Друга ліга. "Карпати" – "Дніпро" – 5:1

13 листопада 2021 р.
KRAL7052
KRAL7052

Друга ліга. Група "А". 2021/2022. 18 тур

13 листопада. Початок – 17:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Сергій Задиран (Київська область).

Асистенти арбітра: Микола Близнюк (Харків) та Сергій Старча (Київ).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область).

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

"Карпати": Сілецький, Сімінін, Болденков, Лобай, Ткачук, Чачуа (Єрмаченко, 87), Приймак (Дударенко, 85), Повалій, Заставний (Галенков, 43), Кожанов (Маткобожик, 89), Буднік (Гуменюк, 46).

Запасні: Вульчин, Притиковський.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Дніпро": Денега, Клюс, Барський, Шостка, Кузнєцов (Онищенко, 80), Івахно, Дувняк, Пиріг (Копил, 74), Бистрицький (Пінчук, 63), Мартян (Савісько, 80), Кос.

Запасні: Самойленко, Шаповал.

Головний тренер – Тарас Ільницький.

Голи: Кожанов, 20, Шостка (автогол), 69, Чачуа, 72, Ткачук, 90, Гуменюк, 90+3 – Кос, 41.

Попередження: Приймак, 82.

Львівські "Карпати" у першому домашньому матчі другого кола на стадіоні "Україна" приймали черкаський "Дніпро". "Леви" здобули впевнену перемогу з рахунком 5:1.

У порівнянні з попереднім туром Андрій Тлумак зробив лише одну зміну в стартовому складі. Замість Дениса Галенкова з перших хвилин на гру проти "Дніпра" вийшов Володимир Заставний. Головний тренер черкаської команди Тарас Ільницький провів три зміни порівняно з минулим матчем. Замість Самойленка, Вініченка та Чижика на полі з’явилися Денега, Кузнєцов і Мартян.

Перший момент у цьому матчі виник у гостей. Максим Івахно пробив занадто сильно з-за меж штрафного майданчика і м’яч пролетів вище воріт. Відповідь "Карпат" не змусила себе довго чекати. Денис Кожанов вивів Євгена Будніка практично віч-на-віч із воротарем "Дніпра", однак форвард "зелено-білих" програв дуель Артему Денезі. Згодом Ілля Повалій виконував хороший простріл із лівого флангу – Будніку не вдалося замкнути передачу свого партнера, а м’яч влучив у стійку воріт.

Карпатівці продовжували контролювати гру та створювати моменти. Зокрема, Андрій Ткачук наважився на дальній удар, голкіпер черкасців зафіксував м’яч у руках не з першої спроби, але все той же Буднік не встиг зіграти на добиванні. Через декілька хвилин "Карпати" навіть забили, але рефері Сергій Задиран скасував взяття воріт через офсайд у Повалія. Натомість вже у наступній атаці львів’яни таки вийшли вперед. Повалій отримав передачу від Амбросія Чачуа і виконав якісний простріл з лівого флангу. Нестримний Кожанов увірвався на швидкості у воротарський майданчик і відправив м’яч у сітку воріт – 1:0!

На 28-ій хвилині господарі могли подвоїти свою перевагу. Владислав Приймак зарядив гармату з-за меж штрафного майданчика, але м’яч пролетів у кількох сантиметрах від правої стійки воріт. Пізніше Кожанов міг оформлювати дубль після закидання Приймака, проте Денега та захисники врятували "Дніпро". А наприкінці першого тайму дніпряни зрівняли рахунок. Анатолій Клюс пройшов по правому фланзі і віддав передачу на Олега Коса, який випередив захисників "Карпат" і пробив повз Івана Сілецького – 1:1. "Суха" серія карпатівського голкіпера обірвалася на 658-ій хвилині.

По перерві підопічні Андрія Тлумака продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт черкаської команди. "Дніпро" оборонявся практично всією командою, відтак карпатівцям важко було знаходити вільні зони попереду. Та все ж на 69-ій хвилині матчу "леви" досягли свого і вийшли вперед. Після подачі з кутового м’яч у власні ворота зрізав гравець суперника Павло Шостка – 2:1.

Вже через три хвилини "зелено-білі" знову відзначилися. Денис Галенков прострілив з правого флангу, а Амбросій Чачуа завдав елегантного удару по воротах "Дніпра" – 3:1. Під завісу поєдинку "леви" забили ще двічі. Спочатку розкішно виконав штрафний удар Андрій Ткачук – так рахунок став 4:1. А згодом Гуменюк реалізував вихід віч-на-віч після передачі Олександра Єрмаченка і встановив фінальний результат 5:1.

Карпатівці перемагають свого суперника, здобувають 11-ту перемогу поспіль і продовжують очолювати турнірну таблицю групи "А". Наступний матч львів’яни проведуть на виїзді проти АФСК "Київ" 20-го листопада.