Четвертий тур ДЮФЛУ: результати матчів “Карпат”

02 жовтня 2023 р.
Лев
У суботу та неділю відбулися матчі 4-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії львівських “Карпат” вікових категорій U-14 та U-16 на виїзді протистояли КЗ ДЮСШ “Буковина”, а колективи U-15 та U-17 вдома приймали луцький “Адреналін”. Команди школи “зелено-білих” U-14 та U-16 провели домашні матчі з АФ “Рух”, а U-15 та U-17 зіграли на виїзді проти МФА (Мукачево).
TYS_5895 (1)

U-14 (2010 рік)

КЗ ДЮСШ “Буковина” (Чернівці) – АФ “Карпати” (Львів) – 2:1

Голи: Володін, 14, Сулен, 23 – Пигичко, 3.

Склад АФ “Карпати”: Зізіцький, Дмитряк, Камаралі, Петрук, Руснак (Колонюк, 54), Цимбалістий (Топало, 60), Денис (Полеванчук, 31), Гаук, Цупер, Пигичко (Смірнов, 45), Яскула.

Запасні: Шекета, Топало, Гуй, Когут.

Карпатівці відкрили рахунок на третій хвилині зустрічі, застосувавши контрпресинг на чужій половині поля. Максим Пигичко обікрав суперника, прокинув собі м’яч на хід і завдав влучного удару під дальню стійку воріт. Однак доволі швидко господарі поля зуміли відновити паритет – Олександр Володін зрівняв рахунок. А невдовзі “Буковина” вийшла вперед завдяки зусиллям Андрія Сулена.

У другому таймі львів’яни намагалися відігратися та вивезти з Чернівців бодай нічию, однак “зелено-білим” не щастило з реалізацією власних моментів, тому матч завершився поразкою АФ “Карпати” з рахунком 1:2.

ДЮСШ “Карпати” ( Львів) – АФ “Рух” (Львів) – 0:1

Склад ДЮСШ “Карпати”: Кошла, Козимка, Грушецький (Поріцький, 60), Рогуля (Тутик, 49), Голінський, Луків (Різник, 63), Зеленко (Набіт, 57), Шнира (Циган, 36), Пилипець, Старовецький (Карпа, 53), Проць (Сідляр, 39)

Єдиний гол у зустрічі був забитий на дев’ятій хвилині. Рухівці вдало виконали стандарт. У другому таймі точилася цікава гра з багатьма небезпечними моментами та чималою кількістю боротьби. Карпатівці двічі були близькими до відновлення рівноваги. Але на удар Максима Пилипця під поперечку зреагував голкіпер гостей. Ще один хороший момент “леви” мали після подачі з кутового. Максим Циган пробив головою, утім голкіпер парирував постріл. Максим Козимка зіграв на добиванні, але захисник завадив відправити мʼяч у ворота.

TYS_8229

U-15 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Адреналін” (Луцьк) – 4:1

Голи: Кашуба, 7 (пен.), 29, Зварич, 43, Гльоц, 49 – Остапюк, 1.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гутник, Гльоц, Бабірад, Зварич, Ксьонзик, Гураль, Тупісь, Кашуба, Кривунець.

Запасні: Демків, Москвітін, Русяк, Бочуляк, Стасюк.

На першій хвилині матчу лучани вийшли вперед. Карпатівці не розібралися біля власних воріт, і Михайло Остапюк скористався непорозумінням між гравцями “зелено-білих”. Однак через короткий проміжок часу “леви” відігралися. Матвій Кашуба увірвався у штрафний майданчик суперника і заробив пенальті. Сам нападник і взявся виконувати удар з позначки – 1:1.

Згодом той же Кашуба вивів АФ “Карпати” вперед. Матвій вийшов віч-на-віч з голкіпером “Адреналіну” та відправив м’яч повз нього – 2:1. Втретє карпатівці відзначилися вже у другому таймі. Сергій Зварич змістився з флангу в центр та завдав потужного удару в дев’ятку – 3:1. Заключний м’яч підопічні Віталія Лобасюка забили після подачі з кутового. Навіс замкнув Святослав Гльоц, встановивши фінальний рахунок зустрічі 4:1.

МФА (Мукачево) – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 4:3

Голи: Кіт, 28, Сняданко, 42, Покладок, 70+2.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мартин (Мосій, 65), Покладок, Сняданко, Сергієнко, Кравчишин, Свиріпа, Кіт, Пристацький (Дума, 36), Цюпа, Романець (Сливка, 36), Капустинський (Трух, 55)

До четвертого туру у команд була однакова кількість очок – по шість. Перший тайм запамʼятався рівною грою з великою кількістю небезпечних моментів. Першими забили господарі, але вже через шість хвилин капітан “Карпат” Ігор Кіт скористався помилкою захисника “Мункача”. На 34-й хвилині господарі забивали зі стандарту гол у роздягальню, тож на перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь команди із Закарпаття.

