Чемпіонат України U-19. “Шахтар” U-19 – “Карпати” U-19. Прев’ю

11 вересня 2024 р.
Лев
У п‘ятницю, 13 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграють виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. Суперником “левів” у шостому турі буде донецький “Шахтар”. Матч розпочнеться о 11:00 у селі Щасливе, що на Київщині, на стадіоні “Арсенал-Арена”.
TYS_5954_u19_u17_zbirna_100924.jpg

Суперник

Юнацька команда “Шахтаря” у минулому сезоні виграла срібло чемпіонату України. “Гірники” посіли друге місце із 71 заліковим балом, відставши від “Динамо” U-19 на два очки. Протягом попередньої кампанії донеччани здобули 23 перемоги, двічі зіграли внічию та поступились у п’яти поєдинках. Різниця забитих та пропущених голів становить 64-30.

Старшим тренером “Шахтаря” U-19 є Олексій Бєлік. 43-річний наставник очолив команду в липні 2023-го. Олексій Бєлік є вихованцем донецького клубу, провів за основну команду “помаранчево-чорних” 151 матч та відзначився 51 забитим м’ячем.

Найкращим бомбардиром “гірників” у поточному сезоні є Олександр Ломага. За п’ять стартових турів форвард записав до свого активу п’ять м’ячів та займає першу сходинку бомбардирських перегонів чемпіонату. Окрім Ломаги, високою результативністю виділяються Владислав Тютюнов (4 голи) та Ібрахіма Дабо (3 голи, один з пенальті).

Поточна форма

“Шахтар” U-19 впевнено розпочав новий сезон. Підопічні Олександра Бєліка перемогли у всіх п’ятьох матчах. “Помаранчево-чорні” забили 17 м’ячів і пропустили при цьому лише двічі. У минулому турі донеччани завдяки голу Дабо та дублю Ломаги на виїзді здолали “Кривбас” U-19 (3:0).

Натомість “Карпати” U-19 у минулому турі у Львові мінімально поступились одноліткам з полтавської “Ворскли”. Скориставшись двотижневою міжнародною паузою на матчі національних збірних, у вівторок підопічні Олега Голодюка провели контрольний поєдинок зі збірною України U-17. Спаринг закінчився перемогою “левів” з рахунком 3:1. У тому матчі забивали Денис Малиш, Максим Смаглій та гравець, який перебуває на перегляді. Цікаво, що у складі збірників єдиним голом відзначився карпатівець Максим Тлумак.

Кадрова ситуація

Обидві команди не мають дискваліфікованих гравців на майбутнє протистояння.

Дата та місце

13 вересня, 11:00, с. Щасливе, стадіон “Арсенал-Арена”.

Арбітри

Головним рефері зустрічі призначено Вадима Трача (Тернопіль). Йому допомагатимуть лайнсмени: Георгій Нікифоряк (Чернівці) та Марія Маринець (Житомир). Четвертий арбітр – Олександр Титов (Донецьк). Спостерігач арбітражу – Олег Деревінський (Хмельницький).

Трансляція

Пряма трансляція запланована на YouTube-каналі донецького “Шахтаря”.