Чемпіонат України U-19. “Рух” – “Карпати” – 2:2

20 жовтня 2024 р.
Лев
У неділю, 20 жовтня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. У десятому турі “зелено-білі” гостювали у Винниках, де зустрілися з “Рухом”.
Рух Карпати 19

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 10 тур

“Рух” U-19 – “Карпати” (Львів) U-19 – 2:2

20 жовтня, 12:00, м. Винники, стадіон ім. Богдана Маркевича.

Арбітр – Олег Кузик (Львів)

Асистенти – Андрій Боднарчук та Роман Любінець (обидва Львів)

Четвертий арбітр – Тарас Козак (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу – Микола Левко (Чернівці)

“Рух” U-19: Воробйов, Горін, Фіцик, Калінець, Дяк, Мікляш (Слива, 78), Угринчук, Джурабаєв (Муха, 78), Мужиловський, Бондар, Денисов.

Запасні: Харечко, Богун, Соломон, Піскун, Дорош, Клюка, Паньківський, Горло, Баршак, Залипка.

Старший тренер – Денис Колчин.

“Карпати” U-19: Домчак, Катрич, Киричок, Чеберинчак, Копил, Тлумак М., Кузик Л., Резнік (Лехів, 57), Фетько (Івасій, 77), Смаглій (Абрамчук, 29), Буренко (Форсюк, 46).

Запасні: Фандист, Малиш, Орошкевич, Кокодиняк, Гушинець, Черненко, Долюк.

Старший тренер – Олег Голодюк.

Голи: Калінець, 35, Мужиловський, 59 – Фетько, 28, Абрамчук, 88.

Попередження: Дяк, 27, Мужиловський, 58, Мікляш, 71 – Резнік, 12, Абрамчук, 58, Чеберинчак, 69, Лехів, 71.

Вилучення: Дяк, 90

Шедевр Фетька

Зі старту поєдинку “леви” увімкнули високий пресинг і на другій хвилині створили гольовий момент. Максим Смаглій обіграв опонента на правому фланзі та навісив на дальню стійку, де перебував Олександр Фетько. Вінгер вдарив головою, однак Олексій Воробйов зафіксував м’яч у руках. За кілька хвилин Смаглій виконав ідентичну передачу на Матвія Буренка – вище воріт.

Рухівці відповіли на 13-й хвилині, коли Артем Угринчук вивів Івана Денисова віч-на-віч з Назаром Домчаком. Форвард наблизився до воротарського майданчика та пробив, але Домчак виграв цю дуель. На 19-й хвилині Владислав Резнік віддав передачу на Любомира Кузика, втім удар хавбека виявився занадто слабким.

На 28-й хвилині Фетько заробив штрафний на підступах до карного майданчика. Олександр взявся виконувати стандарт і розкішним ударом відправив м’яч у дев’ятку воріт “Руху”.

Гол Калінця і втрачена нагода Абрамчука

Карпатівці могли подвоювати перевагу на 32-й хвилині. Олександр Абрамчук, котрий вийшов на заміну замість травмованого Смаглія, ледь не закинув за комірець Воробйову, проте голкіпер перевів на кутовий. За хвилину чудову нагоду змарнував Резнік, який невлучно пробив з лінії штрафного.

“Жовто-чорні” відігралися на 35-й хвилині. Назар Бондар навісив до воротарського майданчика, де перебував Ерік Калінець. Перший удар центрбека взяла на себе стійка, але на добиванні Калінець зіграв чітко – 1:1. Невдовзі “леви” могли відновлювати перевагу в рахунку. Кузик вивів Абрамчука віч-на-віч з Воробйовим, однак карпатівець запустив м’яч повз ворота.

Моменти “левів” та гол Мужиловського

Одразу по перерві Кузик втік від оборонців та сильно пробив – Воробйов вкотре врятував свою команду. На 52-й хвилині Мухаммад Джурабаєв прицільним ударом перевірив міцність каркасу воріт після розіграшу кутового. На 56-й хвилині Абрамчук скористався помилкою захисників “жовто-чорних”, обіграв Воробйова та вийшов на порожні ворота. Втім Калінець останньої миті вибив м’яч на кутовий.

На 59-й хвилині підопічні Дениса Колчина забили вдруге. Після боротьби у штрафному майданчику мʼяч відлетів до Юрія Мужиловського, який потужним ударом вивів “Рух” вперед.

Через кілька хвилин зрівнювати рахунок міг Дмитро Форсюк. Абрамчук асистував нападнику, котрий головою направив м’яч у дальній кут – повз ворота. Згодом Максим Лехів обігрався з Кузиком та пробив у руки Воробйову. А на 79-й хвилині голкіпер рухівців перевів постріл Лехіва на кутовий.

Подвійний сейв Киричка та рятівний гол Абрамчука

На 83-й хвилині Микола Киричок двічі врятував карпатівців. Спочатку центрбек корпусом відтіснив Івана Денисова, який, обігравши Домчака, вибіг на порожні ворота. Атаку продовжив Мужиловський, але Киричок головою перевів удар на кутовий. У наступній атаці Лехів вкотре неточно загрожував воротам Воробйова.

Підопічні Олега Голодюка зрівняли рахунок на 88-й хвилині. Кузик навісив на дальню стійку, а Абрамчук результативно замкнув подачу – 2:2. В компенсований час Форсюк ледь не вирвав перемогу для “левів”, однак Воробйов врятував нічию для “Руху”.

Турнірне становище/наступний тур

Після нічиєї у Винниках “Карпати” U-19 залишаються на п’ятій сходинці турнірної таблиці з 17 очками. У наступному турі підопічні Олега Голодюка вдома зіграють проти київської “Оболоні”. Поєдинок відбудеться 25-го жовтня та розпочнеться о 13:00.