Друга ліга. “Карпати-2” – “Скала 1911” – 2:1

19 листопада 2023 р.
Лев
Як і у матчі першого кола, "Карпати-2" виграють у "Скали 1911" з рахунком 2:1. Перемогу "зелено-білим" принесли голи Максима Скорохода та Олександра Фетька.
на сайт карпати-2

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 18 тур

"Карпати-2" (Львів) – "Скала 1911" (Стрий)

19 листопада, 12:30, м. Дубляни, стадіон “ЛНАУ”.

Арбітр – Артем Гординський (Вінниця)

Асистенти: Валерій Волошин і Андрій Касаткін (обидва – Ужгород).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська область)

Спостерігач арбітражу – Віктор Кравченко (Львів).

“Карпати-2”: Домчак, Катрич, Савчин, Копил, Гайдучок, Матвєєв, Бойченюк (Рожко, 63), Скороход (Фетько, 54), Шах (Дебич, 64), Равлик (Абрамчук, 71), Сидун.

Запасні: Борис, Карпів, Пилипчук, Ілюхін, Кулик, Лєгостаєв, Коваленко, Резнік.

Старший тренер – Роман Гнатів.

“Скала 1911”: Солобчук, Николишин, Пастух, Яната, Цень, Лебедєв, Чепелюк (Напуда, 66), Авер'янов (Петрик, 81), Мазур (Лісовик, 46), Пучковський, (Лук'янченко, 46), Фомін.

Запасні: Завгородній, Фляк, Цвик, Баранюк, Богомаз.

В.о. головного тренера – Михайло Басараб.

Голи: Скороход, 22, Фетько, 59 – Николишин, 57.

Попередження: Дебич, 76 – Солобчук, 90+1.

Активність Равлика та Шаха, гол Скорохода

Господарі могли забивати вже на третій хвилині. Артур Шах прорвався правим флангом і прострілив паралельно до воріт. На дальній стінці наодинці опинився Віталій Равлик, якому залишалося влучити у порожні ворота. Проте з дуже близької відстані карпатівець пробив неточно.

Не менш небезпечно було на 17-й хвилині. Віталій Катрич класно зіграв у відборі та розігнав атаку лівим флангом. На завершальній її стадії Шах навісив у штрафний майданчик на Равлика, який головою скинув на Вадима Сидуна. Нападник "левів" вдарив у падінні з відскоком від землі. Кіпер стриян Костянтин Солобчук дивом потягнув м'яч з-під поперечки.

Однак вже через п'ять хвилин навіть Солобчук виявився безсилим. Шах знову навісив (цього разу справа), Равлик звільнився від опіки на дальній стійці і п'ятою скинув у район одинадцятиметрової позначки, де Максим Скороход випередив Артура Янату і знайшов шпарину під захисником і голкіпером – 1:0.

Підопічні Романа Гнатіва на цьому не зупинилися. Протягом трьох хвилини двічі у центрі уваги опинився Равлик. Спершу Віталій пройшов лівим флангом і готовий був завдавати удару, проте цього разу Яната випередив суперника. А в наступній атаці навіс Равлика перервав Іван Пастух. Здалося, що оборонець "Скали 1911" зіграв рукою, та рефері порушення не вгледів.

Гол зі стандарту і миттєва реакція "левів"

Футболісти зі Стрия активніше розпочали другу половину зустрічі. Тренерський штаб "Скали 1911" у перерві освіжив групу атаки і саме Роман Лісовик, який вийшов на заміну, небезпечно бив з-за меж штрафного майданчика. Господарям пощастило, що м'яч пролетів поруч зі стійкою. Та на 57-й хвилині стрияни домоглися свого. Під час подачі з кутового захисник Роман Николишин виграв боротьбу у володіннях Назара Домчака і головою спрямував м'яч у ціль.

"Карпати-2" з відповіддю не забарилися. Олександр Фетько, який кількома хвилинами раніше замінив Скорохода, ввімкнув швидкість, змістився з лівого флангу і потужно пробив – без шансів для Солобчука – 2:1.

На 74-й хвилині Николишин міг оформлювати дубль. Роман Цень навісив з лівого флангу, а правий оборонець "Скали 1911" виграв позиційну боротьбу у Фетька, утім у ворота не влучив. Ще краща нагода була у Валентина Напуди – хавбек гостей бив метрів з десяти, але йому забракло точності.

Заключні хвилини матчу виявилися особливо напруженими. Забивати могли обидві команди. Мабуть, найкращий шанс не використав Сидун. М'яч після удару карпатівця головою прийняла на себе поперечка.

Статистичні дані

– Максим Скороход забиває у другому турі поспіль (загалом третій м'яч у сезоні);

– Олександр Фетько відзначається шостим голом у чемпіонаті. Стільки ж у Вадима Сидуна і це найкращий показник у команді;

– Матчі "Карпат-2" та "Скали 1911" у Другій лізі завершуються з однаковим рахунком 2:1 на користь львів'ян. В обидвох поєдинках забивав карпатівець Фетько.

Коментар

Старший тренер "Карпат-2" Роман Гнатів: "Важка перемога. Це пов'язано і з якістю газону, і з силою суперника. У другому таймі вони почали діяти агресивніше, чим змусили нас помилятися та вибивати м'яч вперед. Хлопці молодці, витримали цей натиск і навіть могли забивати після контратак. Коли ми пропустили, це зобов'язувало нас йти в атаку. Фетько має хорошу швидкість та удар – він сьогодні їх використав.

Попереду матч з "ЮКСОЮ", треба серйозно підготуватися. Зрештою, у нас є чудові умови для цього та хороший настрій".

Наступний матч/турнірне становище

Завдяки перемозі "Карпати-2" набирають 23 очка і поки підіймаються на шосту сходинку (у двох конкурентів, які йдуть нижче, є матчі в запасі). У заключному поєдинку року підопічні Романа Гнатіва зіграють на виїзді з "ЮКСОЮ". Зустріч з лідером Другої ліги відбудеться у п'ятницю, 24 листопада, о 12:00.