У другому таймі “зелено-білі” кинулися в атаку, адже хотіли відігратися. І їм це вдалося. Андрій Сняданко змусив гравців МФА розпочинати із центру поля – 2:2. Це ще більше загострило інтригу в поєдинку – обидві команди взялися інтенсивніше атакувати. Більше пощастило господарям, які забили ще двічі. Карпатівці відповіли лише раз. На другій компенсованій арбітром хвилині Назар Цюпа заробив пенальті, який реалізував Андрій Покладок. На більше часу не вистачило.

TYS_6465 (1)

U-16 (2008 рік)

КЗ ДЮСШ “Буковина” (Чернівці) – АФ “Карпати” (Львів) – 2:1

Голи: Савуля, 63, Друцул, 75 (пен.) – Давид, 80+2.

Склад АФ “Карпати”: Колесник, Богдан (Давид, 76), Зуб (Мартинюк, 76), Бобечко (Карпінський, 65), Білінський (Корчак, 70), Тлумак (Поліщук, 70), Дєдов (Березовський, 73), Гавура (Левкович, 41), Єнич (Куценко, 54), Карпин, Шопронку.

Запасний: Потарейко.

У першому таймі, попри велику кількість гольових епізодів, команди не зуміли відзначитися забитими м’ячами. Однак по перерві все змінилося. Рахунок відкрили господарі на 63-й хвилині. Владислав Савуля реалізував вихід віч-на-віч з кіпером львівської команди. Минуло 12 хвилин і “Буковина” забила вдруге. Чернівецький колектив заробив право на пенальті за гру рукою у штрафному майданчику “зелено-білих”. Вирок арбітра взявся виконувати Володимир Друцул і він не схибив – 2:0.

Карпатівці все-таки забили гол престижу у компенсований арбітром час до другого тайму. Хороший дальній удар вдався Дмитру Давиду. Саме його постріл підсумував цей поєдинок, який завершився перемогою “Буковини” з рахунком 2:1.

ДЮСШ “Карпати” ( Львів) – АФ “Рух” (Львів) – 1:2

Гол – Бессарабов, 42 (пен.).

Склад ДЮСШ “Карпати”: Грицьків, Писко (Кокотко, 32), Заловʼяк, Заєць, Лисий, Гловʼяк, Бессарабов, Войналович., Мисяк (Слуцький, 55), Верхівський (Сахончик, 61 (Лисак, 69), Рудий.

До четвертого туру у третій групі було лише дві команди, які не втрачали очок: ДЮСШ “Карпати” та АФ “Рух”. Відтак, здобути перемогу в цьому поєдинку було важливо для обох колективів. До перерви кожна з команд створювала небезпечні моменти, але конвертувати їх у голи зумів лише “Рух” – 0:1.

Другий тайм розпочався із пенальті у ворота гостей. Мʼяч влучив у руку гравцю “жовто-чорних”. Капітан “Карпат” Бессарабов реалізував 11-метровий удар. На 69-й хвилині рефері вилучив голкіпера “зелено-білих” Петра Грицьківа, який зіграв рукою за межами штрафного майданчика. Наприкінці поєдинку у меншості “Карпати” пропустили вдруге і поступилися 1:2.

TYS_7808

U-17 (2007 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Адреналін” (Луцьк) – 3:0

Голи: Грибеник, 29, Смаглій, 87 (пен.), Максимчук, 90.

Склад АФ “Карпати”: Фандист, Фостяк, Грабовенський, Черненко, Пилипчук (Максимчук, 56), Малиш, Бондарук (Гудзь, 76), Орошкевич (Дмитришин, 53), Комарениць, Смаглій, Грибеник.

Запасний: Жилінський.

Найстарші вихованці Академії Футболу “Карпати” здобули впевнену перемогу над своїм суперником, хоча і матч складався доволі непросто. Команда Тараса Павліша та Олега Родіна змогла відкрити рахунок ще у першому таймі на 29-й хвилині. Данило Пилипчук прострілив у штрафний майданчик суперника, а Ігор Грибеник зіграв на випередження та відправив м’яч у ціль – 1:0.

У другому таймі команди продовжували грати в атакувальний футбол, але у цьому матчі забивали виключно “Карпати”. Ще два голи львів’яни забили наприкінці поєдинку. Спочатку Максим Смаглій реалізував пенальті, який сам і заробив. А згодом Антон Максимчук проявив індивідуальну майстерність і записав гол до свого активу.

МФА (Мукачево) – ДЮСШ «Карпати” (Львів) – 3:2

Голи: Кункевич, 25, Звір, 27.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Бегар (Сеньків, 60), Звір, Ткачук, Вороняк (Черевко, 50), Дрозд (Коваль, 55), Криванчик., Огорілко, Коржинський (Войтанович, 65), Лабик, Кункевич.

Гравці ДЮСШ “Карпати” з перших хвилин почали атакувати ворота суперника. Вони створили декілька гольових моментів, але реалізувати їх не змогли. Господарі не відсиджувалися у захисті та їхні намагання відзначитися забитими м’ячами увінчалися успіхом – 2:0. Однак через кілька хвилин “зелено-білі” відновили статус-кво. Відзначилися Андрій Кункевич та Роман Звір. За рахунку 2:2 команди пішли відпочивати. У другому таймі забивали лише господарі, які вдало завершили контратаку – 3:2.

TYS_6027 (1)