Друга ліга. “Нива” – “Карпати-2” – 1:4

13 вересня 2023 р.
Лев
Львівські “Карпати-2” здобувають виїзну перемогу над вінницькою “Нивою”. Підопічні Романа Гнатіва перемагають з рахунком 4:1.
TYS_3291_08_09_2023

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 7 тур

"Нива" (Вінниця) – "Карпати-2” (Львів)

13 вересня. 14:00. Вінниця. “Центральний міський стадіон”

Арбітр – Іван Мандзюк (Тернопільська область).

Асистенти: Дмитро Кіцкай та Олег Мімнонов (Тернопільська область).

Четвертий арбітр – Артем Гординський (Вінниця).

Спостерігач арбітражу – Андрій Петров (Хмельницький).

"Нива": Вічний, Лотоцький, Никитюк, Ничипоренко (Рябий, 81) Борячук, Власенко, Швець (Кобцов, 76), Страшкевич (Мельник, 81), Петленко (Євтіхов, 41), Рогульський, Загорулько.

Запасні: Попович.

Головний тренер – Юрій Ярошенко.

"Карпати-2": Домчак, Катрич, Савчин, Гайдучок, Ілюхін, Скороход (Коваленко, 80), Бойченюк (Копил, 80), Фетько (Дебич, 56), Резнік (Рожко, 66), Кожанов, Лєгостаєв (Пилипчук, 80).

Запасні: Борис, Абрамчук.

Старший тренер – Роман Гнатів.

Голи: Лотоцький, 87 – Катрич, 41, Лєгостаєв, 65, Дебич, 79, Коваленко, 88.

Попередження: Никитюк, 68 – Фетько, 19, Гайдучок, 22, Дебич, 61, Рожко, 70.

Вилучення: Борячук, 35.

Активність Фетька і шанси Страшкевича

Перший момент у матчі виник вже на третій хвилині. Олексій Швець змістився з правого флангу ближче до центру і пробив у дальній кут воріт. Кіпер “Карпат-2” Назар Домчак здійснив сейв і перевів м’яч на кутовий. Карпатівці відповіли вже у наступній атаці. Олександр Фетько завдав потужного удару по воротах Яна Вічного, але м’яч пролетів над поперечкою. Через кілька хвилин Фетько знову опинився на ударній позиції – цього разу Вічний парирував постріл Олександра.

Невдовзі Вадим Страшкевич завдавав удару, але не зумів влучити у площину воріт. Після цього Артур Загорулько пробивав з-за меж штрафного майданчика – вище воріт. Через кілька хвилин “Карпати-2” організували непогану атаку. Денис Кожанов увійшов у штрафний майданчик і виконав простріл, однак ніхто з партнерів не зміг замкнути передачу капітана.

На 23-й хвилині господарі заробили право на небезпечний штрафний удар. До виконання “стандарту” підійшов Страшкевич і цілив у дальній кут воріт. Домчак дотягнувся до м’яча і парирував цей удар.

Червона картка Борячука і гол Катрича

Наприкінці першого тайму “Нива” залишилась вдесятьох. Олександр Борячук грубо зіграв у центрі поля проти Максима Скорохода і отримав пряму червону картку від головного арбітра поєдинку Івана Мандзюка.

Через кілька хвилин “леви” скористалися чисельною більшістю. Кожанов увійшов у штрафний майданчик і віддав передачу на Віталія Катрича. Лівий захисник “Карпат-2” переправив м’яч у сітку воріт суперника – 0:1.

Дебютний мʼяч Лєгостаєва

На 58-й хвилині карпатівці мали нагоду подвоїти свою перевагу. Василь Дебич, який кількома хвилинами раніше з’явився на полі, увірвався у штрафний майданчик і віддав передачу на Кожанова. Денис пробив у дальній кут воріт, але Вічний дотягнувся до м’яча та врятував “Ниву” від другого пропущеного м’яча.

Через сім хвилин “зелено-білі” все-таки домоглися свого. Віталій Катрич прорвався по лівому флангу та прострілив у штрафний майданчик вінничан. Адресатом передачі став Артем Лєгостаєв, який розвернувся і потужно пробив по воротах – 0:2.

Обмін голами наприкінці поєдинку

На 79-й хвилині “леви” забили втретє. Львівʼяни провели затяжну атаку правим флангом. У її заключній фазі Артур Ілюхін віддав передачу на Кожанова, який п’ятою асистував Дебичу. Карпатівець не схибив і відправив м’яч у сітку.

Під завісу матчу “Нива” змогла відзначитися голом престижу. Артем Рябий виконав подачу з кутового, яку вдало замкнув Борис Лотоцький. Однак карпатівці вже у наступній атаці зробили рахунок 4:1 на свою користь. Дмитро Коваленко отримав м’яч на правому фланзі, увірвався у штрафний майданчик вінничан та відправив м’яч у сітку воріт господарів.

Статистичні дані

– Гравець “Ниви” Олександр Борячук отримав другу червону картку в поточному сезоні;

– Віталій Катрич, Василь Дебич і Дмитро Коваленко забили дебютні голи у Другій лізі;

– Артем Лєгостаєв забив свій прем'єрний м’яч за “Карпати-2”;

Наступний тур

Завдяки сьогоднішній перемозі карпатівці покращили своє турнірне становище. Тепер в активі “левів” дев’ять залікових балів і вони розташувались на восьмому місці у таблиці. У наступному турі “Карпати-2” у Львові прийматимуть запорізький “Металург-2”. Матч відбудеться 18-го вересня. Початок гри – 12:00.