Друга ліга. "Діназ" – "Карпати" – 1:0

22 серпня 2021 р.
KRAL5143.JPG
KRAL5143.JPG

Друга ліга. Група "А". 2021/2022. 5 тур

22 серпня. Початок – 17:30. Демидів. Стадіон "Діназ".

Арбітр – Єгор Кєвліч (Кропивницький).

Асистенти арбітра: Заур Курбанов (Херсон) і Ярослав Пилипенко (Кропивницький).

Четвертий арбітр – Клим Заброда (Київ).

Спостерігач арбітражу – Ігор Сидорук (Суми).

"Діназ": Котовий, Помазан, Волошин, Банасевич, Ічанський, Чепурненко, Петренко, Бовтрук (Малєй, 46), Бафталовський, Майборода, Старенький (Бриженко, 61, Саленко, 90+4).

Запасні: Крупниченко, Апанчук, Авдалян, Духота, Ізотов, Корешков.

Головний тренер – Володимир Бондаренко.

"Карпати": Сілецький, Сімінін, Болденков, Лобай (Притиковський, 54), Ткачук (Кожанов, 54), Чачуа, Дударенко (Повалій, 60), Приймак, Гуменюк (Єрмаченко, 73), Заставний (Галенков, 69), Буднік.

Запасні: Вульчин, Богач.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

Гол – Чепурненко, 38 (пен.).

Попередження: Заставний, 37, Гуменюк, 41, Дударенко, 50, Сімінін, 59 – Волошин, 29, Бафталовський, 42, Петренко, 70, Котовий, 90+4.

Львівські "Карпати" зазнають першої поразки у цьому сезоні. На виїзді карпатівці поступаються "Діназу" з мінімальним рахунком 1:0.

Вже на 2-ій хвилині матчу "Діназ" заробив право на штрафний удар, але удар Євгена Чепурненка виявився невдалим. У наступній атаці карпатівці могли претендувати на пенальті. Максим Гуменюк опинився на газоні після боротьби за м’яч з футболістом господарів, але рефері матчу Єгор Кєвліч в цьому епізоді порушення правил не зафіксував.

Львів’яни намагалися грати першим номером і контролювати м’яч. А ось господарі поєдинку знову виконували штрафний. Цього разу Чепурненко вже подавав у карний майданчик, проте кіпер "Карпат" Іван Сілецький зіграв впевнено на виході та відвів загрозу від власних воріт. "Зелено-білі" відповіли своєю атакою. Гуменюк віддавав передачу на Амбросія Чачуа і практично виводив півзахисника на побачення з воротарем "Діназу", але пас був занадто сильний та Чачуа не встиг до м’яча.

На 30-ій хвилині "леви" виконували штрафний удар. Євген Буднік пробивав, але м’яч влучив у гравця господарів Максима Банасевича та карпатівці заробили кутовий, який, на жаль, взяттям воріт не завершився. Після цього у наступній атаці Буднік віддавав передачу на Гуменюка, який прострілював на дальню стійку воріт, однак ніхто з футболістів "Карпат" цей простріл замкнути не зумів. Відповідь "Діназу" була не менш гострою. Вадим Бовтрук завдавав удару з меж штрафного майданчика, але Сілецький холоднокровно парирував цей постріл. Згодом Чепурненко пробивав по воротах Сілецького, однак тут вже врятував Валерій Болденков. Та все-таки Чепурненко зумів відкрити рахунок у нашій зустрічі. "Діназ" заробив право на пенальті за гру рукою Володимира Заставного у штрафному майданчику. Вирок арбітра виконав Чепурненко – 1:0.

Отож, перший тайм завершився з рахунком 1:0 на користь вишгородців.

На старті другої половини зустрічі Андрій Тлумак освіжив гру трьома замінами, випустивши Дениса Кожанова, Дениса Притиковського та Іллю Повалія. У Кожанова практично відразу виник момент, але м’яч після його удару з-за меж штрафного майданчика розминувся з лівою стійкою воріт "Діназу". Згодом Гуменюк завдавав схожого удару, але знову ж таки повз ворота. Карпатівці створювали небезпеку біля воріт Котового, однак не вдавалося її втілити у забитий м’яч. У другому таймі у складі "Карпат" на футбольному полі з’явилися ще Денис Галенков і Олександр Єрмаченко.

По перерві у господарів матчу не було багато моментів біля воріт львівської команди. Саме гості більше контролювали гру та загрожували воротам "Діназу". Зокрема, Повалій класно стріляв з меж штрафного майданчика – Котовий врятував. Після цього Сергій Сімінін пробивав з далекої відстані – вище воріт. На 85-ій хвилині Єрмаченко мав хороший шанс. Олександр завдавав удару головою, однак м’яч пролетів у лічених сантиметрах від правої стійки. До фінального свистка підопічні Андрія Тлумака робили все для того, щоб відігратися, проте цього зробити їм так і не вдалося, та матч завершився з рахунком 1:0 на користь вишгородського "Діназу".