Чемпіонат України U-19. “Шахтар” – “Карпати” – 2:1

13 вересня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 13 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. У шостому турі “зелено-білі” зустрічалися із донецьким “Шахтарем” та поступилися в драматичному стилі.
Artboard 1

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 6 тур

“Шахтар” (Донецьк) U-19 – “Карпати” (Львів) U-19 – 2:1

13 вересня. 11:00, с. Щасливе, стадіон “Арсенал-Арена”.

Арбітр – Вадим Трач (Тернопіль)

Асистенти – Георгій Нікифоряк (Чернівці) та Марія Маринець (Житомир)

Четвертий арбітр – Олександр Титов (Донецьк)

Спостерігач арбітражу – Олег Деревінський (Хмельницький)

“Шахтар” U-19: Баглай, Дрозд (Шелекета, 78), Гарабажій (Костюк, 46), Огарков (Стрільчук, 62), Галонський, Сметана (Давиденко, 46), Ющенко (Петрук, 59), Тютюнов, Ломага, Цуканов, Дабо.

Запасні: Кравець, Башмарін, Бундаш, Костриця, Трифаненко, Желіба, Сліпчук.

Старший тренер – Олексій Бєлік.

“Карпати” U-19: Домчак (Борис, 31), Копил, Киричок, Чеберинчак, Кокодиняк, Тлумак М. (Черненко, 69), Резнік, Лехів (Малиш, 56), Гушинець (Івасій, 69), Смаглій (Абрамчук, 56), Буренко.

Запасні: Фандист, Долюк, Орошкевич, Форсюк.

Старший тренер – Олег Голодюк.

Голи: Петрук, 62, Цуканов, 86 Буренко, 9.

Попередження: Дрозд, 3, Огарков, 19, Дабо, 38, Давиденко, 82, Цуканов, 90+2 Тлумак М., 25, Резнік, 27, Абрамчук, 89.

Вдалий старт від Буренка

“Зелено-білі” активно розпочали поєдинок та з перших секунд взялися інтенсивно пресингувати “гірників”. Перший небезпечний момент підопічні Олега Голодюка створили на третій хвилині. Максим Смаглій заробив штрафний на межі карного майданчика, який виконав Микола Киричок. Захисник намагався поцілити у ближній кут, однак влучив у стінку.

“Леви” продовжували домінувати та відкрили рахунок вже на дев’ятій хвилині. Максим Лехів віддав на хід Марку Гушинцю, той зблизився з Ростиславом Баглаєм та пробив. Голкіпер відбив удар, проте першим на добиванні виявився Матвій Буренко, який головою відправив м’яч у сітку воріт – 1:0.

Сейв Копила, моменти Тлумака та Резніка

Після пропущеного гола ”помаранчево-чорні” перехопили ініціативу та провели кілька гострих випадів до воріт “Карпат”. На 26-й хвилині донеччани ледь не зрівняли рахунок. Олександр Ющенко та Владислав Тютюнов скористалися помилкою оборони гостей. Тютюнов обіграв двох суперників і пробив – Артем Копил самовіддано стрибнув під м’яч та перевів його на кутовий.

Наприкінці першого тайму львів’яни створили кілька непоганих моментів. На 38-й хвилині Максим Тлумак отримав шанс подвоїти перевагу “Карпат” зі штрафного. Хавбек вдарив прицільно, але Баглай зафіксував м’яч у руках. Через декілька хвилин Буренко віддав на Владислава Резніка, а той без зайвих роздумів пробив. Втім спроба Резніка виявилась неточною.

Гол Петрука і нереалізований пенальті Киричка

Після перерви “Шахтар” повністю взяв м’яч під свій контроль, а “зелено-білі” зустрічали суперника у низькому блоці, сподіваючись збільшити результат на контратаках. На 60-й хвилині Артем Борис, який вийшов на поле замість травмованого Назара Домчака, відбив удар з дальньої дистанції. Проте за дві хвилини голкіпер не зміг врятувати команду від пропущеного гола. Олександр Ломага віддав на Дениса Петрука, а хавбек точним ударом під поперечку зрівняв рахунок – 1:1.

Після пропущеного м’яча тренерський штаб карпатівців освіжив лінію атаки, випустивши на поле Олександра Абрамчука та Андрія Івасія. Оновлений склад додав грі гостей динаміки і на 83-й хвилині “зелено-білі” отримали шанс вирвати перемогу з пенальті.

Юрій Кокодиняк виконав навіс з правого флангу, однак Данило Давиденко заблокував його рукою. Арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку, а Киричок взявся виконувати вирок. Баглай вдало зіграв на лінії та відбив удар захисника.

Драма у кінцівці

На 86-й хвилині Івасій довжелезною передачею вивів Буренка віч-на-віч з Баглаєм. Нападник “зелено-білих” намагався втекти від оборонців “Шахтаря”, проте Валентин Галонський жорстко відтіснив Буренка. На думку рефері, футболіст господарів правила не порушував.

“Гірники” миттєво доставили м’яч у заключну третину поля. Віктор Цуканов отримав передачу на лівому фланзі, змістився в центр та вистрілив у ближній кут – Борис дотягнувся до м’яча, однак врятувати ворота не зумів.

У компенсований арбітром час львів’яни мали можливість вирвати нічию. Спочатку захисники “Шахтаря” заблокували небезпечний удар Буренка, а згодом “леви” навіть відзначилися. Утім арбітр зафіксував офсайд.

Турнірне становище/наступний тур

Таким чином, “Карпати” U-19 розташувались на восьмій сходинці, а “Шахтар” продовжує займати першу позицію турнірної таблиці. У наступному турі підопічні Олега Голодюка зустрінуться з одеським “Чорноморцем”. Базова дата матчу – 20 вересня.