Друга ліга. "Карпати" – АФСК "Київ" – 2:1

14 серпня 2021 р.
20210814173039_0C6A8840.jpg
20210814173039_0C6A8840.jpg

Друга ліга. Група "А". 2021/2022. 4 тур

14 серпня. Початок – 18:00. Львів. Стадіон "Україна".

Арбітр – Михайло Райда (Закарпатська область).

Асистенти арбітра: Віктор Аврамчук і Кирило Хіміченко (обидва – Київська область).

Четвертий арбітр – Софія Причина (Львівська область).

Спостерігач арбітражу – Борис Трач (Тернопіль).

"Карпати": Сілецький, Сімінін, Лобай, Болденков (Маткобожик, 75), Дударенко (Повалій, 62), Приймак (Єрмаченко, 63), Заставний (Галенков, 68), Чачуа, Гуменюк (Ткачук, 58), Буднік, Кожанов.

Запасні: Кучинський, Притиковський.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

АФСК "Київ": Примаченко, Вечурко, Гарнага (Фінченко, 73), Зеленько, Ключик, Куртяк, Нагорний, Нескей (Олабин, 86), Роєнко (Нагайський, 77), Рудовський, Сахно (Семчук, 86).

Запасні: Марціяш, Сидоренко, Студінікін.

Головний тренер – В’ячеслав Нівінський.

Голи: Заставний, 6, Дударенко, 28 – Гарнага, 29.

Попередження: Вечурко, 25, Нескей, 48, Рудовський, 66.

Стартовому свистку гри передувало нагородження Ігоря Кульчицького, якому 13-го серпня виповнилося 80 років! Легенду львівських "Карпат" нагороджував Голова Львівської Асоціації футболу – Олександр Якович Шевченко. Ігор Євстахович отримав футболку збірної України з номером "80" та пам’ятний кришталевий кубок.

Карпатівці розіграли м’яч в центрі поля та вже на першій хвилині поєдинку створили небезпеку біля воріт киян. Максим Гуменюк завдавав удару з меж штрафного майданчика, але м’яч пролетів вище поперечки. Наступна атака "Карпат" була не менш загрозливою. Денис Кожанов віддав передачу Євгену Будніку вже на порожні ворота, але 99-ий номер "зелено-білих" не встиг її замкнути, занадто сильний пас від капітана. Натомість вже третій момент біля воріт АФСК "Київ" завершився голом. Львів’яни швидко розіграли штрафний удар, Кожанов виконав бездоганну подачу, а Володимир Заставний на хорошій швидкості увірвався у карний майданчик гостей та замкнув її головою – 1:0.

Після забитого голу "Карпати" продовжували контролювати гру, а гості намагалися відповідати своїми моментами. Проте вже на 28-ій хвилині "леви" подвоїли перевагу. Іван Лобай віддав передачу на Олександра Дударенка, захисники гостей непорозумілися між собою, а голкіпер Максим Примаченко занадто пізно вийшов з воріт та Олександру вдалося завдати удару, який виявився влучним – 2:0.

Відповідь київської команди була миттєвою. На 29-ій хвилині вони виконували кутовий, який завершився голом. Іван Сілецький невдало вийшов з воріт і Владислав Гарнага скористався цим. Вигравши боротьбу в захисника львівської команди, гравець АФСК "Київ" головою відправив м’яча у сітку воріт "зелено-білих" – 2:1. До перерви у підопічних Андрія Тлумака було ще декілька якісних моментів, щоб відзначитися, але більше голів у першій половині зустрічі не було та команди пішли на перерву з мінімальною перевагою "Карпат".

Другий тайм розпочався доволі спокійно, господарі продовжували володіти ініціативою, а столичний клуб грав другим номером і чекав свого шансу на контратаках. Перший серйозний шанс по перерві був у Кожанова, однак він не зумів переграти кіпера гостей та рахунок залишився незмінним. Львів’яни надалі намагалися загострювати біля воріт Примаченка, але до завершального удару справа не доходила. На 80-ій хвилині Буднік пробивав з лінії штрафного майданчика, але м’яч розминувся з правою стійкою. Згодом Кожанов мав нагоду для того, щоб відзначитися, але "шкіряний" пролетів над поперечкою. АФСК "Київ" відповідав своїми моментами, проте оборона "Карпат" та Іван Сілецький діяли надійно.

Отож, львівські "Карпати" перемагають свого суперника з рахунком 2:1, завдяки голам Заставного та Дударенка.