Друга ліга. "Карпати" – "Діназ" – 2:0

27 листопада 2021 р.
KRAL0549
KRAL0549

Друга ліга. Група "А". 2021/2022. 20 тур

27 листопада. Початок – 17:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти арбітра: Олексій Гавеля (Кривий Ріг) та Максим Катющев (Одеса).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

"Карпати": Сілецький, Сімінін, Болденков, Лобай, Ткачук, Чачуа (Маткобожик, 88), Кожанов (Тітунін, 90+3), Приймак, Заставний (Повалій, 55), Галенков, Гуменюк (Буднік, 74).

Запасні: Кучинський, Єрмаченко, Дударенко.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

"Діназ": Леванідов, Духота, Волошин, Ічанський, Банасевич, Петренко, Чепурненко, Бафталовський, Корешков (Ізотов, 69), Апанчук (Саленко, 81), Бовтрук (Малєй, 73).

Запасні: Крупниченко, Крохмаль, Капаністий.

Головний тренер – Володимир Бондаренко.

Голи: Болденков, 54, Кожанов, 80 (пен.).

Попередження: Приймак, 87 – Волошин, 22, 66, Ічанський, 77, Петренко, 79, Чепурненко, 90+4.

Вилучення – Волошин, 66.

У 20-му турі львівські “Карпати” на стадіоні “Україна” приймали вишгородський “Діназ”. Поєдинок завершився перемогою "левів" завдяки голам Валерія Болденкова та Дениса Кожанова.

Андрій Тлумак провів дві зміни в стартовому складі у порівнянні з матчем проти АФСК "Київ". Замість Анатолія Тітуніна та Іллі Повалія на заключний поєдинок 2021-го року з перших хвилин вийшли Владислав Приймак і Володимир Заставний. Головний тренер "Діназу" Володимир Бондаренко провів удвічі більше змін, ніж коуч "зелено-білих" на цей матч. У воротах замість Олексія Крупниченка вийшов Владислав Леванідов. Дискваліфікованих Романа Помазана, Олексія Бриженка та Сергія Майбороду замінили Євген Чепурненко, Валентин Корешков та Вадим Бовтрук.

Заключний матч року розпочався у невисокому темпі. Карпатівці контролювали м’яч і шукали вільні зони попереду. "Зелено-білі" створювали хороші моменти поблизу воріт вишгородської команди. Зокрема, Владислав Приймак і Денис Кожанов завдавали потужних ударів, але Владислав Леванідов парирував постріли львів’ян.

На 19-й хвилині дуже хороший шанс відзначитися втратив Максим Гуменюк. Кожанов вивів форварда вивів віч-на-віч з кіпером "Діназу", але Максим пробив вище воріт. Згодом у Гуменюка виникла схожа нагода, однак він знову не зумів реалізувати свій момент – Леванідов парирував удар карпатівця.

Гості відповіли небезпечною атакою, яка завершилася ударом Валентина Коршикова, проте Іван Сілецький зіграв надійно і зберіг власні ворота "на замку". Львів’яни з усіх сил намагалися відкрити рахунок ще у першому таймі, але зробити їм цього так і не вдалося.

Одразу по перерві підопічні Андрія Тлумака заробили право на небезпечний штрафний удар. Кожанов взявся його виконувати, однак пробив неточно. І все ж на 54-й хвилині "леви" вийшли вперед. Кожанов виконав якісну подачу з кутового, Приймак виграв верхову боротьбу в захисників "Діназу" та головою скинув м’яч на Валерія Болденкова. Захисник "Карпат" пробив впритул і не залишив жодних шансів кіперу суперника – 1:0.

Львів’яни продовжували атакувати після голу Болденкова та мали ще кілька хороших нагод для того, щоб подвоїти свою перевагу. Натомість гості активізувалися та розпочали серйозно загрожувати воротам Сілецького. Особливо небезпечним був вінгер Артем Бафталовський. На 66-ій хвилині "Діназ" залишився вдесятьох. Андрій Волошин отримав друге попередження у матчі та залишив поле.

На 79-й хвилині Денис Галенков на швидкості увірвався у штрафний майданчик гостей, утім Олександр Апанчук сфолив проти 77-го номера "Карпат". Арбітр без вагань вказав на позначку. Одинадцятиметровий удар бездоганно виконав Кожанов – 2:0.

"Карпати" беруть реванш у "Діназу" за поразку в першому колі та завершують 2021-ий рік на першому місці у турнірній таблиці.