Друга ліга. “Карпати-2” – “Реал-Фарма” – 2:1

08 вересня 2023 р.
Лев
Шостий ігровий день у Другій лізі стартував із протистояння "Карпат-2" і "Реал-Фарми". Голи Олександра Фетька та Дениса Кожанова принесли першу домашню перемогу підопічним Романа Гнатіва.
на сайт ігрова карпати 2

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 6 тур

"Карпати-2" (Львів) – "Реал-Фарма" (Одеса)

8 вересня. 12:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Андрій Шевчук (Волинська область).

Асистенти: Михайло Брик (Тернопіль) і Тарас Ніконенко (Харків).

Четвертий арбітр – Тарас Козак (Львівська область).

Спостерігач арбітражу – Руслан Марченко (Чернігів).

"Карпати-2": Домчак, Катрич, Савчин, Ілюхін, Гайдучок, Скороход (Дебич, 60), Бойченюк (Рожко, 70), Фетько (Пилипчук, 66), Матвєєв (Копил, 46), Кожанов, Сидун (Лєгостаєв, 60).

Запасні: Борис, Коваленко, Кулик.

Старший тренер – Роман Гнатів

"Реал-Фарма": Стародубець, Тимошевський, Ладика, Попов, Колесников (Шилов, 88), Платунов (Щербак, 77), Лиховидов А. (Третьяков, 77), Пархоменко К., Гранчар (Фабер, 46), Барсуков, Лиховидов М. (Марченко, 36).

Запасні: Богдан, Мовчанюк.

Головний тренер – Андрій Пархоменко.

Голи: Фетько, 26, Кожанов, 70 – Барсуков, 56.

Попередження: Бойченюк, 62 – Тимошевський, 90+1.

Тотальний контроль "Карпат-2" і майстерність Фетька

Одразу після стартового свистка господарі захопили ініціативу. Карпатівці мали абсолютну перевагу і м’яч практично не затримувався у суперника. До певного моменту таке володіння "Карпат-2" було стерильним. Проте на 16-й хвилині підопічні Романа Гнатіва створили класний момент, який ледь не завершився взяттям воріт. Кирило Матвєєв стягнув на себе трьох суперників у центрі поля і віддав зручну передачу на хід Денису Кожанову. Капітан прострілив вздовж воріт, але зробив це занадто сильно – Вадим Сидун не встиг замкнути пас партнера.

Минуло дві хвилини і Кожанов з Сидуном знову опинилися у центрі уваги. Цього разу Денис головою віддав на хід Вадимові. Нападник виграв забіг у захисників і пробив. Воротар одеситів Дмитро Стародубець вчасно вийшов із воріт, скоротив кут обстрілу і відбив м’яч на кутовий.

На 25-й хвилині вперше великими силами в атаку пішли гості. Випад "Реал-Фарми" завершився ударом Сергія Платунова – точно в руки Назару Домчаку. Воротар розпочав стрімку атаку і вже за мить "леви" вийшли вперед. Гол фактично самотужки організував Олександр Фетько. Нападник "Карпат-2" сміливо пішов на кількох суперників і потужно пробив з лівої – 1:0!

Після цього команди обмінялися моментами. У львів’ян сильно, але невлучно стріляли Сидун і Фетько, а в одеситів головою бив Платунов – поруч зі стійкою. Під завісу тайму Кожанов, Фетько та Скороход організували швидку контратаку. Вона завершилася обвідним ударом Максима Скорохода, якому забракло влучності.

Слово за бомбардирами

У дебюті другого тайму Скороход поборовся на правому фланзі і відпасував Кожанову, який прострілив на дальню стійку. Ніхто із карпатівців не відгукнувся на цю передачу. Невдовзі проти Скорохода жорстко зіграли у центрі поля, однак без порушення правил на думку рефері. М’яч потрапив до Сергія Барсукова і найкращий бомбардир "Реал-Фарми" ідеально використав свою нагоду. Форвард акцентовано пробив з меж штрафного майданчика – без шансів для Домчака.

На 65-й хвилині "Карпати-2" провели затяжну атаку, у кінцівці якої Артем Копил відпасував п’ятою на Фетька. Удар Олександра парирував голкіпер. Одесити відповіли моментом Барсукова. Нападник був близьким до того, щоб дотягнутися до м’яча після передачі Костянтина Пархоменка. Йому не вистачило якоїсь миті.

Зате для "зелено-білих" усе склалося якнайкраще. У наступній атаці Данило Пилипчук завдав потужного удару з лівого флангу. Воротар не зафіксував м’яч у руках, чим скористався Василь Дебич. Той відкотив м’яч на Кожанова, котрий зіграв на паузі та вразив ціль.

Після цього "леви" вирішили не притискатися до власних воріт і спробували втримати високий темп. Футболісти "Реал-Фарми" не мали великої кількості нагод, щоб зрівняти рахунок. Чи не найкращий шанс врятуватися від поразки виник на третій компенсованій хвилині, проте пострілу Єгора Третьякова забракло влучності – поруч зі стійкою.

Статистичні дані

– "Карпати-2" здобувають прем’єрну домашню перемогу у Другій лізі.

– Олександр Фетько забиває другий гол у сезоні, а Денис Кожанов відзначається втретє і стає найкращим бомбардиром команди. Ще два м’ячі в активі Вадима Сидуна.

– Максим Бойченюк та Артем Лєгостаєв дебютують за "Карпати-2".

Наступний матч

Перемога дозволила "Карпатам-2" набрати шість очок та піднятися у середину турнірної таблиці. У львів’ян є ще два матчі у запасі. У наступному турі підопічні Романа Гнатіва гостюватимуть у Вінниці, де зіграють із місцевою "Нивою". Поєдинок відбудеться 13-го вересня. Початок гри – 14:00.