Друга ліга. “Реал Фарма” – “Карпати-2” – 1:1

31 березня 2024 р.
Лев
Львівські “Карпати-2” розпочали весняну частину сезону виїзним матчем проти “Реал Фарми”. Поєдинок в Одесі завершився внічию 1:1.
TYS_3373_08_09_2023

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 21 тур

“Реал Фарма” (Одеса) – “Карпати-2” (Львів)

31 березня. 12:00. м. Одеса. Стадіон “Іван”

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг).

Асистенти: Владислав Чеголя (Кривий Ріг) та Олександр Капленко (Кропивницький).

Четвертий арбітр – Віталій Соловйов (Одеса).

Спостерігач арбітражу – Станіслав Боклажко (Полтава).

“Реал Фарма”: Подгорецький, Гайваненко, Ладика, Дмитрієв, Вареник, Щербак (Фабер, 77), Лиховидов М. (Пархоменко, 35), Гранчар (Сприпнік, 77), Тилінський (Меленчук, 61), Барсуков, Марченко (Шилов, 61).

Запасні: Грабовський, Булавка, Лиховидов А., Мовчанюк, Мотичак, Мулик, Третьяков.

Головний тренер – Андрій Пархоменко.

“Карпати-2”: Домчак, Катрич, Ломницький, Киричок, Копил, Гудзінський, Іродовський (Скороход, 64, Абрамчук, 78), Тлумак (Резнік, 64), Фетько (Равлик, 75), Шах, Сидун.

Запасні: Борис, Івасій, Пилипчук, Рожко, Бойченюк, Ілюхін, Буренко.

Старший тренер – Роман Гнатів.

Голи: Барсуков, 37 (пен.) – Фетько, 24 (пен.),

Попередження: Сидун, 58.

Вилучення: Дмитрієв, 77.

Жвавий початок і обмін пенальті

Перший момент у матчі створили “Карпати-2”. На третій хвилині Артур Шах отримав м’яч у штрафному майданчику суперника, але не зміг завдати акцентованого удару. Одесити відповіли через кілька хвилин ударом здалеку. Однак м’яч після цього пострілу пролетів над поперечкою воріт Назара Домчака. Згодом Андрій Ломницький бив після подачі з кутового – невлучно.

На 22-й хвилині “Карпати-2” заробили пенальті. У штрафному майданчику одеської команди Максим Подгородецький сфолив проти Олександра Фетька, тож рефері вказав на позначку. До виконання 11-метрового удару підійшов сам постраждалий. Карпатівець поцілив у лівий нижній кут воріт. Попри те, що Подгородецький вгадав напрям удару, парирувати його кіпер “Реал Фарми” не зміг.

Після забитого м’яча карпатівці не зменшили активність, проте і господарі відповідали своїми випадами, один з яких завершився пенальті тепер вже у ворота “зелено-білих”. На 36-й хвилині Вадим Сидун сфолив проти Андрія Вареника у власному штрафному майданчику, а рефері зафіксував порушення правил. Сергій Барсуков чітко реалізував пенальті – 1:1.

Перевага гостей і вилучення капітана

На початку другого тайму підопічні Романа Гнатіва мали можливість знову вийти вперед. Шах завдавав потужного удару по воротах “Реал Фарми”, але Подгородецький впорався з цим пострілом. Через кілька хвилин Юрій Тлумак пробивав здалеку – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Згодом Дмитро Іродовський виконував подачу зі штрафного, однак кіпер одеситів своєчасно вийшов з воріт.

Гості переважно атакували лівим флангом, де добре взаємодіяла зв'язка Катрич-Фетько. Декілька разів “леви” били з-за меж штрафного майданчика, утім удари Копила та Фетька виявилися неточними. Тотальна перевага у володінні м'ячем та створенні моментів не приносила “Карпатам-2” бажаного. Натомість на 73-й хвилині непоганий момент створили одесити. Пархоменко навісив з правого флангу, а Барсуков виграв верхову боротьбу у штрафному майданчику – з ударом головою найкращого бомбардира “Реал Фарми” впорався Домчак.

На 77-й хвилині одесити залишилися у меншості. Капітан “Реал Фарми” Герман Дмитрієв грубо зіграв у центрі поля проти Максима Скорохода. Арбітр одразу показав Дмитрієву червону картку. “Карпати-2” навіть не встигли розіграти штрафний удар – пролунав сигнал повітряної тривоги.

Шанси Ломницького та стійка Гудзінського

На жаль, на заключні хвилини поєдинку Скороход також не вийшов через отримане ушкодження. Остання десятихвилинка виявилася багатою на моменти. У складі господарів дубль міг оформлювати Барсуков, проте Домчак виграв у нападника дуель після виходу віч-на-віч.

Натомість у складі “зелено-білих” помітним в атаці був Ломницький. Фактурний капітан кілька разів вигравав верхову боротьбу після стандартів. Спершу Андрій бив головою після подачі зі штрафного у виконанні Гудзінського, а потім двічі завдавав удару після кутових. Кожного разу надійно у воротах діяв воротар.

Коли ж безсилим був Подгородецький, одеситів рятував каркас воріт. Так трапилося на першій компенсованій хвилині, коли Гудзінський потужно стріляв з лівої. То був останній небезпечний момент у матчі.

Наступний тур/турнірне становище

Після поєдинку проти “Реал Фарми” львів’яни розташувались на сьомому місці із 25 очками в активі. У наступному турі “Карпати-2” у Дублянах зіграють проти вінницької “Ниви”. Матч відбудеться у неділю, 7-го квітня.