб “Реал Фарма” засновано 2000-го року під назвою “Лімед Покровське”. Через п'ять років клуб офіційно перейменували у “Реал Фарму”.

Головним тренером одеситів є Андрій Пархоменко. 52-річний фахівець очолив “Реал Фарму” восени 2022-го. У попередньому сезоні його підопічні зайняли шосте місце у Другій лізі, набравши 30 залікових балів.

Президентом клубу є 58-річний Микола Лиховидов. Варто відзначити, що навіть у такому поважному віці Лиховидов все ще бере активну участь у грі своєї команди. У поточному сезоні Микола Іванович з’являвся у матчах Другої ліги 15 разів, сумарно зігравши 459 хвилин. Президент-футболіст переважно виходить на позицію атакувального півзахисника, проте, за потреби, може виконувати функції центрального нападника.

Капітаном команди є Андрій Лиховидов, син президента одеського клубу. Найкращим бомбардиром “Реал Фарми” є Сергій Барсуков. 27-річний форвард у цьому сезоні забив дев’ять м’ячів (чотири з пенальті).

Поточна форма

На відміну від “Карпат-2”, одесити вже провели один поєдинок весняної частини Другої ліги України сезону 23/24. “Реал Фарма” вдома неочікувано розписала нічию з лідером чемпіонату “ЮКСА” – 1:1. Наразі підопічні Андрія Пархоменка займають 13-те місце турнірної таблиці з 15 очками. Загалом у поточному чемпіонаті “фармацевти” здобули чотири перемоги, тричі зіграли внічию та зазнали десять поразок.

“Карпати-2” пішли на зимову паузу на восьмому місці. У заключному офіційному поєдинку 2023-го “зелено-білі” також зіграли проти “ЮКСА”, і теж завершили його з рахунком 1:1. До цього підопічні Романа Гнатіва двічі поспіль святкували перемогу – проти “Скали 1911” (2:1) та “Чайки” (3:1). Загалом “Карпати-2” мають у своєму активі сім перемог, три нічиїх та сім поразок. Карпатівці забили 26 м’ячів, натомість пропустили 28. Пальму першості у командних бомбардирських перегонах ділять Олександр Фетько та Вадим Сидун. В обидвох гравців по шість забитих м’ячів.

Нагадаємо, що у першому колі чемпіонату “Карпати-2” у Львові перемогли “Реал Фарму” з рахунком 2:1. За “левів” у тому матчі відзначились Олександр Фетько та Денис Кожанов. Єдиний гол одеситів забив Сергій Барсуков.

Кадрова ситуація

У першому офіційному матчі 2024-го року Роман Гнатів точно не зможе розраховувати на Віталія Гайдучка та Володимира Савчина. Обидва гравці отримали вилучення у попередньому поєдинку проти “ЮКСА”. Також не зіграє Василь Дебич, який пропускатиме гру через перебір жовтих карток. Натомість під час зимової паузи львівську команду поповнили новачки: захисник Микола Киричок, півзахисники Вадим Гудзінський, Максим Лехів, Дмитро Іродовський та нападники – Андрій Івасій та Матвій Буренко. Також повернувся Андрій Ломницький, який через хворобу пропустив першу половину сезону.

Дата та місце

31 березня, 12:00, м. Одеса, стадіон “Іван”.

Арбітри

Головним арбітром матчу призначено Максима Поліщука з Кривого Рогу. Йому допомагатимуть асистенти: Владислав Чеголя (Кривий Ріг) та Олександр Капленко (Кропивницький). Четвертий арбітр – Віталій Соловйов (Одеса). Спостерігач арбітражу – Станіслав Боклажко (Полтава).

Трансляція

Пряма трансляція матчу відбудеться на YouTube-каналі “Професіональної футбольної ліги України”.