Друга ліга. “Карпати-2” (Львів) – “Локомотив” (Київ) – 3:2

12 травня 2024 р.
Лев
У неділю, 12-го травня, львівські “Карпати-2” вдома приймали “Локомотив” з Києва. Команди видали результативний поєдинок, який завершився перемогою львів’ян з рахунком 3:2.
T5S_8346

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 28 тур

“Карпати-2” (Львів) – “Локомотив” (Київ)

11 травня. 13:00, м. Львів, стадіон “Україна”.

Арбітр: Микола Байдюк (Чернівці).

Асистенти: Дмитро Кіцкай (Тернопільська область) та Марина Матковська (Хмельницький).

Четвертий арбітр: Назарій Цмоканич (Львів).

Спостерігач арбітражу: Ярослав Дмитрук (Рівне).

“Карпати-2”: Домчак, Киричок, Копил, Ломницький (Гайдучок, 81), Катрич, Гудзінський, Шах (Дебич, 46), Резнік, Равлик (Скороход, 62), Іродовський (Лехів, 90+2), Буренко (Пилипчук, 62).

Запасні: Борис, Ілюхін, Івасій, Коваленко, Бойченюк.

Старший тренер – Роман Гнатів.

“Локомотив”: Панченко, Блазунь, Кратов (Мороховець, 46), Тітаренко (Гордійчук, 46), Єсаулов, Яцина (Козішкурт, 38), Мельниченко (Поліщук, 62), Козій, Сахненко, П‘ятибрат, Богомаз (Каранга, 46).

Запасні: Абрамов, Мордас, Нечосов.

Головний тренер – Вадим Лазоренко.

Голи: Буренко, 7, 11, Іродовський, 45 – Козій, 53, 76.

Попередження: Ломницький, 46, Іродовський, 61 – Тітаренко, 29, Козішкурт, 64 .

Швидкий дубль Буренка

Перші моменти у поєдинку створили кияни, проте вдала гра Миколи Киричка та Назара Домчака дозволила карпатівцям стримати стартовий натиск “Локомотива”. Підопічні Романа Гнатіва відповіли гострою атакою, яка завершилась голом Матвія Буренка. На 7-й хвилині Дмитро Іродовський обіграв суперника на правому фланзі та виконав навіс у воротарський майданчик. Дмитро Панченко хотів зіграти на виході, проте припустився помилки, якою скористався Буренко. До слова, для Матвія цей гол виявився дебютним за “Карпати-2”.

На 11-й хвилині відбувся майже ідентичний епізод, в якому Буренко зміг відзначитись вдруге. Активний Іродовський знову пройшов флангом та завдав потужного удару. М’яч полетів точно у Панченка, проте воротар не зміг зафіксувати його з першої спроби. Буренко вчасно виконав ривок та подвоїв перевагу “зелено-білих”.

Моменти Равлика, удар Киричка

Швидкі голи не зупинили “левів”, які регулярно створювали моменти біля воріт “залізничників”. Збільшити перевагу для своєї команди двічі міг Віталій Равлик. Спершу хавбек знайшов можливість пробити на лівому фланзі, однак м’яч розминувся з дальньою стійкою. А згодом Віталій змістився вже з правого флангу та пробив у ціль – цього разу Панченко врятував ворота.

За кілька хвилин Киричок отримав свою нагоду, щоб відзначитись. “Карпати-2” розіграли кутовий та дозволили Віталію Катричу підготувати і виконати подачу на центрального захисника. Микола позбавився опіки суперників та сильно пробив головою – Панченко зіграв надійно.

Класний прохід Іродовського та відповідь “Локомотива”

До перерви найбільш небезпечний момент для “червоно-білих” створив Богдан Козій. Півзахисник завдав дальнього удару, проте м’яч пролетів повз ворота. Зате забили господарі. На 45-й хвилині Іродовський протянув м’яч через усю половину поля суперників, обіграв кількох опонентів та пробив повз Панченка – 3:0.

По перерві Вадим Лазоренко провів три заміни щоб освіжити гру своєї команди. Це дало результат на 53-й хвилині. Богдан Козій отримав передачу на дузі карного майданчика та без зайвої обробки завдав потужного удару в дальній кут – Домчак не зміг дотягнутись до м’яча, а “залізничникам” вдалось скоротити відставання.

Марнотратство гостей та суперечливий пенальті

Після забитого гола “Локомотив” відчув впевненість та намагався оформити камбек. Перший “дзвіночок” біля воріт Домчака трапився на 71-й хвилині. Дмитро Поліщук отримав два вбивчих шанси, щоб відзначитись, коли опинявся перед порожніми воротами на межі воротарського майданчика, проте півзахисник двічі пробив у стійку.

Втім, кияни таки спромоглись забити вдруге. Арбітр помітив незначний поштовх з боку Ломницького під час подачі кутового, тому призначив одинадцятиметровий удар. Виконувати вирок з позначки підійшов Козій. Капітан гостей реалізував пенальті та встановив рахунок 3:2.

До кінця зустрічі “Локомотив” намагався врятувати нічию, та підопічні Романа Гнатіва змогли втримати перевагу. Фінальний свисток зафіксував непросту перемогу “Карпат-2” з рахунком 3:2, які переривають безпрограшну серію киян, що налічувала п’ять матчів.

Турнірне становище/наступний тур

Таким чином, “Карпати-2” продовжують перебувати на сьомій сходинці турнірної таблиці з 35 очками. Наступний поєдинок “зелено-білі” проведуть на виїзді проти “Кудрівки” 18 травня о 12:30.