Друга ліга. АФСК "Київ" – "Карпати" – 0:3

20 листопада 2021 р.
IMG_5365
IMG_5365

Друга ліга. Група "А". 2021/2022. 19 тур

20 листопада. Початок – 15:00. Київ. Стадіон "Лівий берег"

Арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми).

Асистенти арбітра: Андрій Семенов та Андрій Ялов (обидва – Дніпро).

Четвертий арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу – Олександр Троцюк (Луцьк).

АФСК "Київ": Примаченко, Вечурко, Рогульський, Ключик, Куртяк, Нескей (Березинець, 17), Кошляк, Нагорний, Роєнко (Гарнага, 85), Сахно (Сидоренко, 72), Студінікін (Фінченко, 72).

Запасні: Баранцов, Зеленько, Марціяш, Нагайський, Олабин, Рудовський, Семчук, Шевчук.

Головний тренер – В’ячеслав Нівінський.

"Карпати": Сілецький, Сімінін, Болденков, Лобай (Маткобожик, 85), Ткачук, Чачуа, Тітунін (Притиковський, 89), Повалій (Заставний, 66), Галенков, Кожанов (Єрмаченко, 85), Гуменюк (Буднік, 82).

Запасні: Вульчин, Дударенко.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

Голи: Галенков, 26, Кожанов, 74, Заставний, 81.

Попередження: Вечурко, 18, Кошляк, 28, Ключик, 68, Роєнко, 81.

У заключному виїзному матчі року львівські "Карпати" здобувають впевнену перемогу з рахунком 3:0. "Леви" тріумфують завдяки голам Галенкова, Кожанова та Заставного.

Після домашнього матчу проти черкаського "Дніпра" Андрій Тлумак зробив три зміни у стартовому складі на гру проти АФСК "Київ". Замість Владислава Приймака, Володимира Заставного та Євгена Будніка на поле стадіону "Лівий берег" з перших хвилин вийшли Анатолій Тітунін, Денис Галенков і Максим Гуменюк.

Головний тренер столичної команди В’ячеслав Нівінський також провів три зміни у порівнянні з попереднім туром. Дмитра Зеленька, Кирила Рудовського та Едуарда Фінченка замінили Микита Нагорний, Дмитро Сахно та Олександр Студінікін.

Команди розпочали поєдинок доволі спокійно і не форсували подій. Лише на 15-ій хвилині виник перший небезпечний момент. І створили його господарі. Сергій Кошляк пробивав головою після подачі зі штрафного з правого флангу, втім кіпер "зелено-білих" Іван Сілецький без проблем заволодів м'ячем.

"Леви" відповіли своїм "стандартом", який заробив Максим Гуменюк. Виконувати штрафний взявся Денис Кожанов. Найкращий бомбардир "Карпат" завдав небезпечного удару, проте Максим Примаченко парирував постріл капітана гостей.

Згодом хороша нагода була в Іллі Повалія. Лівий латераль "Карпат" пробивав головою, але голкіпер киян здійснив черговий сейв. Зрештою, вже у наступній атаці Примаченко виявився безсилим. Кожанов вирізав розкішну передачу на Дениса Галенкова, який увірвався у вільну зону і відправив м’яч у сітку воріт столичної команди.

Наприкінці першого тайму кияни почали активніше діяти в атаці, однак усі намагання підопічних Нівінського були марними. Відтак, на перерву команди пішли за мінімальної переваги "зелено-білих".

На початку другої половини зустрічі команди обмінялися моментами, але голами ці епізоди не завершилися. Загалом карпатівці контролювали хід подій на полі та періодично загрожували воротам господарів. На 64-ій хвилині львів’яни мали змогу подвоїти свою перевагу. Гуменюк класно прорвався правим флангом і віддав передачу на Кожанова. В останню мить оборонці киян виправили ситуацію і вибили м’яч зі штрафного майданчика.

Пізніше Андрій Ткачук наважився на дальній удар зі штрафного, однак Примаченко вкотре врятував свою команду. Згодом Володимир Заставний відзначився забитим м’ячем, утім взяття воріт не було зараховано через офсайд.

Відразу після цього "Карпати" все ж забили вдруге. Ткачук видав класний лонгбол через півполя на Кожанова, який скористався неузгодженими діями оборони і пробив у падінні через себе. Черговий шедевр від найкращого голеадора "зелено-білих". На цьому гості не зупинилися та відзначилися втретє. Заставний класно обігрався з Амбросієм Чачуа і завершив атаку влучним ударом у дальній кут – 0:3!

"Леви" здобувають 12-ту перемогу поспіль і продовжують лідирувати у турнірній таблиці групи "А". Наступний свій матч "Карпати" проведуть у Львові на стадіоні "Україна". Підопічні Андрія Тлумака прийматимуть вишгородський "Діназ". Гра відбудеться 27-го листопада і стане останньою у 2021-му році.