Друга Ліга. "Буковина" – "Карпати" – 1:2

11 вересня 2021 р.
KRAL7927.JPG
KRAL7927.JPG

Друга ліга. Група "А". 2021/2022. 8 тур

11 вересня. Початок – 16:30. Чернівці. Стадіон "Буковина".

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Асистенти арбітра: Юрій Зоренко та Володимир Алавук (обидва – Київ)

Четвертий арбітр – Андрій Кошура (Чернівці)

Спостерігач арбітражу – Борис Трач (Тернопіль)

"Буковина": Пономаренко, Гакман, Орловський, Логінов, Дмитрієв (Николишин, 39) (Мануіла, 78), Елла, Столяр (Клочан, 85), Лук'янченко (Орнат, 70), Дуруеке, Салбак, Палагнюк.

Запасні: Фіяло, Пилипчук, Рябий Д., Рябий А., Почернін, Нижник, Клочан, Беслюбняк.

Головний тренер – Євген Коваленко.

"Карпати": Сілецький, Сімінін, Болденков, Маткобожик (Лобай, 58), Ткачук, Приймак, Чачуа (Богач, 79), Дударенко (Повалій, 76), Галенков, Кожанов, Гуменюк (Єрмаченко, 86) (Тітунін, 90+3).

Запасні: Кучинський, Притиковський.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

Голи: Орнат, 88 – Приймак, 36, Чачуа, 78.

Попередження: Орловський, 10, Николишин, 46, Елла, 62, Дуруеке, 85, Клочан, 90+2 – Галенков, 52, Повалій, 84, Богач, 90+4.

На голи "левів" у кожному із таймів у виконанні Владислава Приймака та Амбросія Чачуа "Буковина" відповіла результативним ударом Артура Орната. Важка перемога "Карпат" у Чернівцях – 2:1.

У стартовому складі "левів" вийшов лише один новачок, у порівнянні з поєдинком минулого туру проти "Чернігова"– Володимира Заставного змінив Денис Галенков. Тренерський штаб господарів провів відчутнішу ротацію. Голкіпера Ігоря Фіяла змінив його колега Іван Пономаренко. Крім того, у старті з'явився екскарпатівець Кен Елла, а також новачок Кєвін Дуруеке. У заявці не було дискваліфікованого Тараса Сивки, а Владислав Клочан опинився на лаві запасних.

Команди розпочали доволі активно. Уже на 2-й хвилині Елла запустив у прорив Володимира Лук'янченка, однак того випередив Іван Сілецький, який вчасно вийшов із воріт. У "Карпат" головну небезпеку створював Денис Кожанов, який брав участь у більшості атак "зелено-білих". У буковинців чи не найактивнішим був дебютант Дуруеке.

Єдиний гол до перерви було забито наприкінці тайму. На 35-й хвилині Амбросій Чачуа пробивав з близької відстані, втім його удар заблокували – кутовий. А вже подача від прапорця стала результативною. Максим Гуменюк вистрибнув вище за всіх у штрафному майданчику і головою пробив у кут. Пономаренко у падінні м'яч парирував, однак першим на добиванні був Владислав Приймак – 0:1!

Після цього "Буковина" суттєво активізувалася в атаці і кілька разів потурбувала Сілецького. Найкращий момент виник у компенсований час. Володимир Столяр вивів практично віч-на-віч з воротарем Фаді Салбака, проте постріл легіонера чернівецької команди у стрибку відбив Сілецький.

У другому таймі господарі додали в активності, та оборона суперника діяла організовано і надійно. Натомість на 65-й хвилині "зелено-білі" претендували на пенальті. Гуменюк отримав передачу з глибини, прокидав собі м'яч на хід, однак зіткнувся з воротарем – рефері порушення правил не вгледів.

Спроби буковинців змінити ситуацію виявилися занадто слабкими – зате підопічні Андрія Тлумака подвоїли перевагу. Кожанов віддав класну передачу за спини захисників на Чачуа, а той у дотик пробив у ціль – 0:2! Минуло кілька хвилин і вже капітан львів'ян міг забивати. Щоправда, його удар з гострого кута заблокував Олександр Логінов.

Незважаючи на складну ситуацію, господарі пішли ва-банк і один гол відіграли. Салбак комфортно скинув під удар Артуру Орнату, який потужно пробив у поперечку. Від каркасу воріт м'яч влучив у спину Сілецькому і залетів у сітку. Згодом все той же Орнат відгукнувся на простріл справа – на шляху м'яча опинився Сергій Сімінін і врятував ворота. Останні хвилини протистояння виявилися надзвичайно нервовими, проте "Карпатам" вдалося втримати перемогу.