Друга ліга. “Карпати-2” – “Кремінь-2” – 0:0

26 травня 2024 р.
Лев
У неділю, 26-го травня, львівські “Карпати-2” вдома проводили останній поєдинок у рамках Другої ліги України сезону 23/24. Суперником “зелено-білих” був кременчуцький “Кремінь-2”. Поєдинок завершився безгольовою нічиєю 0:0.
T5S_3599

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 30 тур

“Карпати-2” (Львів) – “Кремінь-2” (Кременчук)

26 травня. 13:00, м. Львів, стадіон “Україна”.

Арбітр: Максим Скрипник (Київська область).

Асистенти: Ірина Рачинська (Чернівці) та Марта Писарюк (Чернівці).

Четвертий арбітр: Олег Кузик (Львів).

Спостерігач арбітражу: Олександр Подгорчук (Житомирська обл.).

“Карпати-2”: Ільющенков, Катрич, Ломницький, Копил (Ілюхін, 33), Киричок, Шах, Гудзінський (Скороход, 83), Тлумак (Лехів, 73), Фетько (Равлик, 73), Іродовський (Рожко, 83), Сидун.

Запасні: Борис, Гайдучок, Коваленко, Бойченюк, Івасій, Дебич.

Старший тренер – Роман Гнатів.

“Кремінь-2”: Оксененко, Клепко (Тилоха, 45), Курʼяков, Дихтярук, Сабієв, Руднєв, Пастернак, Гонтар (Заїченко, 61), Молько, Барінов, Стецюк (Покась)

Запасний: Матус.

Старший тренер – Ярослав Здирко.

Попередження: Молько, 48, Дихтярук, 67, Тилоха, 85.

Травма Копила і удари Ломницького

Вже на початку зустрічі господарі поля захопили ініціативу та взялися атакувати ворота Станіслава Оксененка. На 12-й хвилині Сидун отримав передачу з флангу, та не зміг завдати акцентованого удару з близької відстані.

Протягом усієї першої половини гри карпатівці контролювали мʼяч на чужій половині поля і завдавали багато ударів. Втім кожного разу їхнім спробам або бракувало точності, або захисники “Кременя-2” ставали на заваді. Чудову нагоду відзначитись мав Артур Шах — удар з лінії воротарського пролетів вище воріт.

На 33-й хвилині в одному з епізодів травму отримав Артем Копил, тому Роман Гнатів змушений був замінити захисника на Артура Ілюхіна. Гості дуже рідко вибігали у свої атаки, а єдина нагода відкрити рахунок була у Владислава Молька — значно вище воріт.

Андрій Ломницький міг забивати наприкінці першого тайму. Спершу капітан на 44-й хвилині відгукнувся на подачу Дмитра Іродовського, проте удар головою з близької дистанції пролетів над поперечкою. А згодом Андрій бив після подачі з кута поля — знову невлучно.

Моменти Тлумака, поперечка Ілюхіна та сейв Ільющенкова

Другий тайм розпочався з моменту Юрія Тлумака. Хавбек опинився на вигідній позиції та цілив у дальній кут — Оксененко врятував свою команду. Після цього Юрій ще двічі пробивав по воротах, проте обидві спроби виявились невлучними.

Чудову нагоду вивести вперед “Карпати-2” втратив Артур Ілюхін. Захисник підключився до атаки та отримав передачу на дальній стійці. Артур зміг пробити із незручної позиції, але його удар взяла на себе поперечка.

Попри гостроту, яку “зелено-білі” створювали біля воріт суперника, “Кремінь-2” організував кілька небезпечних контратак. Слід відзначити впевнену гру Олександра Ільющенкова, який врятував команду від пропущеного гола. Досвідчений голкіпер кілька разів вдало грав на виході, а на 80-й хвилині виконав блискавичний сейв ногами після удару Дмитра Покася.

До фінального свистка рахунок так і не змінився, тому “Карпати-2” вдруге у нинішньому сезоні розписують нічию з “Кременем-2”.

Турнірне становище

У підсумку “Карпати-2” набирають 39 залікових балів та завершують сезон на п'ятій сходинці турнірної таблиці.