Чемпіонат України U-19. “Верес” U-19 – “Карпати” U-19 – 2:2

02 серпня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 2 серпня, львівські “Карпати” U-19 провели поєдинок проти юнацької команди рівненського “Вереса” у рамках першого туру Чемпіонату U-19 сезону 2024/2025.
верес-карпати-U-19

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 1 тур

“Верес” (Рівне) U-19 – “Карпати” (Львів) U-19 – 2:2

2 серпня. 12:00, м. Рівне, стадіон НТБ “Верес”.

Арбітр: Вадим Трач (Тернопіль)

Асистенти: Станіслав Коннов (Житомир) та Богдан Липка (Житомир)

Четвертий арбітр: Максим Фірсов (Рівне)

Спостерігач арбітражу: Дмитро Кутаков (Київська обл.)

Склад “Вереса” U-19: Стефанюк, Багрій (Лапко, 66), Кусий, Івасюк, Данніков, Баран (к), Лепський, Юдін (Паращук, 84), Петров (Ковалюк, 77), Халілов (Вороб’як, 66), Волчков.

Запасні: Кулик, Бокій, Носовський, Ковалюк, Гаврилюк, Гнатів.

Старший тренер – Станіслав Упілков.

Склад “Карпат” U-19: Домчак, Катрич, Ломницький (к), Черненко, Кокодиняк (Киричок, 45), Тлумак М. (Резнік, 58), Скороход, Лехів, Абрамчук (Смаглій, 88), Гушинець (Івасій, 58), Буренко (Шопронку, 77).

Запасні: Фандист, Малиш, Орошкевич, Шмаль, Долюк.

Старший тренер – Денис Кожанов.

Голи: Лепський, 69, 90+1– Буренко, 65, Резнік, 81.

Попередження: Юдін, 50 – Скороход, 34.

Вилучення: Данніков, 80.

Стартовий натиск “Вереса” та удари Скорохода

Дебютний матч сезону в чемпіонаті України U-19 розпочався доволі динамічно. Перші небезпечні моменти виникли саме біля воріт Назара Домчака. Спочатку рівняни виконали кутовий, який замкнув Орест Лепський. Втім м’яч після його удару головою пролетів над поперечкою. За кілька хвилин “вовки” виконали навіс вже з протилежного кута, який закінчився небезпечним ударом у дальній кут – повз ворота.

Львів’яни відповіли моментом Максима Скорохода на 14-й хвилині. Юрій Кокодиняк пройшов правим флангом та віддав на вільного партнера. Скороход бив у дотик зі зручної позиції, але його удар виявився неточним. Минуло дві хвилини і Скороход змістився з правого флангу та сильно пробив лівою – цього разу Максим був близьким до цілі, проте знову м’яч розминувся з воротами.

Моменти Абрамчука та Лехіва, надійність Черненка

Після жвавого початку зустрічі суперники скинули оберти та заспокоїли гру. Олександр Абрамчук на 31-й хвилині перехопив м’яч, змістився з правого флангу та намагався вразити ближній кут воріт Павла Стефанюка. Втім його спроба виявилась невдалою. На 33-й хвилині карпатівці створили найгостріший момент першого тайму. Марк Гушинець навісив з кутового, а Максим Лехів сильно пробив головою під поперечку – Стефанюк останньої миті виконав ефектний сейв, перевівши м’яч на кутовий.

На 36-й хвилині Єгор Черненко врятував “левів” від пропущеного гола. Підопічні Станіслава Упілкова вирвалися у контратаку лівим флангом і вивели нападника на ударну позицію, проте Черненко у самовідданому підкаті встиг вибити м’яч на кутовий.

Перший небезпечний момент у другому таймі створили “зелено-білі”. Абрамчук змістився з лівого флангу та віддав на Скорохода. Захисник “вовків” встиг заблокувати спробу Максима, проте вибив м’яч точно на ногу Гушинцю, який намагався влучити у дальній кут – повз ворота. На 58-й хвилині Скороход ледь не скористався помилкою оборонця “Вереса”. Максим вийшов віч-на-віч із Стефанюком, проте голкіпер вчасно скоротив дистанцію та заблокував удар.

Результативна кінцівка і вилучення у господарів

“Карпати” продовжили тиснути на ворота суперників та на 64-й хвилині провели небезпечну контратаку. Абрамчук пройшов правим флангом, обіграв кількох захисників та завдав удару, який “вовки” встигли заблокувати. Підопічні Дениса Кожанова продовжили атаку другим темпом, яка завершилась ударом Андрія Івасія – гравці “Вереса” знову змогли завадити польоту м’яча.

Тиск на ворота Стефанюка завершився голом на 65-й хвилині. Катрич небезпечно прострілив у штрафний майданчик і після серії рикошетів м’яч потрапив до Абрамчука, а потім до Матвія Буренка. Нападник найкраще зорієнтувався у володіннях суперника і спрямував м’яч у ціль – 0:1!

Перевага карпатівців у рахунку протрималась недовго. На 69-й хвилині Владислав Волчков навісив на дальню стійку, де наодинці перебував Лепський. Хавбек сильно пробив головою та не залишив шансів Домчаку – 1:1. Лепський міг відзначившись дублем на 74-й хвилині – Орест бив зі штрафного, проте м’яч після рикошету пролетів над воротами.

На 80-й хвилині рівняни залишилися у меншості – через грубий фол у центрі поля рефері вилучив Арсенія Даннікова. А вже в наступній атаці “зелено-білі” знову вийшли вперед. Катрич прострілив з лівого флангу на Владислава Резніка, а той без роздумів потужно пробив у дальній кут воріт – 1:2!

На 83-й хвилині “вовки” створили схожий момент вже біля воріт Домчака, проте Назар впорався з ударом Юдіна. Попри чисельну меншість, рівняни таки спромоглися зрівняти рахунок у компенсований час. Ігор Вороб’як подав з кутового, а Лепський вдруге у матчі ударом головою вразив ворота Домчака –2:2.

Наступний тур

Фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию між “Карпатами” та “Вересом”. Таким чином, команди набирають перші залікові бали у новому сезоні. У наступному турі “Карпати” U-19 прийматимуть у Львові юнацьку команду “Кривбасу” з Кривого Рогу. Поєдинок відбудеться 10-го серпня.